fbpx

Kære Maj

Jeg håber, du kan hjælpe mig og min kæreste. Vi har faktisk et godt forhold, men hvert år, når julefrokosterne kommer, så knækker jeg fuldstændig sammen. Jeg kan slet ikke holde ud at tænke på, at min kæreste skal af sted til julefrokost, først med sit arbejde, så julefrokost med sportsklubben og så julefrokost med hans venner, og hele efteråret går jeg og er nervøs for, at han skal finde en anden.

Han siger, at han elsker mig og viser det også hele tiden, og det er jeg slet ikke i tvivl om, men alligevel tænker jeg på, hvad han kan finde på, om han ville sige det, hvis han havde været mig utro, om han kunne finde på det, hvad han laver, når han er af sted og tankerne driver mig til vanvid.

Jeg er så ulykkelig, og min kæreste prøver at trøste mig, men jeg kan slet ikke holde op med at græde, når han skal ud af døren. Det skal siges, at han er enormt forstående, men tager dog alligevel af sted til de pokkers julefrokoster, og jeg bliver så bange for, at han vil være mig utro og jalousien tager fuldstændig over.

Kan du fortælle mig, hvordan jeg kommer af med det.

Mange hilsner, Julie

Hej Julie

Jeg kan læse, at du har mødt jalousiens grønne monster! Puha, noget øv. Ja, du kan gøre en masse ved det selv og du er også velkommen til at ringe til mig og få nogle telefon konsultationer, så du kan få ”lortet” væk i en fart!

Du er bange for at miste din kæreste og bange for, at han vil synes, at andre er mere spændende end dig, og derfor forlader dig til fordel for en anden. I et parforhold kan man jo aldrig vide sig 100 % sikker, men man kan gøre en masse for at der er godt med tryghed og tillid og intimitet og nærvær, som forhindre utroskab.

Jeg synes, at I først og fremmest skal få lavet en aftale om, hvad der er ok flirt, og hvad der er utroskab. Er det utroskab at snakke med andre kvinder, danse med dem, give dem et kys på kinden osv.. Få defineret klare aftaler omkring, hvad der er ok, og hvad der ikke er ok, således at du og din kæreste kan gå til julefrokoster og kende spillereglerne for jeres grænser og husk, at det er altid den med lavest grænse, der sætter standarden.

Og så skal du i gang med at ændre dit fokus, for du har fokus på alt det der kan gå galt! Og med tiden vil du blive mindre og mindre jaloux, fordi du jo oplever at din skønne kæreste stadig tager af sted, men også kommer hjem igen, og det vil langsomt gå op for dig, at det er spild af tid i dit kostbare liv, at bruge en hel aften på at piske en stemning op og stresse dig selv og dine omgivelser.

Og tingene går ikke mindre galt af, at du hele tiden tror at du ser spøgelser. Du skal i gang med noget self-loving, og det skal være lige NU! Planlæg dine aftener, når han ikke er hjemme, fyld dem ud med alt det du elsker at lave, se de film, du aldrig får set, inviter din veninde over, lav din egen fest, tag lange karbade eller gå i biografen, gør alt det som DU elsker, for så fylder du dig selv op, og begynder måske at nyde tiden, hvor han ikke er hjemme.

Brug din tid på dig selv på den fede måde. Vær rigtig vulgært selvfed! For virkeligheden er jo, at han tager af sted til julefrokost, uanset om du hopper, danser eller knalder hovedet ind i væggen og leger Julie 4 år, og det skal han også, for han er en mand med respekt for sig selv, og derfor kan du have respekt for ham.

Hold fokus på dit eget liv, når han er væk, det er det bedste råd jeg kan give dig lige nu, hvor du står midt i december og med voldsomme følelser i hele kroppen.

Mange kærlige hilsner og husk, det er proces og det tager tid, skridt for skridt.

Maj Wismann, sexolog og parterapeut

Få Fingrene i Maj Wismann´s Gratis online-kursus

Om de 4 største og mest fatale fejl vi ALLE laver, når vi snakker med vores partner. 4 ting, der vil ændre dit liv og parforhold TOTALT.

Synes du godt om artiklen?

Så udtryk og del din begejstring ved at klikke på “Like” i boxen herunder, og giv andre mulighed for at læse den også, og hjælp på den måde med at sprede gode budskaber, inspirere og motivere.

Gratis E-bog med fakta, tips og råd til sexlivet
majpopup

Få min Gratis E-bog "Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?

❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør man ved det?

❤ Hvordan får man gnisten igen?

❤ Tilmeld dig mit nyhedbrev og få e-bogen gratis

.

You have Successfully Subscribed!