fbpx
Maj wismann signatur og logo
Klinisk sexolog og forskningsbaseret parterapeut
MENU

Min kones depression ødelagde vores parforhold

Hej Maj

Min kone fik konstateret en depression for 6 år siden og det har været et helvede for os. Vi har 3 børn, og jeg orker snart ikke længere. Jeg forstår ikke, hvorfor at det skal være sådan en kamp dag ud og dag ind. Min kone siger, at hun er erklæret rask, men får dog stadig medicin, godt nok kun en lav dosis, men hun siger, at det gør, at hun ikke har lyst til sex, og derfor har vi aldrig sex længere.

Hun skælder mig hele tiden ud, og jeg kan intet gøre, der er rigtigt. Kommer jeg hjem med blomster bliver hun glad i 5 min. Og så begynder hun at være fjendtlig overfor mig igen. Jeg elsker hende virkelig højt, og jeg har svært ved at se mig selv uden hende og mine børn i mit liv. Har du et godt råd.

Hilsen X

Brevkasse:

Min kones depression ødelagde vores parforhold

Kære X

Hvor er det godt at du skriver, for mange mennesker tror jo fejlagtigt, at når den ene part i et forhold får en depression, så er det kun vedkommende, der har brug for hjælp.

Men når den ene i et forhold ændre sig på den ene eller anden måde, reagerer resten af familien jo på det, og I jeres tilfælde lyder det som om, at I er kommet ind i et rigtigt uheldigt mønster.

Jeg vil råde dig til at få en ærlig samtale med din elskede kone om, hvor højt du elsker hende, men at du simpelthen ikke kan leve med hendes fjendtlige adfærd og tanker om dig længere, og at I må løse det sammen, at det selvfølgelig ikke kun er hendes problem.

Spørg hende nysgerrigt ud om, hvad det er hun tænker om dig, og husk at være åben og ikke tage det personligt, selvom det kan være svært. Det lyder på mig som om, at din kones tanker omkring dig er meget negative og forvrængede, og derfor angriber hun dig hele tiden.

Det er ofte meget negative og forvrængede tanker om den, man skælder ud på, og det er utrolig hårdt at leve sådan hver dag. Jeg kan forestille mig, at din kone virkelig har det svært og følelsesmæssigt hårdt indeni, siden hun bekriger dig sådan.

Når mennesker opfører sig sådan, og går på kompromis med deres egen venlighed og råber og skriger af deres partnere, i mange tilfælde også mens børnene hører på det, er der noget indeni det menneske, som ikke er, som det skal være, og her tænker jeg på overbevisninger og tanker.

Men lyt til hende, snak med hende med et kærligt, åbent og rummeligt hjerte, og lad være med at anklage hende for de tanker, hun har om dig, de er der jo, og det handler mere om, at I får set på disse tanker sammen, end at du skal forsvare dig selv og modangribe.

I skal have fjernet disse negative overbevisninger, hun har fået skabt om dig, og det gør du bedst ved at høre hende om, hvad hun egentligt synes om dig.

Synes hun, at du er en idiot, fordi du glemmer at sætte dine sko op, så se om du kan huske, at du ikke har sat dem op, og anerkend hendes kritik, hvis den er reel.

Hvis hun synes, at du er ukærlig, så husk tilbage og tænk, om du kan komme i tanke om 3 situationer, hvor du kunne have været mere kærlig og fortæl hende dem, og sig, at det er du utrolig ked af, og at du nok skal prøve at være mere kærlig i fremtiden.

En sådan samtale kan rykke milevis i hendes tankegang, og husk på, at hun er også dit spejl, i hende kan du hurtigt aflæse, hvordan du kan blive et bedre menneske i jeres parforhold, og undskylde for uhensigtsmæssig opførsel, og jeg kan love dig for, at sådan en samtale vil give både hende og dig lindring.

Men vigtigst af alt, lyt til hende og tag imod det hun siger uden angreb, forsvar og lukkethed, kritik er en gave.

Øvelsen er i øvrigt taget fra Byron Katies bog om The Work, som jeg varmt kan anbefale.

Og ja, medicin kan fjerne al sexlyst, MEN, med det manglende kærligehedsflow i jeres forhold, som du beskriver, kunne jeg godt mistænke, at hendes manglende lyst måske også handler om kærlighed ud over medicinering.

Sæt dig ind i, hvordan du fylder kærlighed på hende, hvordan hun føler sig elsket og imødekommet, og prøv at gør en stor indsats i et par mdr.

Hvis ingen af mine råd hjælper, vil jeg anbefale, at I sammen opsøger jeres læge, præst eller en kompetent og veluddannet parterapeut, så I sammen kan få jeres kærlighedsliv ind på det spor i begge ønsker igen.

For jeg tvivler faktisk på, at du er den eneste, der er ulykkelig!

Maj Wismann - Min kones depressionJeg ønsker jer alt det bedste

Maj Wismann, klinisk sexolog og parterapeut med egen praksis siden 2006 - Læs mere om Maj her <---

Download 6 gratis parterapi kurser - start med det samme - klik her <-------

 
Gør som over 25.000 andre
Tilmeld dig Danmarks måske mest populære nyhedsbrev om parforhold, kærlighed og seksualitet. Nul spam. Kun e-mails og tilbud på kurser, der gør dig dygtig(ere)  til at få det parforhold og sexliv du ønsker dig. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.
.
maj_wismann
Brevkassen om parforhold
I brevkassen her kan du finde mere end 400 spørgsmål og svar om parforhold, kærlighed, sex og seksualitet.
Skriv til brevkassen
Ressourcer
Online forløb
Artikler
Brevkasse
Maj Wismann
Stevnshøjvej 8
5800 Nyborg
Denmark
+45 22 37 62 93
Kontakt@majwismann.dk
CVR: 32844324
majpopup

Få min populære e-bog
"Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?
❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør du ved det?
❤ Hvordan får du gnisten igen?
❤ Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få e-bogen for 0,-

.
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram