fbpx

Hej Maj

Jeg skriver til dig, fordi jeg ikke aner mine levende råd efterhånden og tror at jeg er ved at blive skør.

Jeg har en kæreste som jeg har kendt i 4 år nu og han er faktisk en rigtig god fyr, men nogle gange driver han mig komplet til vanvid. Han siger at han vil gøre en masse ting, men han gør det ikke og jeg bliver rasende og kan ikke kende mig selv. Jeg skælder ud og bliver skide sur på ham.

Jeg er så frustreret over ham og mig selv, for jeg kan ikke forstå at jeg går amok på den måde, og så ender det med at vi er sure på hinanden hele dagen. Og sådan kan jeg jo ikke lide at det skal være. Men jeg kan jo heller ikke leve med, at han bare lover og siger at han vil gøre en masse og så gør han det ikke.

Kan jeg ikke gøre noget?

L

 

Hej L

Jo det kan du tro at du kan.

Du skriver om, et ret interessant fænomen her, som mange kvinder oplever, nemlig at de bliver utrygge, hvis deres mand ikke er deres ord! Det lyder måske mærkeligt, men det er ganske sandt.

Der sker noget inde i os kvinder, hvis vores mænd ikke er troværdige i deres ord og handlinger, altså hvis det ikke hænger sammen. Det er noget gammelt og vi arbejder med urinstinkter her, så vi kan enten rette os ind efter det eller lade være, men vi kan ikke gøre så meget ved at det er sådan.

En mand skal være hans ord, ellers prøver vi kvinder ham af. Hvis han bliver ved med at være utroværdig, bliver kvinden nødt til at udvikle hendes maskuline essens og så går der kuk i balancen i parforholdet og hun mister i mange tilfælde lysten til sex, fordi hun ikke er tryg ved manden. Det er meget logisk, hvis man tænker i hulemennesket.

Hvis kvinden ikke er 100% sikker på, at manden kan tage sig af hende og afkommet, så er hun ikke i stand til genererer lyst til reproduktion. Hun er utryg, og derfor vil hun prøve ham af igen og igen.

Og i nutiden kan manden faktisk ligeså godt lærer det, for uanset hvilken kvinde han finder, vil hun prøve ham af og gøre hans liv helvede hedt indtil hun kan stole på ham. Nogle mænd lærer det aldrig og bliver droppet igen og igen og kalder kvinderne hysteriske, men det handler simpelthen om, at forstå den dynamik der ligger i forholdet. Og hvis man dyrker sin maskuline essens som mand, og sin feminine essens som kvinde, og samtidig har gode kommunikative færdigheder, så vil man få et parforhold, hvor lysten ofte er som i forelskelsesfasen. Utroligt, men sandt.

Men tilbage til din virkelighed. Du skal en dag, hvor der er ro på, sætte dig ned overfor ham, og fortælle ham, hvad det gør ved dig som kvinde og hvad det gør ved din lyst til ham, så han kan høre konsekvenserne af sin adfærd. Så kan han jo vælge at ændre sin adfærd eller lade være.

Du kan evt. købe bogen ”Den maskuline mand” af David Deida til ham eller han kan starte op i en mandegruppe, hvor han kan arbejde med sig selv. Tomas Friis, som er en dygtig mandeterapeut, har mandegrupper i Hillerød og min egen kæreste Mads Bruun har her i Nyborg – du kan læse mere under ”events”. De er super duper for mænd, der vil arbejde med deres maskulinitet og maskuline essens. Og lykkelige må deres kærester være.

 

kæreste, skændes, skør, parterapeut, sexologMange kærlige hilsner

Maj Wismann, sexolog og parterapeut

Gratis E-bog med fakta, tips og råd til sexlivet
majpopup

Få min Gratis E-bog "Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?

❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør man ved det?

❤ Hvordan får man gnisten igen?

❤ Tilmeld dig mit nyhedbrev og få e-bogen gratis

.

You have Successfully Subscribed!