fbpx
Maj wismann signatur og logo
Klinisk sexolog og forskningsbaseret parterapeut
MENU

Må vi have sex, når baby sover i samme rum?

Hej Maj

Et samtale emne som jævnligt er oppe og vende her i huset: Hvornår kan man ikke tillade sig og have sex mere, når baby sover i samme rum?

Mvh, S.

Må vi have sex, når baby sover i samme rum? Sexolog Maj Wisman giver svar

Brevkasse:

Må vi have sex, når baby sover i samme rum?

Hej S.

Uh, sikke et godt spørgsmål.

Virkelig.

For det er jo helt vildt afhængig af mange ting.

For det første er det min klare holdning, at hvis man har sex i samme rum, som baby sover i, så er det når baby sover, og ikke når baby ligger og er vågen, og så er det "stille-sex".

Sex er en voksen-ting, og selvom små børn ikke kan sætte ord på endnu, så sanser de stadig, at der foregår "noget", og derfor er det i min verden vigtigt, at det er når baby sover.

Derudover, så vil jeg også sige, at hvis man jævnligt har det oppe som samtale-emne, så er det vel fordi, der er én af jer derhjemme, der ikke længere er tryg ved situationen eller hvad?

Og når den ene ikke er tryg, så kan man jo snakke NOK så meget om tingene og prøve NOK så mange gange at presse sin egen holdning ned over sin partner, men virkeligheden er jo bare, at partneren ikke er tryg, og så kan man "arbejde med det" eller lade være.

Man når længst (siger min erfaring mig), hvis man, når man har snakket det hele igennem og har fået alle argumenter, holdninger, begrundelser, tanker og følelser på bordet, og man stadig er uenige, blot accepterer, at det er sådan partneren har det, og så sige:

"Okay, vi har åbenbart forskellige grænser, og det er helt okay, min holdning er ikke mere rigtig end din - men hvad gør vi så?"

Og så sætter man sig ned, og brainstormer HELT VILDT på alle de gode ideer man har - det kan være man skal luske baby ud af soveværelset, når man skal dyrke sex.

Det kan være, at man skal blive bedre til at planlægge sex i en periode, altså sådan en aften, hvor man har vildt god tid, og så har "redt op" på sofaen. Det kan være man skal få baby til at sove på eget værelse. Det kan være.....

Jeg vil VILDT gerne høre, alle jer læseres tips og tricks på det her område - hvad gjorde I, da ungerne var små (måske er de det endnu) - smid en kommentar, og lad os få alle ideerne på bordet 🙂

Må vi have sex - Maj Wismann giver svarDe bedste hilsner

Maj Wismann - Klinisk sexolog og parterapeut med egen praksis siden 2006 - Læs mere om Maj her <---

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 comments on “Må vi have sex, når baby sover i samme rum?”

 1. Hej Maj
  Vi har en dejlig dreng der lige er blevet 1 1/2 år, og en lille ny på vej. Vores dreng sover stadig i vores soveværelse og det har vi det begge rigtig fint med.
  Vi har faktisk ikke haft så meget sex i soveværelset siden han er kommet til, det er blevet mere andre steder, og efter han er kommet i seng vel at mærke.
  Vi er så heldige at have en brændeov, så en fold ud madras og lidt creme/olie el. En date om et bad sammen og så ligge os nøgne ind foran den levende ild, det nyder vi begge.
  Det er ikke altid vi har sex det kan også bare være vi er intime på andre måde el. Kun den en der får og den anden hellere bare vil have massage el. At vi bare ligger sammen, men vi har mærket hinanden og det er rart.
  - Og ellers har vi store delebørn og bruger deres værelse når de ikke her, er det i soveværelset med lillemanden, er det mens han sover og stille sex i mørke, hvilket også er dejligt bare at føle hinanden i mørket.

  Kh.
  Rikke

 2. Hejsa.
  Når jeg læser alt det her igennem, kommer jeg til at tænke på, da jeg var yngre. (Jeg er 26 nu) For 16 år siden hørte jeg mine forældre første gang og jeg fik traumer! Jeg har en søster som var 3 dengang og jeg var bange for at hun skulle opleve det! Jeg tog så mod til mig og sagde at jeg ikke synes det var i orden. Jeg blev rost for at være så ærlig af min mor. Min søster er flyttet hjemnefra og kommer ikke til at opleve det og det ønskede jeg heller ikke for hende!!
  Knus den ansvarlige.

 3. Hej, jeg vil lige komme med mit input. Mine forældre har et aktiv sexliv, og har haft det siden jeg var barn. Både mig ældre søster og jeg, tog gevaldigt skade af at høre vires forældre have sex. Vi sov i deres seng ofte, og deres udfoldelser på lagnet, gjorder nogen gange at vi vågnede mens de var igang, vi var helt instinktivt opmærksomme på at det var forbudt for børn det som forgik, og derfor lod vi som om vi sov. Jeg vil absolut fraråde at have sex mens ens børn sover i samme værelse, kan hører en. Det er grænseoverskridende, og totalt klamt. Det kan for barnet opfattedes som overgreb, selvom det er gjort i kærlighed og det bestemt ikke var meningen at baby/barn skulle hører, mærke, sanse det.

Gør som over 25.000 andre
Tilmeld dig Danmarks måske mest populære nyhedsbrev om parforhold, kærlighed og seksualitet. Nul spam. Kun e-mails og tilbud på kurser, der gør dig dygtig(ere)  til at få det parforhold og sexliv du ønsker dig. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.
.
maj_wismann
Brevkassen om parforhold
I brevkassen her kan du finde mere end 400 spørgsmål og svar om parforhold, kærlighed, sex og seksualitet.
Skriv til brevkassen
Ressourcer
Online forløb
Artikler
Brevkasse
Maj Wismann
Stevnshøjvej 8
5800 Nyborg
Denmark
+45 22 37 62 93
Kontakt@majwismann.dk
CVR: 32844324
majpopup

Få min populære e-bog
"Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?
❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør du ved det?
❤ Hvordan får du gnisten igen?
❤ Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få e-bogen for 0,-

.
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram