fbpx

Hvorfor er kvinder utro? Et spørgsmål, jeg er blevet stillet rigtig mange gange af mænd i forbindelse med min research til min store anonyme online workshop for kvinder & par “Utroskab – Kom videre. Sammen eller hver for sig”. Mænd, der har undret sig over, at jeg “kun” skriver om mænds utroskab, og som har savnet et fokus på kvinder og utroskab.

Og jeg ville ønske, at jeg kunne give en enkelt svar. Men sådan er verden desværre ikke indrettet, og vi mennesker er mere nuanceret end som så, og derfor findes der heller ikke kun ét svar på, hvorfor kvinder er utro eller hvorfor mænd er utro for den sags skyld.

I denne artikel vil jeg beskæftige mig med og give nogle konkrete bud på, hvorfor kvinder er utro og vil du vide mere om, hvorfor mænd er utro, så kan du finde et link til en artikel om det i bunden af artiklen her.

Hvorfor er kvinder utro - Spurgte jeg på min FacebooksideNu kunne jeg godt begynde at liste alle årsagerne til, hvorfor kvinder er utro op, som jeg kender til, udfra mit kendskab til emnet, men som sædvanlig spurgte jeg også mine læsere på min Facebookside, og det kom der rigtig mange forskellige svar ud af.

Jeg spurgte: “Hvorfor er kvinder utro? – Tror du, ved du, eller har du erfaret”

Og så kom der ellers rigtig mange forskellige svar. Både i kommentarfeltet men også på min mail (som jeg måtte bruge også, hvis blot kvinderne kunne være anonyme). Der kom svar fra både kvinder, der har været utro tidligere, kvinder, der er utro lige nu, kvinder med utro veninder, men der kom også kommentarer fra mænd, der har oplevet utroskab fra deres tidligere partner.

I bund og grund en bred vifte af svar, dog ikke så mange svar, som jeg fik, da jeg spurgte “hvorfor mænd er utro?”, men nok til, at jeg vil dele dem med dig i denne artikel.

Hvorfor er kvinder utro – Ifølge kvinderne på Facebook:

“Et råb om hjælp, for at føle sig set og hørt, begæret, værdsat”

“I mit første ægteskab, blev jeg ignoreret og han havde ingen følelser at give, så jeg hoppede på en anden….og så blev vi skilt”

“Mangel på ros og anerkendelse – både som barn og som voksen”

“Hvis hun ikke føler sig hørt, forstået og værdsat”

“Måske for at få kærestens/mandens opmærksomhed (negativ opmærksomhed er bedre end ingen opmærksomhed)”

Følelsen af, ikke at blive værdsat, og at man føler sig overset af partneren“Følelsen af, ikke at blive værdsat, og at man føler sig overset af partneren”

“Fordi hun har feminiseret hendes mand så meget med (i hans verden!!) nedladende kommentarer, så hendes mand ikke længere føler sig som en MAND, og derved ikke kan få hende til at føle sig spændende, fræk og som KVINDE!”

“Spænding, mangler måske noget derhjemme seksuelt, men er ellers glad for sin faste partner, forhold ved at gå i stykker, påvirket af alkohol eller stoffer, følelser for flere end en…”

“Overset af manden- manglende kærlighed – ikke forelsket i sin mand længere”

“Tror også det omhandler, at man som mand og kvinde ikke tør ytre sine fantasier, i frygt for hvad den anden måtte tænke/ dømme”

“Måske er man på vej ud af et forhold, men har ikke fået gjort det forbi”

“Jeg var min mand utro, fordi jeg havde mere sexlyst end ham, og vores sexliv var enormt kedeligt. Han var tilfreds med sex en gang om måneden maksimum. Jeg ville gerne bolle hver dag. Så havde jeg en affære på 2 år, og til sidst blev vi skilt. Jeg fortalte ham aldrig om affæren”

“Jeg har set min hemmelige kæreste igennem rigtig mange år nu, og selvom jeg havde dårlig samvittighed i starten, så er den væk nu. Det lyder mærkeligt, men han har været en kæmpe støtte for mig i de perioder, hvor min mand og jeg har haft det svært sammen, og havde jeg ikke haft min kæreste på sidelinjen og støtten fra ham, så var jeg gået fra min mand for længst”

“Jeg er min mand utro igen og igen, og jeg kan faktisk ikke lade være. Det er nærmest en besættelse for mig at “score” mænd, når muligheden opstår og det gør den tit, da jeg ofte er væk hjemmefra på forretningsrejser. Jeg er en attraktiv kvinde og mænd opsøger mig, så det er på ingen måde svært at være utro. Det er både singlemænd og gifte mænd, jeg er sammen med. Og jeg nyder det, men jeg har dårlig samvittighed, og jeg ved det bliver opdaget en dag, og så vil min mand skilles, men jeg kan stadig ikke lade være. Jeg føler mig drevet til det. Det er tit noget, jeg føler, jeg ikke selv kan styre. Nærmest som en afhængighed”

Det fortæller undersøgelser os om kvinders utroskab

Der bliver igen og igen forsket både i kærlighed, parforhold, seksualitet og selvfølgelig også utroskab. I en amerikansk spørgeundersøgelse, hvor man spurgte 1200 professionelle, der arbejder med parrådgivning, omkring deres erfaringer med utro mænd og kvinder, kom der nogle interessante facts på banen.

Det kom blandt andet frem, at når mænd og kvinder er utro, så er det ikke altid af samme årsager, og hovedårsagen er faktisk ikke sex. Hverken for de utro mænd eller de utro kvinder. Når kvinder er utro var konklusionen, at det primært handler om opmærksomhed, oplevelsen af at “føle sig sexet”, men også at være sammen med en mand, der lytter til det man fortæller.

Tusindvis af spørgeskemaer er blevet besvaret af kvinderKvinder er også mere utro med bekendte og mænd de kender i forvejen end mænd, der i højere grad vælger fremmede bekendtskaber.

For både mænd og kvinder er en høj faktor for, hvorfor man er utro, at man savner følelsesmæssig “tæthed” i parforholdet derhjemme i følge eksperternes svar i spørgeundersøgelsen.

Men her skal man så lige huske på, at det er de professionelle, man har valgt at spørge. Altså dem, der ser de par, hvor utroskaben er blevet opdaget, og hvor man ønsker at redde parforholdet.

For spørger man udelukkende kvinderne om, hvorfor de er utro, siger hele 40,5% i en nordisk undersøgelse, hvor man har spurgt 3000 mænd og kvinder, at det er fordi de generelt set synes, deres liv er kedeligt og søger spænding, hvor “kun” 16.3% svarer, at de ikke føler sig elsket eller bekræftet nok i deres parforhold.

Magasinet AltForDamerne gennemførte en lignende spørgeskemaundersøgelse omkring utroskab tilbage i 2012, hvor 887 kvinder deltog og gav deres mening tilkende omkring utroskab.

50,1% af kvinderne der deltog havde prøvet at være utro, og de resterende 49.9% havde ikke været det. 23% af de utro kvinder havde været utro mere end 5 gange og over halvdelen havde været utro med den samme person igennem længere tid, altså en decideret “ekstra kæreste” eller elsker.

Der er mange, der har spurgt mig, om mænd er mere utro end kvinder.

Alle de undersøgelser jeg er stødt på viser næsten alle sammen, at mænd og kvinder er lige meget utro. I nogle undersøgelser er der en lille overvægt procentvis af mænd, og i andre undersøgelser er der en lille overvægt procentvis af kvinder.

Hvorfor er kvinder utro – Ifølge terapeuterne:

Jakob Olrik – Sexolog og forfatter:Hvorfor er kvinder utro - Jakob Olrik
“Den hyppigste årsag til at kvinder er utro er, at de ikke føler sig set i parforholdet. De oplever at deres partner tager dem for en selvfølge, og det kan få dem til at tvivle på om de er elskede nok. Groft sagt går utro kvinder ud for at få opfyldt et kærlighedsbehov. 

Hun er ikke utro, fordi den anden mand nødvendigvis er mere tiltrækkende eller stærkere eller rigere – men fordi den anden mand så hende. Lagde mærke til hende. Interesserede sig for hende – på en måde hun ikke følte hendes egen gjorde længere.”
Uddrag af artikel – Læs den færdig her

 

Hvorfor er kvinder utro - Seth MeyersDr. Seth Meyers – Amerikansk psykolog og forfatter:
“Kvinder er ofte utro for at føle sig forelsket igen. Har de været sammen som par i mange år, kan hverdagen blive kedelig og mange kvinder føler sig taget for givet.

Utroskaben kan for kvinderne give en ny forelskelse og sommerfugle i maven og fornyet sexlyst, når en anden mand rører ved hende.”
(Frit oversat fra artikel) – Læs mere om Seth Meyers her

 

Hvorfor er kvinder utro - Ruth HoustonRuth Houston – Utroskabsekspert og forfatter:
“Hvis en kvinde føler sig negligeret eller taget for givet i forhold til sin mand, bliver hun ofte meget sårbare og ulykkelig og kan relativt nemt ryge ud i en affære, både følelsesmæssige eller fysisk, med en mand, der formår at få hende til at føle sig speciel og begæret.”
(Frit oversat fra artikel) Du kan læse mere af Ruth her

 

MEN lad os lige få ÉN ting på det rene omkring utroskab!

Alle årsagerne og forklaringerne til spørgsmålet: Hvorfor er kvinder utro? er ikke en undskyldning for utroskaben. Der er ingen undskyldninger for at udsætte sin partner for det absolut største tillidsbrud af alle i et parforhold.

Denne artikel kan hjælpe dig til at forstå og give dig nogle forklaringer på, hvorfor din partner var dig utro, men det er IKKE undskyldninger eller kan regnes som ansvarsfralæggelse.

Når man er sin partner utro – uanset hvilke årsager, der ligger til grund for det, så ligger ansvaret ALTID ved den, der har været utro. At være sin partner utro er en beslutning og en valg, man tager.

Utroskab er ikke et uheld, men et valgMan er ikke utro “ved et uheld”

Og det kan aldrig nogensinde blive den “ikke utro” parts skyld, at den anden har valgt utroskab som handling.

Selvfølgelig kan man sagtens være to mennesker om at lave et rigtig råddent og kedeligt parforhold, der absolut kan være katalysator for utroskab.

Man kan også sagtens bo sammen med en partner, som i det hele taget ikke ønsker at arbejde med at gøre hverken parforholdet eller sexlivet anderledes og bedre. Men det er ingen undskyldning for at være sin partner utro.

I al den tid, jeg har haft min parrådgivnings praksis, har jeg aldrig mødt et par, der levede med reglen: “Vi må gerne være utro, hvis vi er utilfredse i parforholdet”

Summasumarum: Ansvaret for valget og handlingen “utroskab” ligger ved den part, der har valgt at være utro. Man har altid et valg, også selvom det kan være et absolut svært valg, men du har et valg. Men vi er voksne ansvarlige mennesker, der selv bestemmer hvad vi gør, og hvad vi siger, og derfor har vi bestemt også et valg.

Kan man undgå utroskab?

Uanset hvordan vi vender og drejer emnet utroskab, så vil der altid være en procentdel af mænd og kvinder, der vil være utro, og det til trods for, at de har det skønt og er lykkelige i deres parforhold.

En amerikansk undersøgelse viser faktisk, at 34% af de spurgte utro kvinder angav i spørgeskemaundersøgelsen, at de var glade og tilfredse eller ligefrem lykkelige i deres parforhold. Så det ER faktisk en myte, at det kun er i ulykkelige og utilfredsstillende parforhold, at utroskab kan opstå.

MEN, når det så er sagt, så er der jo stadig masser af “procenter” tilbage af utroskab, som ikke ville ske, hvis man havde passet godt på kærligheden, parforholdet og sexlivet. Man kan som sagt ikke 100% “sikre” sit parforhold imod utroskab, men man kan tilstræbe en kærlighedsrelation, hvor man er rigtig gode til at snakke sammen om, hvad der rører sig i hinanden, hvor man plejer “os” og kærligheden, og hvor man er opmærksom på at have et godt og nydelsesfuldt sexliv.

Og god og dyb kommunikation, hvor man “træner” i at tale om de svære ting på en ordentlig måde, er bestemt også et plus. For så kan man tale om det, når man oplever, at man savner, længdes, har behov, der ikke bliver tilgodeset osv. og man kan tale om det, når man kan mærke, at man bliver fascineret af andre end sin partner og tage sine forholdsregler, så en fascination ikke udvikler sig til en forelskelse og til f.eks. utroskab.

Hvorfor er kvinder utro - Spørger Maj WismannOg pas så rigtig godt på jer.
Kh,
Maj

★ Læs artiklen: Hvornår er man utro? 

★ Læs artiklen: Tegn på utroskab

★ Læs artiklen: Hvorfor er kvinder utro?

★ Brug for hjælp til at komme videre efter utroskab – Få hjælp i min anonyme online workshop her

 

★ Er du kvinde og har du været utro tidligere? Eller er du måske utro lige nu? Har du lyst til at dele din historie, og fortælle hvorfor du er utro, så vi kan få belyst og nuanceret emnet endnu mere? Så må du rigtig fortælle herunder ganske anonymt. Måske kan netop dine erfaringer hjælpe andre. OBS. Dette er et ekstremt sårbart emne, så vær rigtig sød at være opmærksom på positive formuleringer, rummelighed og omsorg. På forhånd tak ❤

*Husk god tone, ALLE negativt ladet kommentarer slettes øjeblikkeligt – Jeg ønsker at skabe et positivt og støttende forum, hvor vi kan hjælpe hinanden, og derfor er der nultolerence overfor flabethed, nedladenhed, negative inputs, uhøfligheder og uforskammethed.

Gratis E-bog med fakta, tips og råd til sexlivet
majpopup

Få min Gratis E-bog "Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?

❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør man ved det?

❤ Hvordan får man gnisten igen?

❤ Tilmeld dig mit nyhedbrev og få e-bogen gratis

.

You have Successfully Subscribed!