fbpx
Maj wismann signatur og logo
Klinisk sexolog og forskningsbaseret parterapeut
MENU

Han misforstår alt, hvad jeg siger!

Kære Maj

Jeg har været sammen med min kæreste i 15 måneder, vi bor sammen og prøver at blive gravide, og har det for det meste helt fantastisk, og jeg elsker ham overalt på jorden. Men vi er meget, meget meget forskellige og kommer for 2 meget forskellige baggrunde. Problemet er, at min kæreste overfortolker, misforstår, finder på og tror han kan tankelæse.

Jeg bliver simpelthen SÅ frustreret og forvirret, for hvad jeg synes er en almindelig spændende snak, hvor vi ikke er enige, fx. politik, byturer, rejser, penge, kan for ham betyde, at jeg taler ned til ham, hidser mig op, ruller øjne, bliver for pædagogisk og er naiv. Og jeg sidder med følelsen af "WHAT - hvor kom den fra...." Når jeg så prøver at spørger ind til hvad han mener, bliver han sur og vil ikke snakke, hvilket gør mig meget ked af det. Efter 1/2 eller en hel dag uden vi snakker sammen, får jeg kys og kram, og han undskylder sin måde at reagere på, og han siger, at god ved, at han er urimelig, får sagt dumme ting, og han tit hidser sig op over småting.

Et andet eksepmel har jeg fra i går. Jeg kommer hjem og vi kysser og krammer, han fortæller stolt om sine huslige gøremål, han har haft travlt med (bare ikke opvasken). Jeg siger med et smil på læben og et glimt i øjet "og du har også vasket op". Så skifter han 180 grader, hvad jeg mener med det, hvorfor jeg er så pisse negativ, og jeg har garanteret ikke tænkt på andet hele dagen end at han sikkert ikke havde vasket op, jeg skulle ikke snakke til ham osv. Og igen tænker jeg "WHAT- hvor kom den fra". Det er nu 24 timer siden, og vi har stadig ikke snakket sammen.

Parforhold, kærlighed, forelskelse, parterapi, parterapeut

Min kæreste er også meget jaloux, men det er blevet bedre efter en masse snakke.

Han har en idé om at alle piger er utro, og de kun går i byen eller rejser for at score.

Han er meget firkantet og tror ikke jeg kan gå i byen bare for at snakke og danse med en veninde, eller rejse til Berlin med en veninde uden at ligge og knalde til højre og venstre.

Han er meget negativ på folk, synes mange er nogle idioter og dytter fx. af andre i trafikken fordi de er idioter. Jeg synes selv, jeg er meget positiv og vil gerne se det bedste i folk, jeg er pædagog og har et stort hjerte. Derfor bliver jeg så frustreret og ulykkelig, hver gang han overrumpler mig verbalt, og tror jeg vil ham det ondt. Når vi bliver uvenner er det som regel over småting, og så kører den helt op i en spids, hvor vi råber op, og min kæreste lukker af eller går sin vej. Det kan tage 1-2 dage før vi er glade igen.

Lidt om min kæreste baggrund: Opvokset i byen med sin mor og halvbror, alkoholiker far droppede al kontakten til min kæreste da han var 12 år, eksperimenteret med stoffer, småkriminel og siddet 2 år i fængsel som teenager. I starten af 20'erne tog han kokkeuddannelse og droppede den kriminelle verden. Har haft mange korte forhold og de længere forhold er sluttede ved, at de var ham utro. I en alder af 30 år, tager hans far kontakt til ham igen. Han er nu 32 år.

Min baggrund: 30 år, kernefamilie, opvokset på bondegård på landet, pædagog.

Kan du give mig nogle redskaber til at forstå hvorfor min kæreste nogle gange reagere som han gør, og hvad gør jeg når han begynder at tænke de dumme tanker, overtolker og tror han ved hvad jeg gør og tænker??

På forhånd 1000 tak for hjælpen.

Vh H.

Læs Maj´s svar efter annoncen

Er du træt af konflikter, misforståelser, skænderier og uenigheder?

"Jeg elsker dig, men er SÅ træt af at skændes" er Maj´s store digitale kursus.

Han misforstår alt - Kursus

Download her gratis modul 6 om de "4 fatale fejl vi ALLE begår i vores kommunikation"

*

Brevkasse:

Han misforstår alt, hvad jeg siger!

Kære H.

Tak for din mail. Først og fremmest vil jeg sige, at det aller vigtigste er, at I elsker hinanden, for så er jeres udgangspunkt nemlig bedst. Det du beskriver for mig med jeres konflikter, din kærestes måde at reagere på (som udspringer af en masse tankefejl og tankeforvrængninger), hans jalousi og hans manglende evner til at kommunikere klart er udelukkende symptomer fra hans barndom - eller jeg kan sige det mere firkantet: "Manden har ikke lært andet" - og tilføje ´et ENDNU!

For alle de ting du beskriver for mig er færdigheder, der kan tillæres og trænes. Og der er rigtig, rigtig mange mennesker, der har det nøjagtig som din søde kæreste. Lav på selvværd (er jeg grundlæggende god nok som menneske) og selvtillid (er jeg god nok, til det jeg skal kunne?), jalousi (jeg er slet ikke god nok til min kæreste - hun forlader mig lige om lidt) og elendig til at kommunikere ønsker, behov og krav ud (jeg må ikke bede om noget), samt stille ekstremt høje krav til sig selv (mega høj selvkritik, hvis man ikke lever op til dem), og tage stort set alting personligt (grundet grundoverbevisningen om, at jeg ikke er god nok). Håber det giver mening. MEN, det er som sagt noget I og han kan arbejde med. Det handler ikke en skid om forskelligheder, det handler om, at han skal i gang med at lære nyt.

Til en start vil jeg anbefale jer at downloade det gratis modul af "Jeg elsker dig, men er SÅ træt af at skændes", som handler om de 4 største kommunikationsfejl vi laver - og lur mig, om ikke han kan genkende sig selv, og om du ikke også kan se dig selv i noget af det. Så kan I nemlig begynde at arbejde konstruktivt med jeres problematikker i stedet for at møde dem igen og igen og igen og igen!

At være en god forældre handler i den grad om at tage ansvar for, hvilket menneske man selv er, og hvilken rollemodel man vil være, og meget firkantet kan man sige, at det man selv er, bliver ens børn også. Måske er det netop nu, at I får lært nye og sunde vaner, og jeg tænker, at din kæreste i den grad må kunne se meningen i det, for hold nu op, hvor må det bare kører og myldrer rundt med negative og vildt fejlagtige tanker i hans hoved!

Han er også velkommen til at ringe og få telefon sessioner eller dukke op i klinikken - alternativt kunne en mandegruppe gøre underværker for hans udvikling - hvis han tør!

Uanset, er du nødt til at gøre op med dig selv, hvad DU vil, hvor DU vil hen, og hvad DU stiller af krav til den mand, der skal være kommende far til dine børn.

Han misforstår alt - Maj Wismann giver svarDe bedste hilsner

Maj Wismann - Klinisk sexolog og parterapeut med egen praksis siden 2006 - Læs mere om Maj her <---

.

.

 Læs også brevkassen

"Vi har forskellige sexbehov, og jeg savner hendes opmærksomhed"

Eller artiklen

"Sådan får du helt styr på romantikken"

Gør som over 25.000 andre
Tilmeld dig Danmarks måske mest populære nyhedsbrev om parforhold, kærlighed og seksualitet. Nul spam. Kun e-mails og tilbud på kurser, der gør dig dygtig(ere)  til at få det parforhold og sexliv du ønsker dig. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.
.
maj_wismann
Brevkassen om parforhold
I brevkassen her kan du finde mere end 400 spørgsmål og svar om parforhold, kærlighed, sex og seksualitet.
Skriv til brevkassen
Ressourcer
Online forløb
Artikler
Brevkasse
Maj Wismann
Stevnshøjvej 8
5800 Nyborg
Denmark
+45 22 37 62 93
Kontakt@majwismann.dk
CVR: 32844324
majpopup

Få min populære e-bog
"Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?
❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør du ved det?
❤ Hvordan får du gnisten igen?
❤ Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få e-bogen for 0,-

.
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram