fbpx
Maj wismann signatur og logo
Klinisk sexolog og forskningsbaseret parterapeut
MENU

Kan vi nogensinde blive lykkelige sammen?

Hej Maj,

Jeg håber rigtig meget du kan give et indspark i forhold til mit parforhold. Vi har haft det rigtigt svært sammen flere måneder med on/off næsten altid.

Vores baggrund er, at vi har kendt hinanden i lidt over 2,5 år og vi har to børn sammen, en på 21 mdr og en på 4 mdr. Så ja vi var hurtige ude idet vi begge drømte om at skabe familie. Jeg er 34 og min kæreste 27. Jeg har angst som en følgesvend i livet og nu lettere depressiv grundet vores situation og måske efter fødslen. Han har psykiske traumer efter to udsendelser til krig, samt han har forsøgt selvmord to gange.

Siden vi fik vores datter har min kæreste ikke deltaget meget. Han har meget brug for enetid. Jeg laver alt det praktiske og tager mig også hovedsageligt at børnene. Min kæreste arbejder mere end fuldtid og har også startet it firma samtidig. Vi har snakket meget om alting. Jeg kunne skrive en masse om vores liv og vores forsøg på at møde hinanden. Men...

Kort fortalt så går mit spørgsmål til dig på om du ser en mulighed for at vi kan blive glade sammen når vi har en forskellig seksualitet? Vores konflikt handler om at min kæreste gerne vil have meget sex og ikke gider deltage i familien og alt det praktiske medmindre vores sexliv fungerer.

Han vil gerne udfordres, gerne være sammen med flere, gerne have sex med korset og støvler på altså at jeg har. Han har en fetish for læder og så også gerne jeg gik med støvler eller læderbukser dagligt. Vi har netop i disse dage haft vores samliv oppe og vende idet det er gået helt galt for os.

*** Reklame ***

’Jeg elsker dig, men er SÅ træt af at skændes’ - Et digitalt førstehjælpekursus til par, der vil genforelske sig varmt og inderligt i hinanden – og som ikke orker flere opslidende diskussioner (eller dage i tavshed). Og jo: Det KAN – endda sagtens – lade sig gøre. Også for jer. Et online kursus i 6 moduler + arbejdsbog.

"Jeg elsker dig, men er SÅ træt af at skændes" har virkelig lært os en ny måde til at snakke med hinanden på, en måde til at finde kernen af problemer og finde en løsning frem, en måde til at snakke med hinanden uden frygt, men med respekt. Vi havde været i parterapi, men havde stadig store og voldsomme kommunikations problemer, og jeg savnede nogle redskaber, nogle konkrette værktøjer jeg og vi kunne bruge i vores parforhold for at bryde de dårlige vaner og ændre måden vi håndterede samtaler på.  Jeg vil anbefale kurset til alle dem der har brug for at forbedre deres kommunikation med en twist, til dem der har mod og lyst til at ændre deres kommunikations problemer her og nu, og til dem der ønsker en dybere, bedre måde til at forstå sin kæreste." Carolina, 33 år.

Læs mere om kurset her og se de flotte anbefalinger.

*** Reklame ***

Vi har næsten ikke talt sammen længe og vi har skædes tit, hvilket jeg hader. Jeg har slet ikke lyst til sex fortiden ovebpå alle diskussionerne og der går nemt en uger mellem sex nu. min kæreste meldte klart ud at hvis han ikke får mere så vil han intet give af hjælp ift børn og hjem og i sidste instans melder han fra i vores forhold. Jeg har ikke samme behov og for tiden ingen lyst og jeg blir ked af det de gange han hopper på mig, men jeg lader ham så jeg ikke skaber mere konflikt.

Vi har som sagt haft denne dialog hundredvis af gange, men nu er jeg kommet dertil, at vi skal finde ud af om vi overhovedet skal leve sammen, for jeg synes det gør alt for ondt. Og jeg tænker vi nok begge vil blive gladere mennesker hver for sig.

Mvh og tak, den tvivlsomme

Kan vi nogensinde blive lykkelige sammen?

Kære kære kære kære dig!

Tusind tak for din mail, og den store tillid du viser mig med dine spørgsmål. Ja, jeg tror på, at I kan blive lykkelige samme (eller godt tilfredse), men jeg tror ikke, at det lige sker sådan vupti vupti.

Din kæreste er NØDT TIL at få hjælp. Jeg ved, at Forsvaret har psykologer og ja, jeg ved også godt, at mange soldater ikke ønsker hjælp, men her må du holde fast. Enten får han hjælp, eller også er du skredet! Og det mener jeg helt helt seriøst.

Manden er traumatiseret! Det skal han have hjælp til at håndtere. Måske siger du nu, at det har han fået hjælp til - og så kan jeg så svare, at det tydeligvis ikke har været nok.

Jeg kender massevis, der har fået hjælp nok til "lige" at holde røven i vandskorpen - og det kan du, han eller jeres børn ikke bruge til en skid! Du må virkelig stå fast og insistere på dine krav. Har I overvejet parterapi ved en KOMPETENT terapeut? Måske skulle I det.

Jeg er af den overbevisning, at vi alle kan lære at have det godt, men det kræver, at vi får den rette hjælp, de rette redskaber og den rigtige viden. Og den mangler han, og den mangler du.

Derudover skal du vide, at det er normalt, at når man er meget psykisk presset, så kan sådanne feticher "blomstre" op. Det kan simpelthen være svært for ham at mærke hans almindelige vanillie seksualitet, og der for skal der mere til, før han mærker den seksuelle spænding. Og så tyder noget på, at han ikke helt forstå, hvordan det der med teamsamarbejde, at føle sig elsket og anerkende og sexlyst hænger sammen.

Og jeg kan sagtens forstå, at du tænder total af på det hele, for det lyder jo som om, du igen og igen forsøger at imødekomme hans behov, men at dine ikke bliver dækket ikke en gang forsøgt dækket (Og nok ikke fordi manden ikke vil, men fordi han simpelthen har nok i sit eget, og fordi han har det skidt, og derfor skal han have hjælp)!

Når man føler sig alene i hverdagen er det svært at mobilisere lyst til sex, når ens partner i bund og grund ignorere teamarbejdet, de fælles pligter, ungernes behov og dine følelser. Jeg kan GODT forstå, at du ikke gider sex med ham! Og det skal han forstå. Men måske kan han ikke forstå det lige nu, fordi han selv er så presset.

Jeg vil anbefale jer at investere i "Jeg elsker dig, men er SÅ træt af at skændes", så I lynhurtigt kan få jeres kommunikation på rette spor. Du kan sagtens tage kurset alene, og bruge redskaberne uden at involvere ham synderligt - du skal nok få resultater alligevel.

Og så skal du og han have hjælp. Din angst og depression er jo også noget, der kan gøres noget ved. Kunne I evt. lave en fælles aftale om, at fra nu af og de næste to år, der knokler I røven ud af bukserne for at få det bedre, hver for sig og sammen?

De aller kærligste tanker og varme knus

Maj Wismann, sexolog og parterapeut.

Læs også:

Tre store årsager til, at lysten er lav (eller bliver helt væk) <---

Gør som over 25.000 andre
Tilmeld dig Danmarks måske mest populære nyhedsbrev om parforhold, kærlighed og seksualitet. Nul spam. Kun e-mails og tilbud på kurser, der gør dig dygtig(ere)  til at få det parforhold og sexliv du ønsker dig. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.
.
maj_wismann
Brevkassen om parforhold
I brevkassen her kan du finde mere end 400 spørgsmål og svar om parforhold, kærlighed, sex og seksualitet.
Skriv til brevkassen
Ressourcer
Online forløb
Artikler
Brevkasse
Maj Wismann
Stevnshøjvej 8
5800 Nyborg
Denmark
+45 22 37 62 93
Kontakt@majwismann.dk
CVR: 32844324
majpopup

Få min populære e-bog
"Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?
❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør du ved det?
❤ Hvordan får du gnisten igen?
❤ Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få e-bogen for 0,-

.
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram