fbpx

Hej Maj

Jeg har fået menstruation for 1 år siden da jeg var 14 og den er ikke regelmæssig, så jeg ved aldrig, hvornår den kommer. Det er rigtig irriterende, for jeg kan pludselig begynde at bløde i skolen eller til en fest og det er rigtig pinligt.

Min veninde siger at det kun er i starten at den er uregelmæssig, men nu har det været sådan i snart et år. Måske er der noget galt med min krop, og jeg tænker meget på om det kan betyde at jeg ikke kan få børn? Kan du hjælpe mig

S

Hej S

Først og fremmest vil jeg sige tillykke til dig med at din krop fungerer helt normalt og velkommen i kvindernes rækker  Du er helt normal, så bare rolig. Nogle piger, dog ganske få, har hurtigt regelmæssig menstruation, men langt de fleste piger oplever at den er uregelmæssig i det første lange stykke tid, og ja, også i de første par år.

Der er intet i vejen med din krop, og selvom jeg godt kan se det lidt trælse i, at du kan begynde at bløde uden at du ved det, er der nok ikke frygtelig meget at gøre ved det lige nu. Jeg vil foreslå dig, at du altid har et trusseindlæg eller en tampon med i tasken, så du er klar, hvis den skulle komme.

Med hensyn til spørgsmålet omkring du kan få børn, kan jeg berolige dig. En uregelmæssig menstruation har ingen betydning for din evne til at få børn, da det jo er afhængig af din ægløsning som ligger ca. 14 dage før din første menstruationsdag.

Det kan dog være svært at finde ud af, hvornår din ægløsning falder, men lad os nu se om ikke din menstruation bliver mere regelmæssig i løbet af det næste års tid.

menstruation, uregelmæssig, børn, parterapeut, sexologMange kærlige hilsner

Maj Wismann, sexolog og parterapeut

Gratis E-bog med fakta, tips og råd til sexlivet
majpopup

Få min Gratis E-bog "Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?

❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør man ved det?

❤ Hvordan får man gnisten igen?

❤ Tilmeld dig mit nyhedbrev og få e-bogen gratis

.

You have Successfully Subscribed!