Det er din skyld, vi skal giftes, kom og se!

Så smukt et globryllup, skal man lede længe efter

 

Jeg har været til globryllup her i weekenden.

Et fantastisk et af slagsen.

Og jeg tudede, lige så meget så stakkels Mads måtte trøste mig.

globryllup, glo bryllup, bryllup, frieri, giftesFor jeg var SÅ rørt, dybt inde i mit hjerte.

Jeg ved nemlig, at det har kostet blod, sved og massevis af tårer, for det smukke unge par, at nå dertil, hvor de stod lørdag eftermiddag, i den dejligste lille landsbykirke på Østfyn.

Jeg fik en invitation en kold forårsdag:

“Vil du ikke godt komme og se os i kirken, det ville betyde så meget for os?”

Og jo, selvfølgelig ville jeg det.

Så vi parkerede lille Alfred og tog i kirke, og allerede dér havde jeg en klump i halsen.

 

Det var faktisk sådan et bryllup, der ikke var tænkt på for 3 år siden.

 

Og det ved jeg nemlig.

Det er fakta!

Og jeg har fået lov til at fortælle deres historie til jer.

For 3 år siden anede jeg heller ikke, at de her to ualmindeligt dejlige mennesker fandtes, men de kendte til mig. De havde hørt om mig, og fået mig anbefalet via nogle venner.

Og en dag, sad de i min praksis. NU skulle der ske noget. Slut med skænderier, tale forbi hinanden, dage uden snak, frustrationer, manglende romantik og, tja… også manglende sex!

Hun orkede ikke mere, nej hun kunne vitterligt ikke mere, og det kunne faktisk ses på hende. Den søde mand, var også helt kvæstet. Men det fik vi hurtigt vendt, for de elskede hinanden, det var der ingen tvivl om.

De vidste det godt inderst inde, og jeg var heller ikke i tvivl.

globryllup, glo bryllup, bryllup, frieri, giftesDe startede med at fortælle deres historie, en kærestehistorie fyldt med usikkerhed, tvivl og total “talen forbi hinanden.”

Ingen havde lært dem, hvordan de skulle kommunikere, hvordan de skulle få hinanden til at føle sig elsket, løse problemer på en konstruktiv måde, fyrer op under sexlivet, sætte fokus på kærestetiden eller lave en seriøs arbejdsfordeling i hjemmet, så det bare kørte rigtig godt.

Det lærte de af mig.

Og de sugede til sig, og lærte, praktiserede, evaluerede, trænede, lærte nyt osv.

De var S-U-P-E-R seriøse, og deres motivation var helt i top. Det her parforhold, skulle bare kører – det havde de besluttet, de vidste ikke hvordan, men de vidste, at det skulle det bare!

Og da jeg fortalte dem, at et parforhold består af 20 % kærlighed og 80 % vilje, nikkede de begge, og knoklede videre med at få de nye vaner trumfet igennem.

Jeg havde et par enkelte sessioner med dem individuelt, hvor jeg bl.a. lavede en “Post it” til fyren med skriften “Livet belønner handling” – de har senere fortalt mig, at den stadig hænger i hjemme på deres entrespejl, og at de igen og igen husker hinanden på det.

Kærlighed og kærlige følelser kommer der, hvor der bliver lavet kærlige handlinger.

 

“Nothing happens, until something moves”

– citat Albert Einstein

Efter 7 sessioner, var parret ikke til at kende igen (jaja, det lyder for godt til at være sandt, men den er faktisk god nok!)

Og de besluttede begge, at med den udvikling, og alt det de havde lært i forløbet i min klinik, så ville de fortsætte, så de ikke faldt tilbage i de gamle vaner. De ville blive ved med at lære det, der virkede. Dét der i den grad havde givet deres livskvalitet et ordentligt los i den rigtige retning.

Så hun startede i min kvindegruppe, og han startede i Mads´ mandegruppe.

Det hjalp dem til at undgå “tilbagefald” og iøvrigt lære løbende at håndtere de udfordringer livet nu engang bringer, så det ikke gik ud over parforholdet, men så de kunne komme styrket igennem de problematikker, de oplevede.

Og så en dag, blev de enige om, at nu skulle det være – de ville giftes.

Og bedst som bryllupsforberedelserne var i gang, og babyplanerne faktisk var sat på standby, så dukkede der alligevel to streger op på graviditetstesten.

globryllup, glo bryllup, bryllup, frieri, giftesJeg får jævnligt updates fra deres liv, og jeg elsker det.

Og det er fantastisk og priviligeret, og jeg tror egentligt først, at det var i lørdags, at det sådan helt rigtigt gik op for mig, hvor stor en påvirkning mit arbejde nogle gange har på andre menneskers liv.

Så jeg tudbrølede af taknemmelighed, rørthed og fordi det bare var så fantastisk at se de her to mennesker, der virkelig elsker hinanden, mere end nogen sinde før sige det højt i kirken foran hele deres familie og alle deres venner, og så Mads og jeg, som sad og holdt i hånden og glædede os, til vi engang skal sige ja til hinanden.

Så ja, livet belønner sku´ handling, og det er endnu engang bevist, at jo mere man ved, jo bedre klarer man sig.

Vil du have forandringer, er du nødt til at starte med dig selv, og dét ved, det her par.

De ved udmærket godt, hvad det vil sige. De ikke bare ved det, de lever det – det er deres verden nu.

Og hvis du nu sidder og tænker, at det da er alt for rosenrødt og pladderromantisk, og at de da med garanti også skændes, så kan jeg sige: “Ja, det gør de!”

globryllup, glo bryllup, bryllup, frieri, giftes

Men de får det lynhurtigt vent til noget konstruktive, hiver værktøjskassen frem og får snakket om, hvad de savner, hvad de vil have mere af, og hvad deres eget ansvar var, da det gik galt.

Endnu engang tillykke.

Og tak fordi I tænkte på mig, og lod mig være en del af jeres dag.

De kærligste hilsner

Maj

2 tanker om "Det er din skyld, vi skal giftes, kom og se!"

  1. hanne

    Tak for historien – den må gerne blive min. For 1 1/2 år siden opdagede jeg, efter 20 års ægteskab, at vi var 3 i det her ægteskab og ikke kun de 2, som jeg troede. Vi skændtes stort set aldrig, talte godt sammen om alting, havde et dejligt sex-liv,,, og jeg var overbevist om, at vi var det lykkeligste par, som jeg kendte. Vi har brugt ca. 50.000 kr. på terapi siden, og jeg har ikke tal på alle de tårer, der er flydt, alle de ord, der er sagt og alle de ting, der er gjort. Vi giftede os igen for 1 måned siden, og vi inviterede selvfølgelig også vores parterapeut med til brylluppet. Vi er bestemt ikke færdige med vores arbejde, og jeg tænker, at vi aldrig bliver det. Det er en proces, som jeg regner med fortsætter resten af livet. Jeg ville ønske, at jeg kunne skrive, at vi nu er lykkelige. Men sådan er det altså ikke. Vi er helt sikre på, at vi elsker hinanden og ikke kan eller vil undvære hinanden. Og vi har det også godt sammen og arbejder sammen om ægteskabet hver eneste dag. MEN, der mangler altså stadig noget meget vigtigt, og det er TILLID. Tilliden er brudt og skal bygges op igen, og hold nu op, det betyder altså SÅ meget mere, end man kan forestille sig. Jeg har under hele forløbet skrevet på en bog, som beskriver alt det, som vi gennemlever. Jeg håber, at jeg er klar til at stå frem om 3-4 år og bryde tabuet om, hvordan det er at blive sammen efter utroskab, og måske kan “redde” andre fra at havne dér, hvor jeg endte.
    Jeg ønsker “dit” par al mulig held og lykke fremover og håber som sagt, at deres historie bliver min – eller noget der ligner, som passer til mig 😀

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *