fbpx
Maj wismann signatur og logo
Klinisk sexolog og forskningsbaseret parterapeut
MENU

Jeg har haft en depression og har forsømt vores forhold...

Hej Maj

Jeg har haft en depression det sidste år og føler mig virkelig som en dårlig kæreste selvom jeg langsomt er begyndt at komme ovenpå igen, min mand er meget forstående og rigtig sød, og er det du kalder en ”god mand”, men jeg har bare forsømt vores forhold rigtig meget og jeg ved virkelig ikke hvordan jeg nogensinde skal få rettet op på det igen. Jeg er dybt taknemmelig over at min mand er blevet ved mig, og jeg kan virkelig ikke forstå hvorfor, og så bliver jeg rigtig ked af det og føler mig ingenting værd, når jeg begynder at tænke sådan. Hvad skal jeg dog gøre?

Hilsen M

Brevkasse:

Jeg har haft en depression og har forsømt vores forhold

Kære ”M”

Hvor er det dejligt at høre at du er ved at komme ovenpå igen.

Det er klart at man i perioder af livet har mere eller mindre overskud til at give af, og du har været inde i en periode hvor du ikke har kunne give særlig meget, synes du selv. Men det er jo din kæreste, der skal vurdere, om han synes at du har givet ham noget. Måske har det betydet rigtig meget for ham, at du har delt denne sårbarhed med ham, måske har han faktisk udviklet endnu dybere følelser og endnu mere omsorg for dig i denne periode. Han har sikkert også opdaget, hvor meget du faktisk har brug for hans støtte og det synes jeg er en fin gave at give din kæreste. Selvom en depression kan være hård at komme igennem, så er det jo ofte sådan, at har man som par tacklet situationen på en god måde, så står man endnu stærkere bagefter.

Jeg tror også at du har haft meget fokus på alt det du ikke kunne og ikke gjorde, hvilket jo er karakteristisk for depressiv tankegang. Måske er dit fokus stadig der? Prøv at tage en lille bog du kan skrive i, og hver aften så tænker du dagen igennem og skriver et bevis på at du har været en god kæreste netop den dag.

For jeg er sikker på, at du gør en masse som du bare slet ikke har fokus på. Og så kan du jo altid lave en dejlig overraskelse for din kæreste, hvor du giver udtryk for din taknemmelighed overfor hans støtte. Det er jo altid enormt dejligt at få at vide, at ens støtte er værdsat. Måske en romantisk weekend. Det er en god ide at skrive et brev til ham også, hvor du virkelig giver udtryk for din taknemmelighed, så kan han læse det igen og igen og virkelig forstå og mærke betydningen han har haft for dig.

Her til sidst vil jeg sige til dig, prøv at læg mærke til, at det er tanken om at du er en dårlig kæreste, der gør dig ked af det. Jeg gentager, det er tanken, der gør dig ked af det.

Det er altså ikke virkeligheden men tanken, der gør dig ulykkelig. Måske er virkeligheden en anden end dine tanker.

Jeg har haft en depression og har forsømt vores forhold - Maj Wismann giver svarDe bedste hilsner

Maj Wismann - Klinisk sexolog og parterapeut med egen praksis siden 2006 - Læs mere om Maj her <---

Gør som over 25.000 andre
Tilmeld dig Danmarks måske mest populære nyhedsbrev om parforhold, kærlighed og seksualitet. Nul spam. Kun e-mails og tilbud på kurser, der gør dig dygtig(ere)  til at få det parforhold og sexliv du ønsker dig. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.
.
maj_wismann
Brevkassen om parforhold
I brevkassen her kan du finde mere end 400 spørgsmål og svar om parforhold, kærlighed, sex og seksualitet.
Skriv til brevkassen
Ressourcer
Online forløb
Artikler
Brevkasse
Maj Wismann
Stevnshøjvej 8
5800 Nyborg
Denmark
+45 22 37 62 93
Kontakt@majwismann.dk
CVR: 32844324
majpopup

Få min populære e-bog
"Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?
❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør du ved det?
❤ Hvordan får du gnisten igen?
❤ Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få e-bogen for 0,-

.
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram