fbpx
Maj wismann signatur og logo
Klinisk sexolog og forskningsbaseret parterapeut
MENU

Jeg har ikke fået menstruation endnu, skal jeg bruge kondom?

Hej Maj

Jeg er en pige på 13 år næsten 14 år som er begyndt at gå i seng med min kæreste, som fylder 15 snart.

Jeg har ikke fået menstruation endnu og min kæreste siger, at man først kan blive gravid, når jeg har fået min første menstruation.

Og derfor vil han ikke bruge kondom.

Men jeg er i tvivl om det han siger er rigtigt, kan du svare mig?

Hilsen den forelskede

Brevkasse:

Jeg har ikke fået menstruation endnu, skal jeg bruge kondom?

Hej Forelskede

Selvfølgelig vil jeg hjælpe dig med, hvad der er fakta og hvad der er fup.

På sin måde har din kæreste ret, og så dog alligevel ikke. Det er rigtigt, at man først kan blive gravid, når man har menstruation, og derfor skal man beskytte sig, men en menstruation kommer jo ikke bare sådan pludselig. Det starter med en ægløsning cirka 14 dage før blødningen, og det er under denne ægløsningsperiode, at man ægget kan befrugtes altså der kan du blive gravid.

Så det er faktisk sådan, at du jo aldrig ved, hvornår du får din første ægløsning, måske har du den lige nu, og hvis du så går i seng med din kæreste i aften, tja, så kan du altså blive gravid. Så jeg vil anbefale jer at bruge beskyttelse fra nu af og hvis du ikke har lyst til at snakke med dine forældre om det, kan du jo tage op til din læge, hvis du har det ok, med at snakke med hende/ham om det.

Ellers kan du altid tage til den nærmeste præventionsklinik, hvor de vil rådgive og vejlede dig, og jeg er sikker på, at du også må tage din kæreste med. Efter din alder at dømme, vil jeg skyde dig til at gå i ca. 8 klasse. Prøv at læs i dine biologibøger omkring puberteten og den udvikling, der sker, både med din krop og din kærestes krop. Du kan med garanti finde et afsnit omkring menstruations cyklus, som jeg vil anbefale dig at læse.

Jeg har ikke fået menstruation endnu - Maj Wismann underviserDe bedste hilsner

Maj Wismann - Klinisk sexolog og parterapeut med egen praksis siden 2006 - Læs mere om Maj her <---

Gør som over 25.000 andre
Tilmeld dig Danmarks måske mest populære nyhedsbrev om parforhold, kærlighed og seksualitet. Nul spam. Kun e-mails og tilbud på kurser, der gør dig dygtig(ere)  til at få det parforhold og sexliv du ønsker dig. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.
.
maj_wismann
Brevkassen om parforhold
I brevkassen her kan du finde mere end 400 spørgsmål og svar om parforhold, kærlighed, sex og seksualitet.
Skriv til brevkassen
Ressourcer
Online forløb
Artikler
Brevkasse
Maj Wismann
Stevnshøjvej 8
5800 Nyborg
Denmark
+45 22 37 62 93
Kontakt@majwismann.dk
CVR: 32844324
majpopup

Få min populære e-bog
"Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?
❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør du ved det?
❤ Hvordan får du gnisten igen?
❤ Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få e-bogen for 0,-

.
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram