fbpx

Kære Maj

Jeg håber, at du vil vælge mig, som en af dem du svarer tilbage på, da jeg har et meget stort problem.

– min kæreste slår mig og tæsker mig.

Jeg er 20 år gammel, og har været sammen med min kæreste i lidt over 2 år. Han har det sidste 1 år slået, sparket og kastet mig ind i ting. Lige nu tager jeg stærke smertestillende, for at holde en smerte ud i mit ben, som han forvoldte mig for 1,5 uge siden.

Mit problem er, at der står en skøn fyr, jeg gerne vil se om det kunne blive noget med igen, da vi begge har fået følelser for hinanden igen efter 5 år.

Vi var hinandens første kærester, så han er noget specielt for mig.

Men jeg ved ikke, om jeg skal smutte fra min kæreste, da jeg jo holder af ham, men jeg vil jo ikke leve sådan her. Men hver gang jeg ønsker at forlade ham, bliver han ved med, at han kan ændre sig osv.

Jeg synes bare det hårdt.

Jeg vil gerne se, hvad det kunne blive til med min allerførste kæreste, da vi havde det super godt sammen, men bare ønskede at prøve noget andet, da vi var så unge dengang.

Men han bor i København og jeg på Fyn. Han vil dog flytte til Fyn, for jeg kan komme væk fra det her med tæsk, og vi kunne få hinanden. Jeg er bare bange for min nuværende kærestes reaktion.

Skal jeg tage imod et bedre liv med en super skøn fyr, der ville få mig til at blomstre.

Eller skal jeg lade min frygt og mine meget få følelser, jeg har for min kæreste blive hos min kæreste, jeg bor sammen med nu?

Jeg forstår ikke hvorfor jeg overhovedet er i tvivl. Jeg ved hvad der er bedst for mig. Men det er jeg alligevel.

Kan du hjælpe?

Mange hilsner,
Pigen

 

Min kæreste slår mig – Hvad skal jeg gøre?

 

Kære, kære pige

Puha, sikke da en mail og en historie, jeg kan virkelig godt forstå, at det er svært for dig, også selvom du måske ikke selv kan forstå det.

I det parforhold du lever i pt., hvor din kæreste slår dig og tæsker dig, er det jo ikke “kun” dét, der foregår, og det er jo en af grundende til, at det kan være så pokkers svært at gå – lad mig forklare.

Når man lever sammen med en partner, der på den måde er voldelig over for en, slår en, tæsker en og/eller også er psykisk og verbalt voldelig, så sker der noget med ens grænser & med ens billede af, hvad “jeg skal finde mig i”.

Min kæreste slår mig - Hvad skal jeg gøreDin grænse for, hvad du vil finde dig i rykker sig, og for hver gang han slår dig, for hver gang ryger der et stykke af både dit hjerte og måske også følelser for ham, men i den grad også af din opfattelse af, hvordan man “kan tillade sig at behandle dig”.

For hver gang, han har haft fat i dig – lover han jo med garanti bod og bedring og opfører sig ekstremt fantastisk i flere dage – det er et klassisk mønster for mænd (og kvinder), der slår deres partner.

Og når man oplever denne “Jeg er så ked af det”-adfærd, så oplever man jo kærlighed, samhørighed, dybde, følsomhed på en ekstrem måde, som man i den grad har higet efter, og derfor bliver det så pokkers “dejligt” at opleve dette – hvilket bare gør det endnu sværere at komme væk fra.

Forsoningen er fantastisk og berusende – men frygtelig – for hvorfor er den forsoning overhovedet nødvendig?

Og den stærke følelsesmæssige forsoning, gør det bare ekstra svært at komme væk som tiden går.

Uheldigvis.

Derudover, så holder man jo ikke nødvendigvis op med at elske eller at have følelser for ens partner, fordi vedkommne gør noget komplet utilgiveligt gentagne gange.

Det kan være meget svært at forstå, hvis man står uden for og kigger ind – men når man står inde i forholdet og er smurt ind i forklaringer, tæsk, vold, gråd og “jeg lover, det aldrig sker igen”, så kan det være utrolig svært gå og i øvrigt selv forstå, hvorfor man bliver i det, når man godt ved, at det er vanvittigt at blive.

Men man håber, krydser fingrer, beder og tror på, at det vil ændre sig og blive bedre.

Alt imens ens selvværd, selvbillede, selvtillid og selvrespekt forsvinder mere og mere for hver dag, der går.

Og jeg tænker, at det er dét, du oplever.

Dét, din nuværende kæreste gør, er slet, slet ikke i orden – det er faktisk ulovligt og ganske strafbart.

Her er et par eksempler på straffe for kærestevold bare fra det sidste års tid:

23 årig kræves fængslet for kærestevold <——-

Lynjustits: Fængslet for kærestevold <——-

På hjemmesiden Brydtavsheden.dk finder du endnu mere viden om kærestevold, og det er uhyggelig nok meget mere udbredt, end man lige går og tror.

En rapport fra Statens Institut for Folkesundhed (2012) viser, at cirka 9500 unge kvinder i alderen 16-24 år udsættes for fysisk vold fra en kæreste.

Derudover, så har de en anonym rådgivnings telefon, som man kan ringe til, og det vil jeg faktisk opfordrer dig til. Ring og få en anonym snak med én sød rådgiver, der har meget større erfaring med kvinder, der udsættes for vold af deres kærester, end jeg har 🙂

Du kan læse mere om Brydtavsheden.dk her <——-

Min kæreste slår mig - HjælpDu skriver også, at du flere gange har forsøgt at forlade ham, fordi du ikke ønsker dette liv – og hvor er det godt, at du tager de tilløb – du HAR givet ham chancer.

Han HAR nu fået muligheden FLERE gange for at vise dig, at han ikke vil slå igen.

Og det har han ikke kunne holde. Du har fået tæsk igen, og som du skriver er du pt. på smertestillende piller – for filan sødeste pige!

Han HAR vist fået rigeligt med chancer, og jeg synes bestemt, at du skal få brudt med ham, som du jo allerede har forsøgt flere gange, og komme væk.

Og når du så er kommet væk, så kan du begynde at se din tidligere flamme. Der er ingen grund til at være utro og selv opfører sig tarveligt, bare fordi din nuværende kæreste gør det – hold din egen sti ren – og vid med dig selv, at du går fra ham, fordi du ikke vil finde dig i hans adfærd og vold, og at du ikke “blot” går, fordi der står en ny kæreste rundt om hjørnet.

Du har nu nogle erfaringer med at forsøge at gå fra din kæreste. Så hvis du skal hjælpe dig selv med, at det skal lykkes, hvad skal du så ændre i setuppet, for at det kommer til at virke?

Skal du overhovedet sige det til ham?

Jeg mener, det du fortæller mig er jo, at det går galt, når du går i dialog med ham. Så får han dig overtalt til at blive, og lover bod og bedring (som du jo så ikke har set så meget af!)

Du kunne jo overveje at alliere dig med et par veninder og venner og så rydde for dine ting en dag, hvor han ikke er hjemme og skrive et kort og klart brev til ham om, at du ikke ønsker at være kæreste med ham længere, og at du ikke ønsker, at han kontakter dig.

Jeg er udemærket godt klar over, at det måske lyder “hårdt” i dine øre – men virkeligheden er vist, at han alt for længe har manipuleret dig til at blive, og for hver dag der går, ødelægger det noget i dig, og det bliver sværere og sværere for dig at gå.

Hvis han når at lægge hånd på dig igen, inden du kommer væk fra ham (som jeg hører, at du rigtig gerne vil), så vil jeg anbefale dig at anmelde det til politiet med det samme.

Det kan være svært at bevise, at der er tale om kærestevold 3 uger efter, det er sket. Og skulle det ske igen, så meld ham for pokker.

Det er på INGEN måde okay, det han gør ved dig, og hvis der ikke bliver sat en stopper for det (hvilket han tydeligvis ikke selv magter af uvisse årsager), så kan det være, at han forstår sagens alvor, når han får en politianmeldelse på nakken + en kæreste der forlader ham.

Hvis du vælger at anmelde ham, så skal du starte med at gå på skadestuen og have en lægeerklæring på skaderne og så derefter hen til den lokale politistation, og dernæst skal du ikke gå hjem til ham, men holde dig langt væk fra ham fysisk.

Jeg håber, du finder en løsning, uanset så er du meget mere værd end at leve i et voldeligt forhold – det har INGEN fortjent – og heller ikke dig ❤

Maj Wismann svarer i brevkassen - Min kæreste slår migDe kærligste tanker
Maj Wismann – Klinisk sexolog og parterapeut med egen praksis siden 2006 – Læs mere om Maj her <—

Her er linket til BrydTavsheden.dk <——-

ForVildMedDig.dk (døgnåben anonym telefonrådgivning) <——

Her kan du læse mere om, hvad kærestevold er, hvor mange der oplever det, og hvad man kan gøre ved det <——

 

 

 

Vil du hjælpe?

★ Har du oplevet det samme som “Pigen” på 20 år? Hvad gjorde du? Hvordan synes du, hun skal håndtere situationen? Har du lyst til at dele dine erfaringer? Jeg vil elske at læse din kommentar, dine gode råd og erfaringer 

*Husk god tone, ALLE negativt ladet kommentarer slettes øjeblikkeligt – Jeg ønsker at skabe et positivt og støttende forum, hvor vi kan hjælpe hinanden, og derfor er der nultolerence overfor flabethed, nedladenhed, negative inputs, uhøfligheder og uforskammethed.

Gratis E-bog med fakta, tips og råd til sexlivet
majpopup

Få min Gratis E-bog "Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?

❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør man ved det?

❤ Hvordan får man gnisten igen?

❤ Tilmeld dig mit nyhedbrev og få e-bogen gratis

.

You have Successfully Subscribed!