fbpx
Maj wismann signatur og logo
Klinisk sexolog og forskningsbaseret parterapeut
MENU

Er min kone kommet videre oven på bruddet?

Kære Maj

Min kone forlod mig for 2 måneder siden, vi har to børn på 5 og 7 år. Hun siger hun stadigvæk holder af mig. Lige siden hun forlod mig har hun gået meget i byen, købt nyt tøj, ændret sit profilbillede på facebook 2 gange, bruger mange penge og nu har hun også datet en fyr.

Jeg vil så gerne vide om hun gør alt dette fordi hun er ovre mig, eller om det er en reaktion oven på bruddet og der derfor stadig er håb for at få hende tilbage, når hun kommer til at tænke mere over tingene?

Vh
Den alene

-------> Kan du ikke afspille videoen her på siden - kan du se den lige her <--------

Kære, kære dig

Sikke en hård situation du står i. Og som tingene er, så kan vi jo faktisk kun gisne. Ud fra det du fortæller, lyder det som om din kone er langt mere afklaret omkring jeres brud, end du er.

Men uanset hvad vi tolker ud fra hendes adfærd, så handler hun i hvert fald. Hun gør noget. Og om det er fordi hun er kommet videre, eller om det er hendes måde at forsøge at komme videre på, aner vi jo faktisk ikke. Men vi ved i hvert fald at hun handler.

Jeg kunne godt tænke mig at spørge, hvad du gør? Hvordan håndterer du alt det her med at være blevet alene og at være alenefar til to børn? Jeg kan ud fra dit spørgsmål læse mig frem til, at du holder lidt øje med din kone – og det er jo også helt naturligt, men det lyder som om, du ikke er helt afklaret med bruddet, men rent faktisk gerne vil have din kone tilbage. Det er også derfor, du spørger, om der er håb for, at du kan få hende tilbage.

Du er blevet forladt – og det er et rigtig hårdt slag. Det er rigtig, rigtig ubehageligt! Og jeg kan forestille mig, at du har det ad helvede til! Det er der ikke noget at sige til overhovedet! Og der er heller ikke noget at sige til, at du bemærker hendes nye adfærd.

Men jeg stiller spørgsmålet igen: ”Hvad gør du?” Jeg fornemmer jo, at du gerne vil finde sammen med hende igen – og jeg må være meget ærlig og sige til dig, at det absolut værste du kan gøre, hvis du gerne vil have din partner igen, det er at gøre ingenting. Det er at sætte dig ned og vente og holde øje med hende, og så i øvrigt håbe på, at hun kommer til fornuft og kommer hjem igen.

Du er ked af det, og du er højst sandsynligt inde i en form for sorgproces. Det kan endda være, du stadig er i krise. Og der er ikke noget at sige til, hvis du er ked af det eller har brug for at begrave dig på sofaen, eller hvad du ellers kan finde på. Men jeg kunne rigtig godt tænke mig, at du også prøvede at tænke, at ”situationen og virkeligheden er sådan, at jeg er alene nu. Hvad kan jeg gøre for, at jeg højner min livskvalitet? Hvad kan jeg gøre for at gøre mig selv glad og sørge for, at min dag bliver god?”

Der er ikke nogen tvivl om, at mennesker som udstråler glæde og at at de har det godt, er meget attraktive. Du kan sætte dig ned og vente på, at hun kommer til fornuft og finder ud af, hvad hun har forladt, eller du kan sige til dig selv, at hun skal være hjertelig velkommen tilbage i dit liv igen, men at du nægter at sidde standby og vente på, at hun måske finder ud af, at det skal være jer to igen. Sig til dig selv, at du skal gøre dit ypperste for, at dit liv er fedt.

Også selv om du er ked af det og i en sorgproces.

Sådan kommer du selv videre

Jeg vil virkelig opfordre dig til, at du hver eneste dag tænker: ”Hvad kan jeg gøre for mig selv i dag, så min dag bliver fed? Hvad kan jeg gøre, når jeg er sammen med børnene, for at vi kan hygge os og have det rigtig godt med hinanden? Hvad kan jeg gøre for at styrke min selvtillid som mand, far, singlemand, kollega? Hvad er i min magt, for at få min livskvalitet til at stige?”

Det er en af de ting, du kan gøre, for at gøre dig selv mere attraktiv. Både i forhold til din kone, men også i forhold til det store scoremarked på sigt. Og i øvrigt er det bare fedt at leve et liv, hvor du har fokus på den sunde egoisme.

Som der stod i en god bog, jeg læste for nylig: ”Kærlighed til dig selv, det er kærlighed til andre.”

For når du putter på dig selv og giver dig selv kærlighed og omsorg og gør gode ting for dig selv, så får du overskud og energi. Du får en anden udstråling, du får mere krudt til dine unger og mere energi til at gøre rent på badeværelset søndag morgen. Du får bare en helt anden udstråling, som gør at du begynder at tiltrække andre mennesker. Kvinder, mænd you name it – og måske endda din ekskone.

Så uanset hvor ondt du har i hjertet, så vil jeg virkelig anbefale dig, at du hver evig eneste dag tænker over, hvad du kan gøre for at gøre dig selv glad. Og hvad du kan gøre for, at dit liv bliver godt for dig og dine børn. Det er den allerbedste anbefaling, jeg kan give dig. For når du gør det, så er sandsynligheden for, at din ekskone lægger mærke til dig og finder dig attraktiv meget større. Det er svært at lade være med at tænke på, hvad hun laver.

Det er ikke noget der kommer, fra den ene dag til anden, og der er ikke noget quick-fix her. Det kræver øvelse. Men husk også at tænke på at gøre de gode ting for dig selv.

Sørg for at få så høj en livskvalitet som overhovedet muligt. Arbejd på det. Det er okay, man må godt være sund egoist, det er udelukkende ringe i vandet til, at det bliver bonus for alle andre.

Og så krydser jeg selvfølgelig fingre for, at hun får øjnene op for dig igen, for du lyder da til at være en rigtig sød mand.

Maj Wismann - Er min kone kommet videre

Pas rigtig godt på dig selv

Kh,
Maj Wismann - Klinisk sexolog og parterapeut med egen praksis siden 2006 - Læs mere om Maj her <---

★ Har du oplevet at blive forladt og gerne ville have din partner igen? Hvordan kom du videre oven på et brud? Hvad er dit bedste råd til at være glad som single?  Jeg vil elske at læse din kommentar 

*Husk god tone, ALLE negativt ladet kommentarer slettes øjeblikkeligt – Jeg ønsker at skabe et positivt og støttende forum, hvor vi kan hjælpe hinanden, og derfor er der nultolerence overfor flabethed, nedladenhed, negative inputs, uhøfligheder og uforskammethed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 comments on “Er min kone kommet videre oven på bruddet?”

 1. Hej jeg har også prøvet at blive forladt det var meget slemt. Han flyttede sammen med en dame i4mdr. Var knust. Men havde 2 store piger hjemme og jeg blev nød til at være både mor og far for dem
  Læste alt hvad jeg kunne om andre i samme situation tog kursus .læste alt om utroskab i bøger på nettet gik til terapeut talte ud ved gode venner. Fik massage forkæles tog sol købte lækkert tøj ekstra ture ved frisør. Købte nye møbler. Møblerede om lod som om jeg havde styr på alt når han kom forbi lod som om jeg kunne klare mig uden ham. Smilede til ham og så sød og lækker ud tabte mig. Osv. Nægtede at ville skilles sagde til ham jeg elsker dig stadig. Det har aldrig været en fejl at vi har været sammen at alt kan løse undgik at græde foran. Ham. .pludselig blev han længere her på besøg og flyttede hjem igen og har boet her over et år ...

 2. 22. marts 2014 Min mand sidder ved pc’en. Jeg går tidligt i seng og læser teksttv. Dagen efter skal vi tidligt op og til brunch ved noget familie. Min mand kommer ind i soveværelset og sætter sig på min seng i fodenden. Han fortæller, at han siden september 2013 har haft et seksuelt forhold til en arbejdskollega fordi han ikke føler vi har noget seksuelt sammen mere. Det har hun heller ikke med sin mand og derfor er de blevet enige om, at de vil blive meget mere glade ægtefæller hvis de kunne glæde hinanden seksuelt og så stadig ha’ deres familier. Min mand siger han synes vi har det helt unikt sammen og det vil han ikke undvære og derfor vil han gerne jeg accepterer dette forhold.
  Jeg bliver chokeret, rasende, såret og dybt ulykkelig. Om morgenen fortæller jeg min mand, at jeg accepterer forholdet for hvis det er den eneste måde jeg kan ”beholde” ham på må det være sådan. Jeg er sønderknust. Jeg tænker og tænker. Og om aftenen fortæller jeg ham, at jeg har ombestemt mig, jeg kan IKKE leve med, at han har hende på sidelinien, for jeg føler, at med tiden vil jeg blive ”sidelinien” og hun vil blive det vigtigste for ham og hvad så ? Hvornår vil det ske ? Nej, det er en uholdbar situation og jeg mener de har levet i deres egen drømmeverden uden at tænke på konsekvenserne.
  Mandag, den 24. marts vælger min mand at ta’ på arbejde, hvilket jeg så også gør. Dét gør ondt – jeg havde virkeligt håbet, at han denne dag ville ta’ en sygedag sammen med mig, så vi kunne få talt igennem og ryddet op, men han vælger at ta’ over til hende på arbejdet.De arbejder meget tæt sammen og sidder ved siden af hinanden. Idéen om selvmord dukker op og jeg får skrevet afskedsbreve til min mand og søn og kører afsted. Ikke én eneste lastbil hverken på vejen til arbejde eller hjem. Jeg skriver et brev til min mand og fortæller ham om min smerte og hvordan jeg gerne vil ha’ vores forhold skal køre fremover med hende i bagagen. Afskedsbrevene markuleres.
  28. marts bestiller vi feriebilletter Rhodos. Jeg tror på, at det hele er ”ovre” og at vi bare har brug for at se frem til denne ferie.
  Lørdag den 29. marts VIL min mand absolut afsted til generalforsamling med hende. Og de kører afsted sammen. Jeg er meget urolig, selvom vi har aftalt, at jeg skal hente ham om natten, således de ikke skal sove sammen på hotel i byen, som oprindelig aftalt. Da jeg ankommer til Århus kan jeg ikke finde indgangen, hvor jeg kan holde og vente på, at min mand kommer ud. Der går lang tid før han svarer på min sms og telefonopkald. Endelig svar og pludselig kan jeg også se gennem glasvægggene i bygningen dem gå sammen … Skrækkeligt. Han påstår han bare skulle hente sin taske og finde en udgang. Senere erfarer jeg, at de var sammen i p-kælderen i hendes bil – seksuelt både da de ankom og da de tog afsked. Smerteligt.
  7. april Min man tager til et arbejdsarrangement efter arbejdstid sammen med hende.
  28. april Vi tager til Kbh og taler en time med en parterapeut. Min mand gør gældende, at han stadig vil gå på arbejde med hende hver dag OG at han vil afsted til næste arbejdsarrangement i Vejle week-enden efter. Det er med overnatning. Jeg græder faktisk det meste af tiden hos terapeuten, men synes alligevel jeg har fået forklaret – nogenlunde – at jeg er dybt ulykkelig over situationen og jeg vil gerne, at vores ægteskab fortsætter.
  30. april jeg tager til lægen – jeg har konstateret en hård knude i højre bryst.
  Fredag, den 2. maj. Min mand sygemelder sig og skriver et afskedsbrev til hende imens jeg er på arbejde. Derudover bestiller han er week-end-ophold på Munkebjerg til dagen efter. Jeg bliver SÅ glad! Endelig GØR han noget for os. ENDELIG – NU bliver alting godt og vi havde en helt igennem fantastisk tur til Munkebjerg. Jeg føler virkelig vi kom hinanden tættere og fik talt alt igennem.
  7. maj jeg fik fjernet en vandcyste i brystet. Lettelse over at det ”kun” var det. Tager det som et tegn på, at alt skal blive bedre nu.
  I den følgende periode går det op og ned med vores forhold. Jeg opdager bla. at hun har deltaget i et fritidsarrangement sammen med min mand med dans osv, hvilket han ikke har fortalt inden.
  Natten ml. 8. og 9. juni afgang til Rhodos. Ih hvor har jeg glædet mig. NU skal vi kun tænke på hinanden og være der for hinanden.
  21. juni Friluftskoncert. Jeg ser hende for 1.gang og hun gør naturligvis alt for ikke at kigge over på os/ min mand. Vi har aftalt, at min mand ikke må gå alene, for jeg er så utryg ved at hun er der. Skørt tænker jeg nu, for de var jo sammen 8 timer hver dag….
  27. juni Min mands sidste arbejdsdag. Jeg har set frem til at få dagen overstået. Han insisterer på, at ha’ øl, vin og sodavand med til kollegerne. Carlsberg for hendes skyld. Selv drikker han udelukkende Tuborg. Jeg er dødelig jaloux og kører derover for at observere. Hun ser mig selvfølgelig og kommenterer det også i en mail til min mand opdager jeg senere.
  Juli går med svigerforældrenes diamantbryllyp og forberedelserne. Sommerhus med familien. Rigtigt hyggeligt og rart. Jeg føler igen vi er tættere end nogensinde.
  1.august Vores søn holder fest og min mand bliver oppe og rafler med drengene. Næste morgen/ formiddag elsker vi rigtigt længe, men da min mand går ud af soveværelset for at gå i bad siger han noget, der får mig til at tænke…. Jeg tjekker hans telefon og opdager, at der har været mailkorrespondance siden juni måned på en hemmelig mailadresse…. Mange ting kommer for dagen…. Jeg konfronterer ham med det. og han siger” jeg kan ikke gøre for det, jeg elsker Jer begge to” jeg er sønderknust igen…
  Min mand vil gerne flytte og jeg siger, at han kan da prøve at bo på sønnens værelse ganske gratis først og så se om det evt. hjælper. Vi aftaler en ”hjem-fordeling” og venter til vores søn flytter hjemmefra 4 dage efter.
  Resten af august går og vores samliv er ved at blive normaliseret igen….. tror jeg…….. for i denne periode har han genoplivet sin gamle klaptelefon og taget kontakten op med hende igen – taletidskort og sms’er.
  30. august rejser vi til Mallorca. Jeg har glædet mig og føler virkelig, at fordi min mand ikke har kontakt til hende mere, så kan han glemme hende… ude af øje ude af sind…
  Imens vi er på ferie har jeg arrangeret en maler for at overraske min mand når vi kom hjem. Troede han ville blive glad. Jeg ville så gerne gøre noget rigtigt godt for ham, fordi han har valgt at lægge alt bag sig.
  Ved en tilfældighed møder vi én af min mands tidligere kolleger, som fortæller, at hans elskerinde starter i nyt job. Han virker overrasket, men han vidste det jo godt, fordi han havde tlf.kontakt med hende.
  September oktober november går. Alt tegner godt for os…jeg føler nu, at vi virkelig VIL dette her.
  8. december rejser vi til Fuerteventura. Jeg har glædet mig SÅ meget. Dette her er bare det vi skal. Leve sammen for altid og glemme ALT det skøre der er sket. Jeg elsker jo min mand og han elsker mig, Vi skal bare være sammen.
  Julen er hyggelig men intens med familiekomsammen og den 27. dec. bliver vi enige om at gå i seng tidligt. Sengene er ikke blevet redt om morgenen, så jeg vil lige ryste dyner og puder mens min mand er på badeværelset……..klaptelefonen ligger under hans hovedpude. Min Verden braser sammen igen !!! Jeg giver ham et KÆMPE knus da han kommer fra badeværelset og siger jeg elsker ham og om der er noget han vil fortælle mig. Det er der ikke. Så viser jeg ham telefonen og han går til bekendelse igen. Jeg går hjemmefra – kan slet slet ikke rumme dette her. Nu stopper det, jeg er nødt til at afslutte dette mareridt. Hvad ER det med ham og hende – hvorfor hvorfor hvorfor ?
  29. dec. Imens jeg er på arbejde får jeg en sms fra min mand at han gerne vil snakke med mig. Og han spørger om vi nogensinde vil kunne finde sammen igen om jeg vil kunne stole på ham igen. Jeg vakler – troede det var slut, men jeg elsker ham jo stadig….
  Vi vil forsøge at finde hinanden igen. Han søger straks et arbejde og 2. februar starter han. Han virker glad og jeg tager det som et tegn på, at STARTE PÅ EN FRISK var lige det der skulle til. Her har vi endelig ALLE muligheder for at slå en streg over det sidste tumulte år og bare give hinanden kærlighed.
  8. marts 2015 bekræfter han så min mistanke om, at de har kontakt pr. arbejdsmail.
  Jeg elsker ham – af hele mit hjerte – alt det her gør SÅ ondt og jeg véd også godt, at det gør ondt på ham. Vi har været sammen i 30 år – gift de 23 år. Fornuften siger mig, at vi ER nødt til at stoppe det. Jeg er fuldstændigt knust igen og vi har begge taget vielsesringene af denne gang og han er flyttet ind på værelset igen indtil han kan finde en lejlighed. Det er SÅ drønhårdt og jeg tager mig selv igen og igen i at tænke, at det hele er et mareridt, som jeg vågner fra om lidt… men det er desværre bare SÅ sandt. Jeg har taget din workshop om utroskab om og om igen. Og læst din e-bog om at få sexlysten tilbage, men lige meget har det hjulpet. Hvordan kan jeg slippe ham… jeg elsker og savner ham hele tiden og vil allerhelst bare at han bliver hos mig. Kan det mon lade sig gøre… ? Vi har altid haft et helt fantastisk forhold - taler sammen om alt (næsten ....) og vi er slet ikke uvenner. Vi er bare kede af det.

Gør som over 25.000 andre
Tilmeld dig Danmarks måske mest populære nyhedsbrev om parforhold, kærlighed og seksualitet. Nul spam. Kun e-mails og tilbud på kurser, der gør dig dygtig(ere)  til at få det parforhold og sexliv du ønsker dig. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.
.
maj_wismann
Brevkassen om parforhold
I brevkassen her kan du finde mere end 400 spørgsmål og svar om parforhold, kærlighed, sex og seksualitet.
Skriv til brevkassen
Ressourcer
Online forløb
Artikler
Brevkasse
Maj Wismann
Stevnshøjvej 8
5800 Nyborg
Denmark
+45 22 37 62 93
Kontakt@majwismann.dk
CVR: 32844324
majpopup

Få min populære e-bog
"Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?
❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør du ved det?
❤ Hvordan får du gnisten igen?
❤ Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få e-bogen for 0,-

.
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram