fbpx
Maj wismann signatur og logo
Klinisk sexolog og forskningsbaseret parterapeut
MENU

Virkeligheden er klog - Men tør du kigge på den?

Virkeligheden er klog - En bog af Thomas RosenstandJeg har læst en bog.

Den hedder "Virkeligheden er klog" og er skrevet af Thomas Rosenstand.

En bog, der ikke engang er en rigtig bog, som mange ville sige, fordi den pt. kun findes som E-bog. Så jeg måtte downloade den og læse den på min Ipad.

Egentligt ikke det værste, for sådan en som mig, for jeg kan godt lide E-bøger. De er nemme at gå til.

Derudover downloadede jeg den også som lydbog , og det var skønt til de lange køreture, og dejligt for en gang skyld at lytte til en lydbog, hvor det er forfatteren selv, der læser op.

Det kan jeg altså godt lide. Det bliver så dejligt personligt, til tider næsten som om, man sidder i sin sofa med et tæppe, imens personen sidder ved siden af og læser op.

Ohh..... Walk down memorylane til barndommens land.... (Min far er børnebogsforfatter og sådan helt latterligt sindsygt god til at læse op og Holy Moly vi fik læst bøger op)

"Virkeligheden er klog" er sådan en bog, jeg ikke kan læse på kort tid, fordi den sætter tanker i gang. Sådan en bog, hvor jeg har læst flere af kapitlerne mere end én gang. Og nogle dage har jeg måtte konstatere, at jeg ikke var "klar" til at gå videre i den, fordi jeg har tygget drøv på det, jeg havde læst aftenen i forvejen.

Dét, skrev han bare ikke!

Thomas Rosenstand forfatteren bag bogen Virkeligheden er klogDanmarks groveste selvhjælpsbog, kalder hr. Rosenstand den selv. Og jeg vil give ham ret. Den er dælme grov, men på en god måde 🙂

Tro mig, jeg har læst utallige selvhjælpsbøger, siden jeg kunne stave til "selvhjælp" og "personlig udvikling", og den her er røget ind på top tre listen, fordi den sparker r**.

Selv min mås fik et ordentligt los lige på et særdeles tiltrængt sted!

Jeg er bestemt ikke enig med alle Thomas Rosenstands politiske holdninger og betragtninger og bliver mildest talt ret provokeret over en del af dem, men det rykker noget i mig alligevel.

For det får mig til at tænke og reflektere, og når jeg bliver provokeret af holdninger og udsagn, så sker der ofte en af to ting:

1) Jeg rykker mig og ændre min holdning

2) Jeg rykker mig og bliver endnu mere skarp på, at den holdning, jeg havde i forvejen, sgu´ var den rigtige for mig

Og hold fast, jeg har haft mange "holdninger" og "overbevisninger" oppe i luften og vende, mens jeg har gnasket mig igennem bogen. Nogle flere gange endda, fordi jeg konstant blev bedt om at tage stilling, og som den flittige læser jeg er, så tog jeg stilling.

Og jeg er blevet klogere!

Klogere på mig selv, klogere på mine værdier, som endnu engang lige har fået slebet nogle kanter af, klogere på, hvilke mennesker jeg vil bruge tid med, og så er jeg blevet klogere på, hvordan jeg tager gode beslutninger i mit liv og i min forretning. For jeg har lært et helt nyt fænomen at kende, nemlig "Den indre bestyrelse".

"Den indre bestyrelse" er blot et af de mange redskaber og strategier Thomas underviser i i bogen. Og jeg elsker den bestyrelse allerede. Og jeg tænker faktisk over den hver dag. For hvem er det EGENTLIGT, der taler og sidder rundt om MIT bestyrelsesbord, når der skal træffes beslutninger på mine vegne?

Er det gamle stemmer, fra en svunden folkeskole tid, der fortæller mig, at "du ikke skal tro, at du er noget"?

Er det min farmors evigt kærlige opbakning og sætninger som: "Maj, du skal nok nå langt, så længe du sætter det ene ben foran det andet, skal du nok nå tættere på dit mål"

Ja, hvem ER det egentligt, der lægger stemmer til, når jeg skal tage en beslutning.

Jeg vil godt løfte sløret for, at der har været en ordentlig fyringsrunde. Flere af dem, har forsøgt at snige sig ind rundt om mit "indre bestyrelsesbord" adskillige gange efterfølgende, men de er blevet kastet ud på r** og albuer. Og så er de i øvrigt blevet erstattet af NOGET mere optimistiske, realistiske, støttende og heppende personer.

Så måske du kunne overveje, hvem der sidder i din indre bestyrelse, og hvorfor de egentligt sidder der, og om du måske også trænger til at lave en fyringsrunde.

Fra Gajol-æske klicheer til reel vejledning

Til allersidst i bogen skriver Thomas:

"Jeg kunne såmænd sagtens minde dig om, at du skal bruge solcreme for at undgå hudkræft, men det er nok lidt udenfor denne bogs rammer. Når jeg nævner solcreme nu, skyldes det, at vi er ved at nærme os slutningen af denne bog. Og jeg sidder her på Starbuck en sen oktoberaften i 30 graders varme og får fornemmelsen af, at jeg på mange måder har givet dig, hvad den legendariske sang "Sunscreen" af Baz Luhrman gav - nemlig en række nabale opskrifter på livet. Og ved du hvad? Det er præcist, hvad jeg har ønsket at give dig. Du kendte uden tvivl mange af mine råd og metoder i forvejen på den ene eller anden måde, men er du bare lidt som jeg, har du af og til brug for at få frisket lidt op på både det ene og det andet."

Men jeg er slet ikke enig med Mister Rosenstand!

For i forhold til Baz, så er Thomas´ gode råd noget mere udpenslet + du får faktisk redskaberne til netop at udføre de gode råd. Thomas italesætter flere gange i bogen, hvorfor det kan være svært at bruge hans gode råd, og så får du en opskrift med i hatten, hvis det driller. Og se, DET kan jeg rigtig godt lide.

Og det er netop det, der er så fandens godt ved "Virkeligheden er klog". For den besidder nemlig den ædle kunst at holde dig i hånden på rejsen, italesætte de forhindringer du kan komme ud for + fortælle dig, hvordan andre har brugt de gode råd, for bogen er nemlig sprængfyldt med gode casestories.

Så det er IKKE bare en gang gode råd, nej det er opskrifterne på at få skidtet ført ud i livet. Og så er jeg glad. Tak for det. Det er nemlig, DET, der rykker + alle de gode spørgsmål til reflektion undervejs.

Du kan i øvrigt lytte til Baz Luhrmann´s fede nummer lige her:

Men hvad så nu?

Som med så mange andre gode råd, er det jo sådan, at skidtet kun virker, hvis man rent faktisk gør det, der bliver undervist i. Nøjagtig, som hvis du køber en Aerobic-Dvd og tænker: "Yes, nu skal den mås strammes op og de lår mindskes i centimetermål", og så gennemfører du programmet tre gange og resten af året "glemmer" du det. Så er det altså ikke dvd´en eller træningsprogrammet, der ikke har været "godt nok". Og det er same shit her!

Alle de gode råd + vejledninger i at udføre dem i livet, virker kun - tatatataatatatattaa (trommehvirvel) - hvis du bruger dem. Og det vil jeg virkelig anbefale dig at gøre, for så er jeg ret sikker på, at du vil rykke dig.

Men det handler om mod.

Virkelig.

Og nu skal du ikke tro, at mod er det samme som fravær af frygt, for DET er det bestemt ikke. Men det kræver en helvedes masse mod at turde at se på ens liv, at lave ændringer, smide folk ud og ansætte nye i "Den indre bestyrelse" - Tro mig, jeg kender alt til det. En af de egenskaber, jeg ofte får at vide fra andre, jeg besidder er "mod".

Mod fordi jeg "tør" blogge, og f.eks. skrive anmeldelser, artikler, brevkassesvar osv. Mod fordi jeg "turde" at gå ind på det amerikanske marked. Mod fordi jeg "tør" at gå efter mine drømme.

Jeg siger det lige igen: "Mod er IKKE det samme som fraværet af frygt". Og de fleste ændringer i vores liv GIVER altså en eller anden form for "uro".

Så hvis du "tør", så kan du jo starte med at downloade det gratis kapital i bogen og/eller prøve at se på, hvem der sidder rundt om dit indre bestyrelsesbord.

Her finder du "Virkeligheden er klog"

Jeg er faktisk så begejstret for bogen, så jeg var så hamrende kæk at sende en mail til Thomas og spørge ham, om han kunne lokkes til at give en rabat (Har du fulgt mig længe, så ved du, at jeg ææælllsssker at finde lækre rabatter på skønne ting til mine læsere).

Og den flinke mand sagde ja, så jeg blev rigtig glad. Indrømmet, det var altså lidt grænseoverskridende for mig at "spørge" om sådan noget, så her var det mig, der var ude af comfortzonen, men sådan skal det jo være en gang imellem 🙂

-----> Du kan læse om bogen her <-----

-----> Du kan downloade et gratis kapitel lige her <-----

-----> Du kan få 50,- rabat ved køb af bogen/lydbogen igennem dette specielle link <-----

Maj Wismanns anmeldelse af bogen Virkeligheden er klog af Thomas Rosenstand

Og så er der vist kun tilbage at sige, rigtig god læsning ❤

Kh,
Maj Wismann - Klinisk sexolog og parterapeut med egen praksis siden 2006 - Læs mere om Maj her <---

 

 

 

 

Gør som over 25.000 andre
Tilmeld dig Danmarks måske mest populære nyhedsbrev om parforhold, kærlighed og seksualitet. Nul spam. Kun e-mails og tilbud på kurser, der gør dig dygtig(ere)  til at få det parforhold og sexliv du ønsker dig. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.
.
maj_wismann
Brevkassen om parforhold
I brevkassen her kan du finde mere end 400 spørgsmål og svar om parforhold, kærlighed, sex og seksualitet.
Skriv til brevkassen
Ressourcer
Online forløb
Artikler
Brevkasse
Maj Wismann
Stevnshøjvej 8
5800 Nyborg
Denmark
+45 22 37 62 93
Kontakt@majwismann.dk
CVR: 32844324
majpopup

Få min populære e-bog
"Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?
❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør du ved det?
❤ Hvordan får du gnisten igen?
❤ Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få e-bogen for 0,-

.
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram