fbpx
Maj wismann signatur og logo
Klinisk sexolog og forskningsbaseret parterapeut
MENU

Hvorfor er kvinder utro?

Hvorfor er kvinder utro? 

Et spørgsmål, jeg er blevet stillet rigtig mange gange af mænd i forbindelse med min research til min store anonyme online workshop for kvinder & par “Utroskab – Kom videre. Sammen eller hver for sig”.

Mænd, der har undret sig over, at jeg "kun" skriver om mænds utroskab, og som har savnet et fokus på kvinder og utroskab.

Og jeg ville ønske, at jeg kunne give en enkelt svar.

Men sådan er verden desværre ikke indrettet, og vi mennesker er mere nuanceret end som så, og derfor findes der heller ikke kun ét svar på, hvorfor kvinder er utro eller hvorfor mænd er utro for den sags skyld.

I denne artikel vil jeg beskæftige mig med og give nogle konkrete bud på, hvorfor kvinder er utro. Og vil du vide mere om, hvorfor mænd er utro, så kan du finde et link til en artikel om det i bunden af artiklen her.

Nu kunne jeg godt begynde at liste alle årsagerne til, hvorfor kvinder er utro op, som jeg kender til, ud fra mit kendskab til emnet, men som sædvanlig spurgte jeg også mine læsere på min Facebookside, og det kom der rigtig mange forskellige svar ud af.

Facebook - hvorfor er kvinder utro

Jeg spurgte: “Hvorfor er kvinder utro? – Tror du, ved du, eller har du erfaret”

Og så kom der ellers rigtig mange forskellige svar.

Både i kommentarfeltet men også på min mail (som jeg måtte bruge også, hvis blot kvinderne kunne være anonyme).

Der kom svar fra både kvinder, der har været utro tidligere, kvinder, der er utro lige nu, kvinder med utro veninder, men der kom også kommentarer fra mænd, der har oplevet utroskab fra deres tidligere partner.

I bund og grund en bred vifte af svar, dog ikke så mange svar, som jeg fik, da jeg spurgte "hvorfor mænd er utro?", men nok til, at jeg vil dele dem med dig i denne artikel.

Hvorfor er kvinder utro – Ifølge kvinderne på Facebook:

"Et råb om hjælp, for at føle sig set og hørt, begæret, værdsat"

"I mit første ægteskab, blev jeg ignoreret og han havde ingen følelser at give, så jeg hoppede på en anden....og så blev vi skilt"

"Mangel på ros og anerkendelse - både som barn og som voksen"

"Hvis hun ikke føler sig hørt, forstået og værdsat"

"Måske for at få kærestens/mandens opmærksomhed (negativ opmærksomhed er bedre end ingen opmærksomhed)"

Følelsen af, ikke at blive værdsat, og at man føler sig overset af partneren"Følelsen af, ikke at blive værdsat, og at man føler sig overset af partneren"

"Fordi hun har feminiseret hendes mand så meget med (i hans verden!!) nedladende kommentarer, så hendes mand ikke længere føler sig som en MAND, og derved ikke kan få hende til at føle sig spændende, fræk og som KVINDE!"

"Spænding, mangler måske noget derhjemme seksuelt, men er ellers glad for sin faste partner, forhold ved at gå i stykker, påvirket af alkohol eller stoffer, følelser for flere end en..."

"Overset af manden- manglende kærlighed - ikke forelsket i sin mand længere"

"Tror også det omhandler, at man som mand og kvinde ikke tør ytre sine fantasier, i frygt for hvad den anden måtte tænke/ dømme"

"Måske er man på vej ud af et forhold, men har ikke fået gjort det forbi"

"Jeg var min mand utro, fordi jeg havde mere sexlyst end ham, og vores sexliv var enormt kedeligt. Han var tilfreds med sex en gang om måneden maksimum. Jeg ville gerne bolle hver dag. Så havde jeg en affære på 2 år, og til sidst blev vi skilt. Jeg fortalte ham aldrig om affæren"

"Jeg har set min hemmelige kæreste igennem rigtig mange år nu, og selvom jeg havde dårlig samvittighed i starten, så er den væk nu. Det lyder mærkeligt, men han har været en kæmpe støtte for mig i de perioder, hvor min mand og jeg har haft det svært sammen, og havde jeg ikke haft min kæreste på sidelinjen og støtten fra ham, så var jeg gået fra min mand for længst"

"Jeg er min mand utro igen og igen, og jeg kan faktisk ikke lade være. Det er nærmest en besættelse for mig at "score" mænd, når muligheden opstår og det gør den tit, da jeg ofte er væk hjemmefra på forretningsrejser. Jeg er en attraktiv kvinde og mænd opsøger mig, så det er på ingen måde svært at være utro. Det er både singlemænd og gifte mænd, jeg er sammen med. Og jeg nyder det, men jeg har dårlig samvittighed, og jeg ved det bliver opdaget en dag, og så vil min mand skilles, men jeg kan stadig ikke lade være. Jeg føler mig drevet til det. Det er tit noget, jeg føler, jeg ikke selv kan styre. Nærmest som en afhængighed"

Det fortæller undersøgelser os om kvinders utroskab

Der bliver igen og igen forsket både i kærlighed, parforhold, seksualitet og selvfølgelig også utroskab. I en amerikansk spørgeundersøgelse, hvor man spurgte 1200 professionelle, der arbejder med parrådgivning, omkring deres erfaringer med utro mænd og kvinder, kom der nogle interessante facts på banen.

Det kom blandt andet frem, at når mænd og kvinder er utro, så er det ikke altid af samme årsager, og hovedårsagen er faktisk ikke sex. Hverken for de utro mænd eller de utro kvinder. Når kvinder er utro var konklusionen, at det primært handler om opmærksomhed, oplevelsen af at "føle sig sexet", men også at være sammen med en mand, der lytter til det man fortæller.

Tusindvis af spørgeskemaer er blevet besvaret af kvinder

Kvinder er også mere utro med bekendte og mænd de kender i forvejen end mænd, der i højere grad vælger fremmede bekendtskaber.

For både mænd og kvinder er en høj faktor for, hvorfor man er utro, at man savner følelsesmæssig "tæthed" i parforholdet derhjemme i følge eksperternes svar i spørgeundersøgelsen.

Men her skal man så lige huske på, at det er de professionelle, man har valgt at spørge. Altså dem, der ser de par, hvor utroskaben er blevet opdaget, og hvor man ønsker at redde parforholdet.

For spørger man udelukkende kvinderne om, hvorfor de er utro, siger hele 40,5% i en nordisk undersøgelse, hvor man har spurgt 3000 mænd og kvinder, at det er fordi de generelt set synes, deres liv er kedeligt og søger spænding, hvor "kun" 16.3% svarer, at de ikke føler sig elsket eller bekræftet nok i deres parforhold.

Magasinet AltForDamerne gennemførte en lignende spørgeskemaundersøgelse omkring utroskab tilbage i 2012, hvor 887 kvinder deltog og gav deres mening tilkende omkring utroskab.

50,1% af kvinderne der deltog havde prøvet at være utro, og de resterende 49.9% havde ikke været det.

23% af de utro kvinder havde været utro mere end 5 gange og over halvdelen havde været utro med den samme person igennem længere tid, altså en decideret "ekstra kæreste" eller elsker.

Der er mange, der har spurgt mig, om mænd er mere utro end kvinder.

Alle de undersøgelser jeg er stødt på viser næsten alle sammen, at mænd og kvinder er lige meget utro. I nogle undersøgelser er der en lille overvægt procentvis af mænd, og i andre undersøgelser er der en lille overvægt procentvis af kvinder.

Hvorfor er kvinder utro – Ifølge terapeuterne:

Jakob Olrik - Sexolog og forfatter:

Hvorfor er kvinder utro - Jakob Olrik
"Den hyppigste årsag til at kvinder er utro er, at de ikke føler sig set i parforholdet. De oplever at deres partner tager dem for en selvfølge, og det kan få dem til at tvivle på om de er elskede nok. Groft sagt går utro kvinder ud for at få opfyldt et kærlighedsbehov. 

Hun er ikke utro, fordi den anden mand nødvendigvis er mere tiltrækkende eller stærkere eller rigere – men fordi den anden mand så hende. Lagde mærke til hende. Interesserede sig for hende – på en måde hun ikke følte hendes egen gjorde længere."
Uddrag af artikel - Læs den færdig her

Hvorfor er kvinder utro - Seth MeyersDr. Seth Meyers - Amerikansk psykolog og forfatter:
"Kvinder er ofte utro for at føle sig forelsket igen. Har de været sammen som par i mange år, kan hverdagen blive kedelig og mange kvinder føler sig taget for givet.

Utroskaben kan for kvinderne give en ny forelskelse og sommerfugle i maven og fornyet sexlyst, når en anden mand rører ved hende."
(Frit oversat fra artikel) - Læs mere om Seth Meyers her

Hvorfor er kvinder utro - Ruth HoustonRuth Houston - Utroskabsekspert og forfatter:
"Hvis en kvinde føler sig negligeret eller taget for givet i forhold til sin mand, bliver hun ofte meget sårbare og ulykkelig og kan relativt nemt ryge ud i en affære, både følelsesmæssige eller fysisk, med en mand, der formår at få hende til at føle sig speciel og begæret."
(Frit oversat fra artikel) Du kan læse mere af Ruth her

MEN lad os lige få ÉN ting på det rene omkring utroskab!

Alle årsagerne og forklaringerne til spørgsmålet: Hvorfor er kvinder utro? er ikke en undskyldning for utroskaben. Der er ingen undskyldninger for at udsætte sin partner for det absolut største tillidsbrud af alle i et parforhold.

Denne artikel kan hjælpe dig til at forstå og give dig nogle forklaringer på, hvorfor din partner var dig utro, men det er IKKE undskyldninger eller kan regnes som ansvarsfralæggelse.

Når man er sin partner utro – uanset hvilke årsager, der ligger til grund for det, så ligger ansvaret ALTID ved den, der har været utro. At være sin partner utro er en beslutning og en valg, man tager.

Utroskab er ikke et uheld, men et valg

Man er ikke utro “ved et uheld”

Og det kan aldrig nogensinde blive den "ikke utro" parts skyld, at den anden har valgt utroskab som handling.

Selvfølgelig kan man sagtens være to mennesker om at lave et rigtig råddent og kedeligt parforhold, der absolut kan være katalysator for utroskab.

Man kan også sagtens bo sammen med en partner, som i det hele taget ikke ønsker at arbejde med at gøre hverken parforholdet eller sexlivet anderledes og bedre. Men det er ingen undskyldning for at være sin partner utro.

I al den tid, jeg har haft min parrådgivnings praksis, har jeg aldrig mødt et par, der levede med reglen: “Vi må gerne være utro, hvis vi er utilfredse i parforholdet”

Summasumarum:
Ansvaret for valget og handlingen “utroskab” ligger ved den part, der har valgt at være utro. Man har altid et valg, også selvom det kan være et absolut svært valg, men du har et valg. Men vi er voksne ansvarlige mennesker, der selv bestemmer hvad vi gør, og hvad vi siger, og derfor har vi bestemt også et valg.

Kan man undgå utroskab?

Uanset hvordan vi vender og drejer emnet utroskab, så vil der altid være en procentdel af mænd og kvinder, der vil være utro, og det til trods for, at de har det skønt og er lykkelige i deres parforhold.

En amerikansk undersøgelse viser faktisk, at 34% af de spurgte utro kvinder angav i spørgeskemaundersøgelsen, at de var glade og tilfredse eller ligefrem lykkelige i deres parforhold. Så det ER faktisk en myte, at det kun er i ulykkelige og utilfredsstillende parforhold, at utroskab kan opstå.

MEN, når det så er sagt, så er der jo stadig masser af "procenter" tilbage af utroskab, som ikke ville ske, hvis man havde passet godt på kærligheden, parforholdet og sexlivet. Man kan som sagt ikke 100% "sikre" sit parforhold imod utroskab, men man kan tilstræbe en kærlighedsrelation, hvor man er rigtig gode til at snakke sammen om, hvad der rører sig i hinanden, hvor man plejer "os" og kærligheden, og hvor man er opmærksom på at have et godt og nydelsesfuldt sexliv.

Og god og dyb kommunikation, hvor man "træner" i at tale om de svære ting på en ordentlig måde, er bestemt også et plus. For så kan man tale om det, når man oplever, at man savner, længdes, har behov, der ikke bliver tilgodeset osv. og man kan tale om det, når man kan mærke, at man bliver fascineret af andre end sin partner og tage sine forholdsregler, så en fascination ikke udvikler sig til en forelskelse og til f.eks. utroskab.

Hvorfor er kvinder utro - Spørger Maj WismannOg pas så rigtig godt på jer.
Kh,
Maj Wismann - Klinisk sexolog og parterapeut med egen praksis siden 2006 - Læs mere om Maj her <---

★ Læs artiklen: Hvornår er man utro? 

★ Læs artiklen: Tegn på utroskab

★ Læs artiklen: Hvorfor er kvinder utro?

★ Brug for hjælp til at komme videre efter utroskab – Få hjælp i min anonyme online workshop her

★ Er du kvinde og har du været utro tidligere? Eller er du måske utro lige nu? Har du lyst til at dele din historie, og fortælle hvorfor du er utro, så vi kan få belyst og nuanceret emnet endnu mere? Så må du rigtig fortælle herunder ganske anonymt. Måske kan netop dine erfaringer hjælpe andre. OBS. Dette er et ekstremt sårbart emne, så vær rigtig sød at være opmærksom på positive formuleringer, rummelighed og omsorg. På forhånd tak ❤

*Husk god tone, ALLE negativt ladet kommentarer slettes øjeblikkeligt – Jeg ønsker at skabe et positivt og støttende forum, hvor vi kan hjælpe hinanden, og derfor er der nultolerence overfor flabethed, nedladenhed, negative inputs, uhøfligheder og uforskammethed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

 1. Vi mennesker må bare erkende, at illusionen om prinsen på den hvide hest, der redder prinsessen og de lever lykkeligt til deres dages ende er falsk - i de fleste tilfælde. Begrebet 'serie-monogam' er det tætteste vi kan komme et parforhold, men at love hinanden troskab til evig tid, er forudsat, at man udvikler sig sammen. Når den ene part begynder at udvikle sig hurtigere end partneren, begynder balladen. Før eller siden vil der komme gnister, fordi de ikke længere finder musikken sammen.
  Generaliseringer? Indrømmet. Det er umuligt at sige noget generelt uden at komme til at generalisere. 🙂

  Jeg har aldrig selv været en partner utro, men har oplevet det modsatte - og en af de vigtigste lektioner har været, for mig, at man ikke skal græde over spildt mælk. Gå aldrig tilbage til en fuser, men kom videre i livet - både for din egen og din partners skyld.

  At jeg til gengæld beundrer dem, som kan komme forbi utroskaben, og finde sammen igen, indrømmer jeg gerne. Men når tilliden er væk, så er alt væk...

  PS: Ville nok vælge åbent forhold hvis jeg en dag møder en kvinde jeg vil være sammen med, for det giver ultimativ åbenhed og frihed for begge parter.

 2. Da jeg læste Jakob Olriks forklaring gav det mening for mig. Min kæreste var mig utro rigtigt meget og jeg ville have hævn, få ham til at forstå at det gjorde ondt. Men han stoppede ikke, var mig utro i al hemmelighed (som jeg opdager når jeg leger detektiv) også følte jeg at jeg ikke var nok til sidst. Når andre viste interesse for mig ku jeg ik lade være med at falde for det. Det var lige meget om de havde kærester.

 3. Har også netop taget min kæreste og mor til mine to børn gennem 8,5 år i at have en 6 mdr. Lang affære.
  Det 8 uger siden nu ham den anden skrev en besked til mig en aften. Fik hjertet så langt op i halsen at jeg fik det fysisk dårligt! Men pludselig kom jeg i tanke om noget spam jeg modtog dagen før, og blev helt lettet over at det her nok var noget reklame spam. Mens jeg sider og tænker, læser et screenshot af en ekstrem kærlig besked får jeg pludselig kigget oppe på navnet. Det var jo min kærestes navn! Pludselig blev det lidt mere virkeligt. Pludselig kom der en ny besked... Denne her ramte desværre lidt for mange punkter som jeg kunne genkende :/
  Jeg gik ind og spurgte om jeg lige måtte tjekke et nummer på hendes tlf. Bad hende selv trykke det ind, uden at sige noget i øvrigt. Lod som om det var et nummer jeg ikke kunne huske, og måske havde hun det. Allerde efter de første cifre dukkede navnet "vvs" op.. Kiggede bare på hende og sagde "jeg ved det godt" Nu ligger vi ungerne og taler! Og så gik jeg ellers i chok!
  Hun nægtede meget af det, men kom så frem til at jo der var nok noget om det. Men at de kun havde set og hygget, kysset lidt. Men aldrig mere. En af de beskeder jeg fik fra ham den anden, var at hvis jeg var i tvivl. Skulle han nok kunne forklare nogle af hendes trusser i detaljer.. Hun nægtede, sværgede ved alt hun holdt af. Kiggede mig dybt i øjnene (nok 12-15 gange) hun anede ikke hvordan han vidste det. Det måtte være noget han bildte sig ind. Hun nægtede at de var gået så langt, hun mente han bluffede.
  Efter et par dage med kæmpe nedtur. Tog jeg fat i hende og sagde at nu kæmper vi! Kærligheden sejre, fordi vi elskede jo hinanden. Det faktisk det der det syge. Hun har altid elsket mig næsten sygt højt, og stadig til tider efter så lang tid været forelsket i mig. Jeg elskede jo hende, og vi havde egentlig ikke de vilde problemer..
  Vi sov sammen i hinandens arme, jeg vågnede og var stadig trist. Men havde alligevel en stor tro på tingene pludselig. Jeg har ellers altid sagt at jeg ville gå fra hende ved så meget som et kys! Men nu kunne jeg faktisk se at det var lidt dumt at stoppe noget så godt, bare for det! Men de 6 mdr. Var nu alligevel ikke helt gode.. Men jeg vågnede, gik ud for at børste tænder osv. Og så pludselig!! 4-5 beskeder lige efter hinanden fra ham den anden! Detaljer om de løgne hun havde fyret af overfor mig de gange de havde mødtes. Angående sex havde han aldrig mødt en større løgner hvis hun havde nægtet det. Han kom med de mest detaljerede detaljer på hendes krop osv. Jeg tog på arbejde, med den slags beskeder hele vejen på cyklen. Brød sammen flere gange, og til sidst på arbejdet. Blev sygemeldt, og er siden gået helt ned med flaget!
  De 6 mdr. Hun var sammen med en anden, udover svigtet. Så var vi så meget igennem med både hende der blev alvorligt syg, troede vi i hvertfald i lang tid. Fordi hun tidligere har været et langt forløb igennem. Hun blev scannet og det var ikke så slemt heldigvis. Alle de følelser og det det betød i vores hverdag i forhold til sygdom. Var sindsygt hårdt. vores datter var meget indlagt, hun er kronisk syg. Min far fik, på min fødselsdag i øvrigt.. En blodprop i hjernen og var langt hen af vejen en grøntsag. Alle mine fridage, og efter arbejde brugte jeg på at tage ind og besøge min far. Og selvom man selvfølgelig gerne vil og føler det. Var det faktisk hårdt, var for første gange ved at gå ned med noget der minder om stress i den periode. Har aldrig prøvet den slags før, men var hårdt. Vi havde nogle mdr. Forinden bestilt vores drømme rejse til Spanien. Den ferie var mit lille lys for enden af tunnelen. Flere gange pga. Alle de her sygdoms forløb, troede vi at vi måtte aflyse. Men vi kom afsted, havde en super ferie. ungerne hyggede, og vi hyggede som kærester. Flere af de screenshots af beskeder ham den anden havde sendt. Var sendt fra netop Spanien. Og de var kærlige!! Hun var åbenbart gået fra ham ugen før afrejsen, og var rigtig lettet siger hun. Han skrev på ferien, og hun svarede for at holde ham på afstand, siger hun. Men de beskeder var i mine øjne ikke rigtig taktikken i sådan en situation. Ham den anden var jo også ramt på et eller andet niveau. Så hvorfor skrive så mange følelser tilbage? Jeg er med på hun ikke kunne være kold og gøre ham sur, tænk hvis han skrev til mig på vores drømme rejse. Men at skrive hvor højt hun elskede ham, og ville ønske hun kunne bytte ham med mig. Var lige i overkanten syntes jeg..

  Nu står vi tilbage i en meget svær situation. Der er gået 8 uger. Jeg er ikke 1 procent videre. Vi bor stadig sammen, og prøver måske lidt. Men det går jo ikke... Hun er så langt nede som jeg aldrig har set nogen før! Hun er lige til den lukkede! Det kan ingen fake. Hun elsker mig virkelig, jeg elsker hende. Hun har aldrig ment noget siger hun. Det var ikke planlagt fra dag 1 af. Men det ene tog det andet, og det kan jeg måske godt sætte mig ind i. Men hun har jo tilladt det! Hun er jo ikke blevet tvunget hjem til ham, eller ned i hans seng. Hun har altid kun ville mig. Problemet er at jeg altid har elsket hende 100 procent. Men nok kun vist det 70-80 procent. Hun fik pludselig et tilbud som hun i flere omgange sagde nej til pga. hun havde mig og ungerne. Men til sidst desværre ja... Og så gik det hurtigt desværre. Jeg kan se at det der har vist sig at være vores problem, åbenbart er de fleste damers problem. At de ikke får den opmærksomhed hjemme de har brug for. Det jo skidt, og det jeg ked af. Men at man så bare tager ud og får det et andet sted, plus lidt ekstra. Kommer jeg aldrig til at forstå man kan! Jeg har aldrig været utro, jeg har flirtet. Men aldrig nogensinde ville andre end min kæreste. Hun har bare elsket mig så højt at jeg har glemt at kæmpe, og taget tingene for givet. Det giver hende ikke "lov" til at gøre som hun har gjort.

  Nu står jeg tilbage med et forhold der fungerede, vi elskede hinanden og gør vi stadig. Men det nød til at slutte.. Eller.. Jeg kan jo bare sige fint vi kommer videre, men det kan jeg ikke... Hvis nogen læser det her, og overvejer den utro vej. Stop! Brug energien på at kæmpe mens der er noget at kæmpe for. Jeg troede aldrig denne beslutning skulle blive så svær, som den faktisk er på trods af hvad hun har gjort. Men det er den. Lad os sige at der er 5 procent chance for vores forhold. Lige nu kæmper jeg for hver procent der overhoved er! Hun elskede mig 100 procent da han begyndte at invitere hende ud og startede affæren. Gjorde hun hele vejen igennem. Men kæmpede ikke for at det skulle være mig og hende på trods af en kærlighed på 100 procent. Jeg er nede på maks 5. Og kæmper for hver enkel procent der er! Hun ville nok have gjordt det samme, hvis hun havde vist hvad det egentlig indebar. Men det skulle jo ikke opdages, så det var jo som det ikke var sket. Som træet.. Hvis ingen høre træet vælte, er det så væltet..??

 4. Hej..

  Jeg er en kvinde på 33 år, har haft meget få alvorlige forhold men flere løse.
  Jeg var engang for 7 år siden kærester med det jeg kalder for min drømmefyr/mand, vi var sammen 6 års tid tidligt i det forhold viste det sig han skrev til kvinder og gav sit nummer ud, han rendte altid med sin telefon overalt hvor han var, om det så var på toilettet eller at han efter et bad også tog den med sig osv osv, vi fandt hinanden og blev så forelsket i hianden som ingen af os før havde prøvet før, vi elskede hinanden, men han kunne ikke holde det ved lige,
  Jeg stolede på ham, og han var den første mand jeg har følt sådan for. Der gik ikke længe før jeg selv var igang med at søge andet opmærksomhed men ingen af os gjorde vores forhold til hinanden forbi., vi levede i det
  Vi holdte ud sammen i det forhold, med vold og skænderier hver dag, vi gik fra hinanden hele tiden, indtil det i sidste ende døde helt men ikke uden mén,
  Jeg blev skadet af det forhold mest psykisk for jeg har siden der ikke troet på en mand igen, og jeg har ikke kunne holde på et forhold siden eller være seriøs eller ærlig ,siden han spolerede den drøm jeg havde om og få et barn med en man elsker han spolerede mig så inderligt at jeg blev psykisk syg ..
  idag er der gået 5 år næsten siden det skete og endte, jeg har fundet mig jordens bedste mand, bogstavelig talt, lyver ikke, drikker ikke fester ikke, han blev bare forelsket i mig med hver en centimet han indeholder, eller som han siger han faldt fuldstændig og han slog sig under det fald, for jeg elsker ham ligeså højt jeg kan ikke undvære ham i mit liv i min hverdag slet ikke, en mand der har gjort alt han kunne for at få mig til og ha det godt igen og endda tog han næsten stjernerne ned til mig.. men jeg er ødelagt nu, så selvom jeg elsker ham har jeg været ham utro gang på gang på gang, jeg har gjort alt for at skjule mit beskidte “dobbeltliv” men man kan ikke skjule noget for en mand der elsker sin kvinde.
  Alt er kommet frem og nu stået på et år, han har mistet al tillid til mig jeg forstår ham så godt han tror ikke på det her længere, og så har han holdt det ud og de følelser der har ædt ham op indvendigt alle de spørgsmål han har om hvorfor, med hvem, hvor, osv de svar har han ikke fået, fordi af en eller anden syg grund bliver jeg sur hver gang vi snakker om det, jeg bliver så vred og jeg opgiver det nærmest fordi jeg ved hvor meget arbejde det her kommer til at kræves af mig, og det kan også være det aldrig vil lykkes for mig og starte det forhold jeg aldrig har været i som han siger til mig, jeg er gravid og i uge 22 vi kan slet ikke sammen, vi kan ikke bo sammen vi kan ikke tale sammen vi kan ikke stoppe end at diskutere ,jeg føler jeg springer indeni jeg ved hvad jeg har lavet og jeg hader mig selv for det, og hvordan kan man elske en så højt og være personen utro, ? Og jeg opføre mig tilsyneladende som om det han gennemgår med mig at jeg aldrig selv har oplevet det indeni mig selv eller at det aldrig har kostet mig mit selvværd mine tanker og den jeg er,..... jeg forstår det ikke engang selv,. vi burde være lykkelige og nyde de her måneder som snart værende nybagte forældre istedet for kommer vi tættere og tættere på jeg ska føde og vi ikke taler sammen overhovedet,...
  Det mærkeligste er at den måde jeg er overfor min nuværende kæreste på sådan var min x kæreste imod mig hele vejen igennem det forhold vi havde,
  Min nuværende kæreste har svært ved at vise følelser og tale om dem og sådan har han haft det altid, vi ses sjældent pga arbejde osv
  For ikke og glemme vi begge døjer med hver sin diagnoser også.
  Jeg har lovet og fortælle ham historien om hvorfor tingene skete og med hvem og hvor bare det hele.. i virkeligheden ville jeg ønske det bare kunne forsvinde for jeg kan ikke tale om det, jeg føler ikke jeg har en ide om hvad jeg skal sige
  Jeg ved bare jeg elsker ham, og den tålmodighed han har haft og den frygt for en konstant påmindelse om jeg har haft sex med andre og mon det sket flere gange end dem han kender til ....om hvad jeg laver mens vi på arbejde
  . jeg ved det ikke, jeg aner ikke hva jeg skal gøre,
  Sys det her er så svært selvom det mig der er den som har ødelagt alt og jeg forstår ham godt...

 5. Jeg har været min mand utro for første gang i de 5 år vi snart har været sammen. Forinden har jeg altid været utro i mine forhold.
  Jeg sagde til min mand til at starte med, at jeg ikke var kærestepotentiale, men det udviklede sig og jeg blev mega forelsket, mere end jeg troede muligt og jeg nåede et stadie hvor jeg følte, at jeg aldrig ville kunne dele ham med nogen, og det sagde jeg så også til ham. Det tog han til sig og levede i, og den dag i dag er han stadig vildt forelsket og vil ikke dele mig med nogen.
  Jeg føler stadig han er min eneste ene, jeg elsker ham sååå højt som jeg kan elske et andet menneske, jeg vil ikke undvære ham, han tænder mig, han er god til, aldrig at tage mig for givet og vise sine følelser. Jeg har INTET at ligge en finger på. Men jeg ved ikke hvad fuck der sker inde i mig. Jeg har sådan en trang/afhængighedsfølelse. Jeg føler jeg har behov for spændingen i jagten, prøve andre mænd, tilfredsstille flere mænd, fremmede mænd. Hvis jeg er i byen og jeg ser en lækker fyr, og han også viser mig interesse, så kan jeg ikke styre det.
  Den eneste måde jeg ville kunne undgå det fremadrettet, er hvis jeg aldrig tager nogen steder uden min mand, og det tænker jeg ikke jeg kan holde ud resten af mine dage . Min mand ville gerne være sammen med mig 24/7 og han forguder mig og vi har masser af god sex. Men han kan ikke give mig det kick jeg får ud af at være sammen med en ny fremmed mand..
  Jeg er så ked af at jeg har det sådan her og jeg sidder og leder efter psykologer/psykiatere, terapeuter, som måske kan hjælpe mig af med den her afhængighedsfølelse, som var det en sukkercraving. Jeg går selv i stykker, hvis jeg ødelægger mit forhold.
  Vi har snakket om min utroskab, og jeg har spurgt ham om han kan leve med at jeg er ham utro, når jeg er i byen, hvis muligheden byder sig, det kan han ikke. Han er helt gået i stykker her et halvt år senere. Skal jeg gå fra ham, gøre det forbi, for hans skyld?! Så han er tvunget til at gå videre?
  Jeg har det som om jeg er verdens mest usle kone. Vil så gerne være som ham. Sådan en almindelig kvinde, der er 100 procent tilfreds og kan leve med ham de næste 50 år og aldrig skænke tanken om en fremmed mand igen:/

  Jeg har tidligere fået diagnosen borderline..

  Jeg har to store med min eksmand, og en på 3 med min nuværende mand. Jeg elsker mit liv- undtaget den del af mig, der er forkert!

 6. Jeg var utro med en af vores bedste venner on/off 7 år, der var ind i mellem pauser, men vi holdt kontakten. Min mand opdagede det og blev såret og ked af, bad mig stoppe, men jeg kunne ikke, jeg var for svag. Det handlede ikke om sex for mig, men mere samværet og snakken.
  Vi prøver stadig at få det til at fungere min mand og jeg på trods af at det 3 måneder siden at der har været kontakt til vennen. Vi blev opdaget igen. Min mand og jeg går til psykolog nu

Gør som over 25.000 andre
Tilmeld dig Danmarks måske mest populære nyhedsbrev om parforhold, kærlighed og seksualitet. Nul spam. Kun e-mails og tilbud på kurser, der gør dig dygtig(ere)  til at få det parforhold og sexliv du ønsker dig. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.
.
maj_wismann
Brevkassen om parforhold
I brevkassen her kan du finde mere end 400 spørgsmål og svar om parforhold, kærlighed, sex og seksualitet.
Skriv til brevkassen
Ressourcer
Online forløb
Artikler
Brevkasse
Maj Wismann
Stevnshøjvej 8
5800 Nyborg
Denmark
+45 22 37 62 93
Kontakt@majwismann.dk
CVR: 32844324
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-

Kom videre efter utroskab

Få E-bogen "Når utroskaben rammer" + 30 dages Email-Kursus Gratis af Maj Wismann

1/3 af alle parforhold oplever utroskab. Det er p.t. den hyppigste årsag til skilsmisse. Du er ikke alene.

Få hjælp & inspiration til, hvordan du kommer videre.
.
Pop væk med dig boks...
Når utroskaben rammer - E-bog og Emailkursus af Maj Wismann
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram