fbpx
Maj wismann signatur og logo
Klinisk sexolog og forskningsbaseret parterapeut
MENU

Brevkassen om parforhold

I brevkassen her kan du finde mere end 400 spørgsmål og svar om parforhold, kærlighed, sex og seksualitet.
Skriv til brevkassen

Hvorfor kigger mænd efter andre kvinder, når de har en kæreste?

Hvorfor kigger mænd efter andre kvinder

Hej Maj,

Ja, nu har jeg altså et spørgsmål til dig.

Hvorfor kigger mænd efter andre kvinder, når de har en kæreste - eller kone?

Jeg var nemlig med min mand ude at handle og fangede ham diskret i at kigge efter en anden kvinde. Jeg spurgte ham, hvorfor kigger du efter hende? Han sagde nej, at det gjorde han i hvert tilfælde ikke.

Og det gjorde han altså!

Hvorfor kunne han ikke sige det?

Er meget jaloux i forvejen, og det ved han...

Og ligger der noget i det, når de kigger efter en anden..?

Den nervøse

Hvorfor kigger mænd efter andre kvinder?

Kære Nervøse

Tusind tak for dit spørgsmål, og åhhh, hvor har jeg lyst til at sige velkommen i klubben. Jeg kender mange kvinder, der oplever, at deres mænd kigger efter andre kvinder.

Jeg har faktisk også mødt flere mænd, som har beklaget sig over, at deres kone har kigget efter andre mænd i sådan en grad, at de er blevet utilpasse og kede af det.

Hvorfor kigger mænd efter andre kvinder

Så nej, det er faktisk ikke kun mænd, der kigger efter andre kvinder, det er også den anden vej rundt.

Nu er der selvfølgelig både en forskel på graden af at kigge, når man kigger, og på hvor tit man gør det.

Om det er noget, der foregår konstant, bare han går ud af døren, og om han konstant er opmærksom på alt af hunkøn, der er uden for huset.

Eller om det er noget, der sker en yderst sjælden gang imellem, fordi der kommer en topmodel gående på den anden side af gaden, som selv en blind mand ville bemærke.

SÅ - Hvorfor kigger mænd efter andre kvinder?

Jeg tror, det er svært at finde en mand eller kvinde, der absolut ALDRIG har set på en anden og tænkt: "Hvor er hun/han flot/smuk".

Når det så er sagt...

Så er det "at kigge på andre mennesker" jo bestemt ikke det samme som, at man ønsker en anden partner, ikke er tilfreds med den partner man har, eller at man synes, at ens partner "burde" se anderledes ud...

Det er virkelig værd at huske på, når man bliver usikker apropos dit spørgsmål til mig om, om det at han kigger efter andre, betyder noget. Nogle gange gør det, og andre gange gør det ikke.

Min erfaring er, at i langt de fleste tilfælde betyder det ikke andet, end at hans øje har spottet en (i hans øjne) smuk og tiltrækkende kvinde, og at han kigger på hende, og bagefter går han videre i sit liv uden at tænke mere over det.

Handler det om urinstinkter

Nogle mandlige parterapeuter siger, at det handler om urinstinkter, og at mænd ikke kan gøre for det, men undskyld mig, det er i min verden simpelthen for nemt købt og alt for let at sige.

"Det er urinstinkt, jeg kan ikke gøre for det, og jeg kan ikke lade være!"

Stop så!

Det svarer på en måde til at sige, at vi som mennesker er skabt til at spise, al det vi finder i naturen, og derfor skal vi bare spise alt, ja, vi kan slet ikke lade være med at spise alt det, vi kan komme i nærheden af.

En smule mådehold ville måske være på sin plads...

Mennesket og den menneskelige hjerne har faktisk udviklet sig siden stenalderen, og hvis vi konstant lader os styre at drifter, umiddelbar lyst og fornemmelser og derved ikke tager ansvar for, hvad vi går og laver, og hvordan vores adfærd påvirker andre, så tror jeg, at vi ender med at være meget ensomme i vores liv...

Jeg skal kunne gøre, hvad jeg har lyst til, når jeg har lyst til det - jamen, helt fint, det er også ok, men... Så bliver det altså bare ikke sammen med mig.

Det er helt ok, at have det sådan - men så er det jo dét, der er præmissen i parforholdet - og så skal der tales åbent og ærligt om det, så alle ved, hvad det handler om, og er indforstået med det.

Men...

Fordi man har lyst til at kigge, behøver man faktisk ikke. Fordi man har lyst til at spise en kage, behøver man faktisk ikke. Fordi man ikke har lyst til at tage ned og træne, kan man faktisk godt gøre det alligevel.

Som voksne, modne og ansvarlige mennesker, så KAN vi faktisk godt styre vores adfærd og handlinger.

Hvis vi vil.

Så hvad er det, med det der "kiggeri"?

Som sagt, så er det en gradbøjning, og i min verden handler det også om respekt. Respekt for dig, når han er ude og handle med dig, men også respekt for de kvinder, han kigger på.

Jeg bryder mig personlig ikke om at blive overbegloet - og ja, det har jeg prøvet - og jeg synes faktisk, at det er grænseoverskridende med de mænd, der ikke kan holde øjnene for sig selv, eller hvor situationsfornemmelse er en by i Rusland!

En af mine veninder, der er gudesmuk har fortalt mig, at hun finder det decideret ubehageligt, når mænd stirre på hende i lang tid og slet ikke kan få øjnene væk fra hende. Og da specielt, når de holder deres kone eller kæreste i hånden imens, og hun tydeligvis er utilpas ved situationen.

Hun fortæller, at hun føler sig negligeret til et stykke kød, og ikke et menneske med krop, sjæl, hjerte og følelser. Hun har også fortalt om en kvinde, der engang kom hen og svinede hende til på et diskotek, fordi hendes mand blev ved med at stå og overbeglo hende. Min veninde var KNUST 🙁

Gradbøjning og respekt, men også en tredje ting...

Nemlig velopdragenhed!

At stirre og glo på andre er faktisk rigtig uopdragent, uanset hvordan de ser ud!

Hvorfor kigger mænd efter andre kvinder, når de har en kæreste

Det er jo heller ikke ok at overglo ekstremt tykke mennesker eller mennesker med et handicap.

Det lærer jeg i hvert tilfælde mine børn.

Det handler om pli.

Og...

Du skriver til mig, at din mand diskret kiggede efter en anden, og det fortæller mig faktisk en del om din mand.

Han ved godt, at du ikke bryder dig om det, og der forsøger han at respektere ved at kigge diskret og ikke bare glo til øjnene triller ud af hovedet.

Selvom han forsøgte at skjule det, så opdagede du det alligevel, og da du konfronterede ham med det, så løj han for dig - og det er faktisk næsten det værste i din situation.

En ting er at kigge - det kan der jo være mange grunde til. Det behøver jo ikke altid være, fordi den anden kvinde er top lækker, nogle gange kan det modsatte jo også være tilfældet, som jeg tidligere nævnte.

Men det er med garanti ikke i de situationer, at du bliver ked af det...

Noget andet er at være uærlig omkring det, når det bliver opdaget...

Du bliver jo ked af det, når han ser efter andre kvinder, fordi det gør dig usikker på, hvor du har ham henne, og når han efterfølgende så vælger at være uærlig omkring det, så bliver du endnu mere utryg.

Det kan jeg virkelig godt forstå! Utryghed i relationer, er absolut noget af det værste, vi mennesker kan opleve...

Og SÅ har vi først balladen!

Vil han hellere have dem

Han kunne jo i den situation have sagt:

"Ved du hvad skat, det må du sgu´ undskylde, det var virkelig ikke særlig betænksomt af mig. Jeg synes, hun var smuk, og jeg kom til at kigge på hende lige længe nok - det er ikke i orden og både dis respektfuldt over for dig og hende.

Sorry! Jeg elsker dig, og det var ikke i orden. Jeg ved, at det gør dig utryg. Det må du undskylde. Men jeg er lige her. Hos dig. Kom her, så får du et kram, og så lover jeg dig, at det skal jeg selvfølgelig nok være endnu mere opmærksom på i fremtiden, når vi går sammen i byen."

Den respons, eller noget i den dur, havde været noget mere reelt, end at benægte, at han kiggede efter andre kvinder. (Er godt klar over, at mit eksempel er ekstremt pædagogisk formuleret! 😀 )

Jeg kan sagtens forstå, at du bliver ked af det og usikker, det gjorde jeg også, dengang jeg oplevede det. Jeg har nemlig også haft en kæreste, som i DEN grad kiggede efter andre kvinder. Og han lagde slet ikke skjul på det.

På ingen måde.

Det virkede nærmest som om, at han nød at se, at jeg blev utryg og utilpas. At han så på ingen måde havde situationsfornemmelse, gjorde jo bestemt ikke situationen bedre...

Det var virkelig ubehageligt til sidst at gå en tur med ham, fordi han hele tiden kommenterede de andre kvinder så positivt og rosende, som hentydninger til, hvad han syntes,  jeg IKKE var.

ØV!

Han røg i øvrigt ret hurtigt ud af vagten!

Men jeg oplevede virkelig på min egen krop, hvad det vil sige at blive vurderet på mit udseende og konstant sammenlignet med andre. Det var virkelig ubehageligt. Også selvom jeg faktisk havde det ok med både mig selv og min krop.

Men tilbage til dig...

Jeg tænker, at du skal tage en snak med din mand, og fortælle ham, at det for det første gør dig rigtig ked af det, når han kigger efter og har sin opmærksomhed på andre kvinder, når du går sammen med ham, men også fortælle ham, at det gør dig helt enormt ked af det, når han så efterfølgende er uærlig omkring det.

Al den uærlighed skaber en utryghed, som er helt unødvendig.

Jeg er sikker på, at hvis du har en mand, der respekterer dig og elsker dig, så vil han være ked af, at han har gjort dig ked af det, og efterfølgende selvfølgelig gøre, hvad han kan, for at det ikke sker igen.

Hvis din mand er komplet ligeglad med det, du fortæller ham, så er det straks en anden sag og mere alvorligt, og jeg vil anbefale dig, at du virkelig mærker efter, om han er den rette mand for dig, og evt. opsøger professionel hjælp. Enten dig alene eller jer sammen.

Men ud fra, hvad du fortæller mig i din mail, så tror jeg faktisk, at han vil gøre alt, hvad han kan for ikke at såre dig igen.

Det er med garanti derfor, han i første omgang har benægtet, selvom det er en virkelig dårlig strategi at være uærlig, så han har sikkert gjort det, for at undgå at såre dig yderligere og undgå en voldsom konfrontation.

Ud med den strategi og ind med ærligheden, for det er helt klart den, der får både parforholdet og kærligheden til at vokse på sigt.

En afsluttende bemærkning omkring din jalousi...

Mht. din jalousi - så vil jeg anbefale, at du begynder at arbejde med den.

Sådan helt seriøst og struktureret, evt. med en kompetent kognitiv psykolog inde over.

Jalousi er, i rigtig mange tilfælde, frygten for at miste, og det er ikke til at holde ud, når det først får rigtig fat. Det er med jalousi som om, at jo mere man prøver at undgå den, jo mere vokser den.

Og den kan jo drive én fuldstændig til vanvid...

En ting er, at din mand kigger efter andre - det er ikke rart for dig, det er jeg slet ikke i tvivl om.

Noget andet er, at det bliver endnu værre, når du så oven i lider af jalousi. Man kan sige, at din oplevelse med din mand i den grad bliver negativt forstærket, når jalousien tager over.

Nogle ville sige, at du bare skulle tage dig sammen, og at dét, at du ikke bryder dig om, at din mand kigger efter andre, bare er noget med, at du skal arbejde med din selvværd og din selvtillid, og så vil du få det helt fint med, at han kigger løs.

Men det kommer du ikke til at høre fra mig.

Det er klart, at når din jalousi løber om hjørner med dig, så forværre det situationen. Men når det så er sagt, så kender jeg mange, både mænd og kvinder, hvor hverken selvværd eller selvtillid fejler noget som helst, som heller ikke bryder sig om, at deres partner åbenlyst kigger efter andre, når de er tilstede.

Så nej, det her handler ikke om, at du skal arbejde hen imod at være "ligeglad" med, hvad din mand går og laver.

Det her handler om, at han skal lade være med at kigge på andre, når du er med - OG at du skal få den jalousi ud af kroppen, for så er jeg sikker på, at I begge to vil få det betydeligt bedre sammen.

Maj Wismann - Hvorfor kigger han efter andre kvinderDe kærligste hilsner,
Maj Wismann, klinisk sexolog og parterapeut med egen praksis siden 2006 - Læs mere om Maj her <---

*** Læs om Maj på Wiki her <---

★ Er du mand eller kvinder, og har du oplevet at stå i samme situation? Hvad gjorde du/gør du? Hvordan har du håndteret det? Er din partner holdt op med at kigge efter andre, eller har lært at leve med det, og hvordan kom I derhen? Jeg vil elske at læse din kommentar, dine gode råd og erfaringer 

*Husk god tone, ALLE negativt ladet kommentarer slettes øjeblikkeligt – Jeg ønsker at skabe et positivt og støttende forum, hvor vi kan hjælpe hinanden, og derfor er der nultolerence overfor flabethed, nedladenhed, negative inputs, uhøfligheder og uforskammethed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loading comments...
Ressourcer
Online forløb
Artikler
Brevkasse
Maj Wismann
Stevnshøjvej 8
5800 Nyborg
Denmark
+45 22 37 62 93
Kontakt@majwismann.dk
CVR: 32844324
majpopup

Få min Gratis E-bog
"Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?
❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør man ved det?
❤ Hvordan får man gnisten igen?
❤ Tilmeld dig mit nyhedbrev og få e-bogen gratis

.
Gratis E-bog med fakta, tips og råd til sexlivet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram