fbpx
Maj wismann signatur og logo
Klinisk sexolog og forskningsbaseret parterapeut
MENU

Min kone blev misbrugt og udsat for incest

Hej Maj

Min kone fortalte mig forleden, at hun blev misbrugt af sin morfar, da hun var 10 år.

Hun var hos ham i en hel uge og frygtede hver dag for, når han sad i sin stol og bad hende komme hen til ham. Han udnyttede hende ved både at tage på hende, få hende til at tage på ham, og han havde samleje med hende adskillige gange. Hun frygtede hver nat. Hun sagde ikke noget, da hun kom hjem til sin mor og far, fordi hun mente, at ”det måtte de da kunne se på hende”. Hun har senere nævnt det for sin mor, som bare affærdigede det. Vi har problemer seksuelt og i vores samliv, og jeg har opfordret hende til at tale med en terapeut om oplevelsen med sin morfar. Hun er 40 år i dag, og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre ved det. Vi har for nylig opsøgt en parterapeut angående vores samlivsproblemer, men det endte med, at min kone blev skældt ud af terapeuten, som hun følte nedgjorde hende under en solo-session. Terapeuten ringede til mig, inden min kone kom hjem og forklarede mig, hvad der var sket. Hun havde måttet bede hende gå, fordi hun ikke ville forholde sig til sig selv eller tale om det.

Min kones version var en anden – hun var blevet svinet til og råbt og skreget af.

Det satte mig i et frygteligt dilemma, hvem jeg skulle tro mest på… og desværre må jeg indrømme, at jeg havde fået stor respekt for terapeuten. Derfor fortalte jeg min kone, at jeg syntes, hun måske burde slå koldt vand i blodet og sove på det og så tage det, hun kunne bruge. Tro på, at terapeuten ville noget godt med det, hun havde forklaret. Men nej, der var totalt lukket, og nu bebrejdede min kone mig, at jeg ikke havde ringet til terapeuten og spurgt hvorfor. Da terapeuten bad mig om ikke at nævne, at hun havde ringet til mig, kom jeg i endnu et dilemma, så jeg sagde til min kone, at jeg netop havde ringet og snakket med terapeuten. Hvorefter min kone bebrejdede mig, hvorfor jeg ringede til terapeuten først og ikke til min kone.

Vi har ikke kontaktet terapeuten siden, men så fortalte min kone mig i julen, at hun havde været misbrugt. Hvad skal jeg dog gøre?

Venlig hilsen

MANDEN

Brevkasse: Min kone blev misbrugt

Kære mand

Sikke en vildrede du står i. Hvor er det dog godt at du skriver til mig og at din strategi er at søge hjælp i stedet for at gå med det helt alene. Jeg vil først og fremme fortælle dig, som du nok har opdaget, at din kone endelig har turde at sige det højt, som har været en byrde for hende hele sit liv. Derfor reagerer hun meget kraftigt og sikkert også irrationelt på mange ting. Men du må simpelthen prøve at slå koldt vand i blodet. Det er NU der er vigtigt at du står fast som hendes faste støtte og står ved hendes side mens hun oplever dette helvede. Du skal passe på dig selv, for at kunne være der for hende. Jeg vil foreslå dig at gå nogle lange ture alene og få ”clearet” dit hovet, og hvis du dyrker sport, så træn et par gange ekstra i løbet af ugen, for at give din krop optimale chancer for at holde til den periode du er i netop nu. Og husk på, at det er altid kun er i perioder, det er rigtigt slemt, en dag vil det lysne også selvom det hele virker håbløst lige nu. Og hold din fokus på, at det nok skal blive bedre.

Derudover vil jeg sige, at jeg på ingen måde kan forstå, at en terapeut kan bede dig om at hemmeligholde for din kvinde, at terapeuten har ringet. At bringe løgn og fortielse ind i et parforhold, som i forvejen er i krise, er ikke et godt træk – som du jo også erfarede og derfor står du nu i dette dilemma. Jeg vil anbefale dig at tro på din kone, hun har brug for din tillid nu. Det er tydeligt, at din kvinde ikke er tryg ved terapeuten, men hvis hun er okay ved det, vil jeg anbefale jer at opsøge en ny parterapeut, og gerne én der tidligere har arbejdet med lignende tilfælde. Og I skal i intensiv terapi, både som par, men også alene. Hun kan få hjælp ved de forskellige centre, der ligger rundt i landet for incestofre, bl.a. i Odense. Måske kan hendes baggrund også have noget at gøre med jeres parforholdsproblemer! Nærhed, intimitet, og tillids issues er ofte problemer, man kan opleve, hvis man er i forhold til en, der er blevet misbrugt og/eller omsorgssvigtet som barn.

Under alle omstændigheder, er dette en problematik, der er svær at klare alene. Mit råd til dig er derfor: Pas på dig selv, så du har styrken til at støtte din elskede, få professionel hjælp udefra og gerne hurtigt og intenst, og husk at stå sammen om det her, arbejd sammen omkring det fælles problem i står overfor.

De bedste hilsner

Maj Wismann, klinisk sexolog og parterapeut med egen praksis siden 2006 - Læs mere om Maj her <---

Maj Wismann i brevkassen - Min kone blev misbrugt

Gør som over 25.000 andre
Tilmeld dig Danmarks måske mest populære nyhedsbrev om parforhold, kærlighed og seksualitet. Nul spam. Kun e-mails og tilbud på kurser, der gør dig dygtig(ere)  til at få det parforhold og sexliv du ønsker dig. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.
.
maj_wismann
Brevkassen om parforhold
I brevkassen her kan du finde mere end 400 spørgsmål og svar om parforhold, kærlighed, sex og seksualitet.
Skriv til brevkassen
Ressourcer
Online forløb
Artikler
Brevkasse
Maj Wismann
Stevnshøjvej 8
5800 Nyborg
Denmark
+45 22 37 62 93
Kontakt@majwismann.dk
CVR: 32844324
majpopup

Få min populære e-bog
"Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?
❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør du ved det?
❤ Hvordan får du gnisten igen?
❤ Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få e-bogen for 0,-

.
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram