fbpx

Hej
her for 2 uger siden havde jeg sex med min kæreste uden komdom da vi begge var lidt fulde. Og jeg tog dagen efter en fortrydelsespille da jeg ikke er på p-piller og fik min menstration som normalt nogle dage efter, så jeg tror da ikke jeg kan være blevet gravid. da vi så havde sex forleden sprang kondomet og jeg blev jo så desværre nød til at tage en fortrydelsespille til, da jeg så denne gang læste inlægssedlen meget grundigt sagde den noget med at man godt kunne blive gravid uden for livmoderen, og stadig have mens – sådan noget lign? passer det?

-og mit spørgsmål er nu – kan man godt være blevet gravid uden for livmoderen og stadig have sin menstration? -og om du mener jeg bør tage en graviditetstest, da der er mindst 2 uger til jeg får menstration næste gang? -men man kan da ikke være blevet gravid og så menstruere? også selvom det er uden for livmoderen?

på forhånd tak, og er virkelig nervøs.

mvh. J

 

Hej J

Ja, man kan godt være gravid og stadig få en blødning på samme tid som man ville have fået sin menstruation, og ja, man kan godt være gravid uden for livmoderen (sker dog sjældent) og også få en blødning der minder om menstruation. Og ja, man kan godt være gravid selvom man har taget en fortrydelsespille, de er jo ikke 100% sikre. Men vi snakker sjældne tilfælde.

Jeg vil anbefale dig at tage kontakt til din læge og bestille en tid og tage en urinprøve med og få taget en test, bare for en sikkerheds skyld og så du får ro i sjælen. Og så vil jeg da anbefale dig og din kæreste at I sammen går til lægen og bliver tjekket for kønssygdomme og at I får rådgivning om prævention, måske p-piller eller en p-stav (den skal man ikke huske at spise hver aften.

Husk på at det er sjældent at man oplever graviditeter som disse, men igen for en sikkerheds skyld, tag et smut til lægen.

 

fortrydelsespille, gravid, livmoderen, parterapeut, sexologKærligst

Maj Wismann, sexolog og parterapeut

Gratis E-bog med fakta, tips og råd til sexlivet
majpopup

Få min Gratis E-bog "Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?

❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør man ved det?

❤ Hvordan får man gnisten igen?

❤ Tilmeld dig mit nyhedbrev og få e-bogen gratis

.

You have Successfully Subscribed!