fbpx

Hej Maj

Jeg er en pige på 13 år næsten 14 år som er begyndt at gå i seng med min kæreste, som fylder 15 snart. Jeg har ikke fået menstruation endnu og min kæreste siger at man først kan blive gravid, når jeg har fået min første menstruation og derfor vil han ikke bruge kondom. Men jeg er i tvivl om det han siger er rigtigt, kan du svare mig?

Hilsen den forelskede

Hej Forelskede

Selvfølgelig vil jeg hjælpe dig med, hvad der er fakta og hvad der er fup.

På sin måde har din kæreste ret, og så dog alligevel ikke. Det er rigtigt, at man først kan blive gravid, når man har menstruation, og derfor skal man beskytte sig, men en menstruation kommer jo ikke bare sådan pludselig. Det starter med en ægløsning cirka 14 dage før blødningen, og det er under denne ægløsningsperiode, at man ægget kan befrugtes altså der kan du blive gravid.

Så det er faktisk sådan, at du jo aldrig ved, hvornår du får din første ægløsning, måske har du den lige nu, og hvis du så går i seng med din kæreste i aften, tja, så kan du altså blive gravid. Så jeg vil anbefale jer at bruge beskyttelse fra nu af og hvis du ikke har lyst til at snakke med dine forældre om det, kan du jo tage op til din læge, hvis du har det ok, med at snakke med hende/ham om det.

Ellers kan du altid tage til den nærmeste præventionsklinik, hvor de vil rådgive og vejlede dig, og jeg er sikker på, at du også må tage din kæreste med. Efter din alder at dømme, vil jeg skyde dig til at gå i ca. 8 klasse. Prøv at læs i dine biologibøger omkring puberteten og den udvikling, der sker, både med din krop og din kærestes krop. Du kan med garanti finde et afsnit omkring menstruations cyklus, som jeg vil anbefale dig at læse.

menstruation, sex, kondom, sexolog, parterapeutMange hilsner

Maj Wismann, sexolog og parterapeut

Gratis E-bog med fakta, tips og råd til sexlivet
majpopup

Få min Gratis E-bog "Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?

❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør man ved det?

❤ Hvordan får man gnisten igen?

❤ Tilmeld dig mit nyhedbrev og få e-bogen gratis

.

You have Successfully Subscribed!