fbpx
Maj wismann signatur og logo
Klinisk sexolog og forskningsbaseret parterapeut
MENU

Hjælp! Min lyst er helt væk efter overgangsalderen.

Kære Maj

Jeg håber du kan hjælpe mig og os. Et virkeligt tabu er faktisk kvinder med manglende sexlyst i overgangsalderen. Jeg er selv en af dem, som før i tiden elskede sex, men nu ville jeg ikke engang blive skuffet, hvis jeg fik at vide at jeg aldrig ville få sex mere.

Snarere ville jeg blive lettet, og ikke føle mig så utilstrækkelig som jeg gør nu. Min mand er meget forståelig, men også meget viril. Og han kan jo ikke kende sin ”gamle” kone mere, som bare hellere vil nusses og kildes på ryggen end at have sex.

Og de gange jeg ”forbarmer” mig over ham, ligger jeg for det meste og glæder mig til det er overstået. Min mand er MEGET tålmodig, og en gang i mellem lykkes det da også at få mig med, og så genkender jeg jo den dejlige følelse i krop og sjæl, man får efter en god orgasme.

JEG ANER IKKE HVAD JEG SKAL GØRE. Har prøvet alle tænkelige homøopatiske, naturmidler, hormoner etc. Men intet hjælper. HVAD SKAL JEG GØRE. Bliver ind i mellem bange for at miste min mand, for hvem gider have en kone som egentlig ikke føler behov for sex. I hvert fald ikke fysiologisk??

Jeg er 49 år, og begyndte allerede at gå i overgangsalderen som 43 årig, men det er inden for de sidste 2 år at det rigtigt er gået ned ad bakke med sexlysten. Jeg har kun kendt min mand i 4½ år. Han er 53 og har stadig stor sexlyst (øv, hvor er livet uretfærdigt, hvorfor kommer mænd ikke i overgangsalderen).

Mange hilsner, Den desperate

Brevkasse: Hjælp! Min lyst er helt væk efter overgangsalderen.

Kære desperate

Jeg kan dælme da godt forstå, at du er ved at blive desperat og tusind, tusind tak for din mail, for ja, det er virkelig et område der ærlig talt ikke bliver brugt voldsomt meget krudt på, det der med kvinder i overgangsalderen og sex.

Det du beskriver er den der "spontane" lyst til sex, der mangler, og når den forsvinder, hvilket mange oplever i forskellige livsfaser, så kommer panikken, og jeg har hørt det rigtig, rigtig mange gange i min praksis som sexolog. For når man ikke kan mærke den, og venter på at den skal komme, og der ikke sker en skid, så tror man jo ikke at man kan og skal have sex. MEN, der var så lige en tanketorsk af de store - for nu skal der bare arbejdes mere for det.

Er det træls? JA!

Men der er ikke så meget andet at gøre, end at gå ind i situationerne, når din mand lægger op til sex, og så beslutte dig for at give det f.eks. 30 minutter inden du "giver" op - hvor du så kan ende med at give ham en "spiller" eller se på, at han selv lige klare den sag, mens du f.eks. hvisker noget frækt i øret på ham.

Når vi venter på den spontane lyst, og den ikke er der, jamen så kan vi vente meget, meget længe. Og i mens bliver desperationen større og større. Og der ER bare tidspunkter i livet, hvor lysten skal have et los i røven af viljestyrken. "JA, jeg vil gerne, selvom jeg er lidt svær at få startet op i motoren".

Man siger, at under normale omstændigheder, så er det sådan, at hvis man har været seksuel aktiv inden overgangsalderen, jamen så vil man også få en mere seksuel overgangsalder og tiden efter, men det er bare ikke altid det virker. Jeg tænker, at du kan prøve med målrettet motion også, for det plejer at kunne kickstarte hjernens signalstoffer og udover en sundere krop giver det i mange tilfælde også lysten en hjælpende hånd. OG her mener jeg ikke Zumba, hver tirsdag aften, her mener jeg 45 min powerwalk 4 gange om ugen (og man kan faktisk hører en glimrende lydbog i ørerne imens, skulle jeg hilse at sige, eller et af mine online kurser, man kan lægge ud på telefonen eller Ipod´en).

Så mine bedste sexologiske råd til dig er MOTION og at beslutte dig for, at du vil give sexerierne en chance selvom du ikke umiddelbart at mærke noget liv i undervognen.

Giv det en chance, nogle gange skal vi kvinder lige i gang for at vi mærker, hvorfor det lige var, at vi skulle dyrke sex.

Måske kan I pifte sexlivet op med nogle undervisnings dvd´er om, hvordan man får og giver bedre orgasmer, aktiverer og stimulerer g-punktet, giver bedre oralsex osv.

Ellers kan jeg også anbefale spillet Erotic4Real, som du kan finde her www.sinful.dk, som også er et super kickstarter-sex, hvis vi skal blive i bil-termonologien.

Pas på jer.

Maj Wismann - Min lyst er helt væk efter overgangsalderenDe bedste hilsner

Maj Wismann - Klinisk sexolog og parterapeut med egen praksis siden 2006 - Læs mere om Maj her <---

Hjælp! Min lyst er helt væk efter overgangsalderen.Få mit online-kursus for 0,-

Få  5 overraskende hemmeligheder til bedre sex og mere lyst.

 

Gør som over 25.000 andre
Tilmeld dig Danmarks måske mest populære nyhedsbrev om parforhold, kærlighed og seksualitet. Nul spam. Kun e-mails og tilbud på kurser, der gør dig dygtig(ere)  til at få det parforhold og sexliv du ønsker dig. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.
.
maj_wismann
Brevkassen om parforhold
I brevkassen her kan du finde mere end 400 spørgsmål og svar om parforhold, kærlighed, sex og seksualitet.
Skriv til brevkassen
Ressourcer
Online forløb
Artikler
Brevkasse
Maj Wismann
Stevnshøjvej 8
5800 Nyborg
Denmark
+45 22 37 62 93
Kontakt@majwismann.dk
CVR: 32844324
majpopup

Få min populære e-bog
"Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?
❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør du ved det?
❤ Hvordan får du gnisten igen?
❤ Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få e-bogen for 0,-

.
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram