fbpx
Maj wismann signatur og logo
Klinisk sexolog og forskningsbaseret parterapeut
MENU

Ung pige nervøs for graviditet og usikker på sex

Hej Maj

Altså jeg er i et fast forhold med en fyr der er 19, og jeg selv er 17.. og han har været min første .. tror jeg ? for er ikk helt sikker på om vi har gennemført et samleje :S , hvordan kan man vide det 100%,? for ikk at virke dum.. det er primært min bekymring... for jeg sys at det gør lidt ondt selvom vi ikk har haft sex så mange gange...jeg har også en meget stor angst omkring dét at blive gravid . ! selvfølgelig er man det i starten.. men jeg er bare virkelig bange for at jeg er gravid, da vi glemte prævention. dog kun en enkelt gang... men hvor jeg først lige har fået mine p-piller....min søster og mine veninder siger at det ikk kan lade sig gøre, men jeg går bare meget og tænker over det alligevel ? , og det bruger meget af min tid. håber det ikke er en for stor mundfuld og at du måske kan besvare bare nogle af mine spørgsmål

Hilsen I.

 

Kære I.

Tak for din mail, du er bestemt ikke den eneste unge pige, der er usikker på definitionerne om hvornår man har været hvad, og hvornår man egentligt kan blive gravid. Jeg har valgt at dele dine spørgsmål op i to svar:

1) Din angst for at blive gravid, er jo reel, og hvor mange piger har lyst til at stå med et spædbarn som 18.årig? Jeg vil foreslå dig, at du snakker med din læge om at få en p-stav, på den måde er du næste 100% på at du ikke bliver gravid, og den virker hele tiden, og man kan ikke glemme at tage den 🙂 Og er du i tvivl om graviditet , må du jo i Netto/Føtex/Fakta og købe en test, og derefter sikre dig bedre. Mange unge piger kan have de vildeste tanke som dig, der bare kører og kører og bliver ved og de er næsten ikke til at stoppe. Men tænk på, hvilken viden du har brug for, for at slippe for at tvivle. Og opsøg dernæst den viden. I dit tilfælde, viden om at du IKKE er gravid.

Dernæst er det jo altid en god ide at bruge kondom, indtil man selv, og ens partner er blevet tjekket for diverse sygdomme hos ens læge, hvis man har haft tidligere sexpartnerne.

2) Du skriver, at du er i tvivl om, hvorvidt du har været i seng med din kæreste. Her forstår jeg ikke rigtig hvad du vil have min hjælp til. Hvis hans pik har været oppe i dig og din mødom er taget, så har du haft samleje, og det kan godt gøre ondt i starten og også senere, hvis man har samleje uden at være "klar" som pige først, dvs. liderlig og våd. Det tager ca. 30 minutter i gennemsnit at ”varme” en pige op, så hun er klar til at modtage mandens pik i sig, det handler bl.a. om at skeden udvider sig både i bredden og i dybden jo mere ophidset hun, men mange piger og kvinder tror, at de skal være klar lynhurtigt, og kan nogle gange også være det oppe i hovedet og i tankerne, men kroppen skal også lige kunne følge med. Hvis du har lyst til at vide mere om din seksualitet og, hvordan du arbejder med den, få mere viden og tips og tricks, vil jeg anbefale dig mit lydkursus "Kvindens seksualitet", som du kan lytte til med det samme du har betalt.

Mange kærlige hilsner

Maj Wismann, Sexolog og parterapeut

 

Gør som over 25.000 andre
Tilmeld dig Danmarks måske mest populære nyhedsbrev om parforhold, kærlighed og seksualitet. Nul spam. Kun e-mails og tilbud på kurser, der gør dig dygtig(ere)  til at få det parforhold og sexliv du ønsker dig. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.
.
maj_wismann
Brevkassen om parforhold
I brevkassen her kan du finde mere end 400 spørgsmål og svar om parforhold, kærlighed, sex og seksualitet.
Skriv til brevkassen
Ressourcer
Online forløb
Artikler
Brevkasse
Maj Wismann
Stevnshøjvej 8
5800 Nyborg
Denmark
+45 22 37 62 93
Kontakt@majwismann.dk
CVR: 32844324
majpopup

Få min populære e-bog
"Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?
❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør du ved det?
❤ Hvordan får du gnisten igen?
❤ Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få e-bogen for 0,-

.
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram