fbpx
Maj wismann signatur og logo
Klinisk sexolog og forskningsbaseret parterapeut
MENU

Jalousi har ødelagt mit parforhold

Kære Maj Wismann

Jeg er en kvinde på 32 år, bor sammen med min kæreste på 2. år. Jeg har igennem de sidste 1,5 år haft tendens til jalousi og været meget mistroisk. Vi har talt meget om det, og han fortæller mig, at jeg intet har at bekymre mig om! Trods det, har jeg forventet det værste, og det er så "sjovt nok" sket nu.

Han har sagt fra, han magter ikke mere.

Jeg har ligget på mine grædende knæ og bedt om en chance til. Han siger, at han har mistet mange følelser for mig, men dog stadig elsker mig. Men han er virkelig træt, hvilket jeg udmærket godt kan forstå. Jeg er begyndt hos en terapeut for at få snakket det hele igennem, for jeg ved, at problemet ligger hos mig, og at det er mig, der har ødelagt meget.

Han siger, at han vil give mig noget tid, men at han bestemt ikke kan love mig noget. Han kysser mig ikke, krammer mig ikke, og han afviser mig. Det er ret svært for mig, når jeg elsker ham så højt. Har du nogen former for gode råd, der kan hjælpe mig på vej videre?

Mange hilsner den knuste

Brevkasse: Jalousi har ødelagt mit parforhold

Kære knuste

Øv, øv, øv og 800 gange øv. Men godt, at han har givet dig og jer lidt tid, det betyder alverden! Det allerførste jeg tænker er, at du skal vide, at det der med jalousi, er altså noget, der er i os alle! Det er altså en helt naturlig følelse, som man så kan få trigget mere eller mindre igennem livet. Og har man f.eks. tidligere oplevet svigt, utroskab eller andre former for "føren bag lyset", så er man jo vildt bange og forsøger at passe rigtig godt på sig selv.

Min jalousi har ødelagt mit parforholdProblemet opstår jo egentligt først, når man lader denne jalousi komme til udtryk på negative måder, og at jalousien bliver uhensigtsmæssig og begynder at spænde ben for kærligheden, og det "Grønne monster" virkelig viser tænder, og jeg tænker, at det er dét, der er sket i jeres forhold.

Den GODE nyhed er jo så, at man kan arbejde med skidtet, om man så må sige 🙂 Det lader jo til, at din frygt og din jalousi er total ubegrundet og irrationel i forhold til din kæreste, og derfor er det dig, der skal på arbejde og ikke ham.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad du mon har gjort inden, du skrev til mig, for at forsøge at få jalousien til at gå væk, for du har med garanti forsøgt en hulans masse, tænker jeg.

Det allervigtigste lige nu er jo egentligt, at du får vist din kæreste, at du sgu´ er seriøs omkring at arbejde med din jalousi. Det han har brug for at vide er, at du går "all in" og VIRKELIG kæmper for at få den skide jalousi under kontrol, så den ikke ødelægger mere.

Men hvad har du gjort indtil nu, der faktisk har virket for dig, når jalousien er kommet?

Hvornår ER det egentligt, at jalousien popper op?

Og hvad er det for nogle tanker, som jalousien sætter i gang?

Og hvad er det, du frygter?

Prøv at sæt dig i 30 min. med en blok og så skriv de 4 spørgsmål ned og brug god tid på at besvare dem, måske skal du endda gøre det igen om 3 dage, så du laver øvelsen flere gange.

En rigtig god måde at få jalousien under kontrol på er, at du bliver mere og mere bevidst om, hvornår den kommer, hvad der trigger den, hvordan du "taler den til ro" etc.

Alt det, kan du lære meget, MEGET mere om i mit gratis 6 dages jalousi forløb, som jeg virkelig vil anbefale dig at gå i gang med lige så snart du har lavet den øvelse, jeg lige har givet dig.

Og så vil jeg love dig for, at du rykker dig!

Og så skal du fortælle din kæreste, hvad din jalousi-plan er. F.eks. kan du sige: "Hey skat, hør lige her. Jeg går i gang med det her forløb nu, og når det er slut, så gør jeg sådan og sådan, og jeg lover dig, at hvis det ikke er nok, så opsøger jeg en terapeut med speciale i jalousi, for jeg vil ikke give op, og jeg vil blive ved og ved og ved indtil det ikke er et problem for os mere"

Og når din kæreste bliver tryg igen og virkelig oplever og føler, at du er seriøs omkring at arbejde med din jalousi, så tænker jeg, at han nok skal komme på banen med kys og kram igen.

Det handler om, at DU udviser STOR seriøsitet omkring at arbejde med problematikken. Når du gør det, og kæmper og knokler og arbejder med din jalousi, så gør det ham tryg, og han vil stille og roligt få tillid til, at det nok skal lykkedes for dig og jer.

Når du er færdig med 6 dages kurset, så kan du evt. overveje om du vil fortsætte dit arbejde på mit store jalousi kursus. Men start med det gratis forløb, og start med at lave den øvelse jeg har givet dig.

De allerbedste hilsner
Maj Wismann - Klinisk sexolog og parterapeut med egen praksis siden 2006 - Læs mere om Maj her <---

Min jalousi har ødelagt mit parforhold

Gør som over 25.000 andre
Tilmeld dig Danmarks måske mest populære nyhedsbrev om parforhold, kærlighed og seksualitet. Nul spam. Kun e-mails og tilbud på kurser, der gør dig dygtig(ere)  til at få det parforhold og sexliv du ønsker dig. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.
.
maj_wismann
Brevkassen om parforhold
I brevkassen her kan du finde mere end 400 spørgsmål og svar om parforhold, kærlighed, sex og seksualitet.
Skriv til brevkassen
Ressourcer
Online forløb
Artikler
Brevkasse
Maj Wismann
Stevnshøjvej 8
5800 Nyborg
Denmark
+45 22 37 62 93
Kontakt@majwismann.dk
CVR: 32844324
majpopup

Få min populære e-bog
"Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?
❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør du ved det?
❤ Hvordan får du gnisten igen?
❤ Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få e-bogen for 0,-

.
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram