fbpx

Hej Maj

Jeg har taget p-piller i 3 år og er sammen med en fast kæreste nu. Vi var på ferie for nylig og jeg glemte at tage to p-piller da jeg skulle starte en ny pakke fordi jeg havde regnet forkert, og derfor havde jeg heller ikke en pakke med på ferie. Jeg opdagede det først efter nogle dage og der havde vi allerede haft sex flere gange. Nu er jeg bange for at jeg er blevet gravid, men min kæreste siger, at det er jeg nok ikke, men jeg kan ikke få tankerne ud af mit hoved. Hvad skal jeg gøre?

K

Hej K

Tak for din mail. Sikke noget rod! Nu skriver du ikke til mig, hvor lang tid siden det er, at du missede pillerne og om du har taget en graviditetstest. Men det skal du. Og det skal være lige nu! Du skriver at du går rundt og er nervøs og tænker på det hele tiden, jamen for pokker tøs, så må du jo gøre noget, et eller andet, for du får ikke vished, ved at drive dig selv til vanvid, og den eneste måde at få svar på i denne sag, er at købe en graviditetstest. Den kan du købe i mange supermarkeder og du kan også bestille dem på nettet. Og JA, du kan godt blive gravid ved at misse p-piller, jeg har faktisk en veninde som har en skøn datter, der er blevet til på den måde. Jeg skriver ikke det her for at skræmme dig eller fortælle dig at du er gravid, men for at fortælle dig, at man faktisk skal være ret præcis med p-pillerne for at få den optimale virkning. Har du overvejet en p-stav? Det er jo det nyeste skud på stammen af prævention til kvinder, og jeg anbefaler dem tit til unge piger som er i faste forhold, fordi man ikke kan glemme piller når man har en stav i armen.

Det lyder som om, at din kæreste ikke helt lytter til din bekymring og derfor skal du sige til ham at han ikke skal overbevise dig om, at du ikke er gravid, men bare lytte til dig og trøste dig uden at fixe og finde på løsninger. Han skal bare lytte og prøve at forstå din oplevelse. Og så skal du få taget en test så du kan få noget ro i dit hoved, og finde ud af hvad du er. Gravid eller ikke gravid!

p-piller, sex, kæreste, parterapeut, sexologMange kærlige klem

Maj Wismann, sexolog og parterapeut

Gratis E-bog med fakta, tips og råd til sexlivet
majpopup

Få min Gratis E-bog "Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?

❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør man ved det?

❤ Hvordan får man gnisten igen?

❤ Tilmeld dig mit nyhedbrev og få e-bogen gratis

.

You have Successfully Subscribed!