fbpx
Maj wismann signatur og logo
Klinisk sexolog og forskningsbaseret parterapeut
MENU

Jeg frygter allerede julefrokosterne, hjælp!

Kære Maj

Jeg håber, du kan hjælpe mig og min kæreste.

Vi har faktisk et godt forhold, men hvert år, når julefrokosterne kommer, så knækker jeg fuldstændig sammen.

Jeg kan slet ikke holde ud at tænke på, at min kæreste skal af sted til julefrokost, først med sit arbejde, så julefrokost med sportsklubben og så julefrokost med hans venner, og hele efteråret går jeg og er nervøs for, at han skal finde en anden.

Han siger, at han elsker mig og viser det også hele tiden, og det er jeg slet ikke i tvivl om, men alligevel tænker jeg på, hvad han kan finde på, om han ville sige det, hvis han havde været mig utro, om han kunne finde på det, hvad han laver, når han er af sted og tankerne driver mig til vanvid.

Jeg er så ulykkelig, og min kæreste prøver at trøste mig, men jeg kan slet ikke holde op med at græde, når han skal ud af døren.

Det skal siges, at han er enormt forstående, men tager dog alligevel af sted til de pokkers julefrokoster, og jeg bliver så bange for, at han vil være mig utro og jalousien tager fuldstændig over.

Kan du fortælle mig, hvordan jeg kommer af med det.

Mange hilsner, Julie

Brevkassen:

Jeg frygter allerede nu julefrokosterne, hjælp!

Hej Julie

Jeg kan læse, at du har mødt jalousiens grønne monster! Puha, noget øv. Ja, du kan gøre en masse ved det selv og du er også velkommen til at ringe til mig og få nogle telefon konsultationer, så du kan få ”lortet” væk i en fart!

Du er bange for at miste din kæreste og bange for, at han vil synes, at andre er mere spændende end dig, og derfor forlader dig til fordel for en anden. I et parforhold kan man jo aldrig vide sig 100 % sikker, men man kan gøre en masse for at der er godt med tryghed og tillid og intimitet og nærvær, som forhindre utroskab.

Jeg synes, at I først og fremmest skal få lavet en aftale om, hvad der er ok flirt, og hvad der er utroskab. Er det utroskab at snakke med andre kvinder, danse med dem, give dem et kys på kinden osv.. Få defineret klare aftaler omkring, hvad der er ok, og hvad der ikke er ok, således at du og din kæreste kan gå til julefrokoster og kende spillereglerne for jeres grænser og husk, at det er altid den med lavest grænse, der sætter standarden.

Og så skal du i gang med at ændre dit fokus, for du har fokus på alt det der kan gå galt! Og med tiden vil du blive mindre og mindre jaloux, fordi du jo oplever at din skønne kæreste stadig tager af sted, men også kommer hjem igen, og det vil langsomt gå op for dig, at det er spild af tid i dit kostbare liv, at bruge en hel aften på at piske en stemning op og stresse dig selv og dine omgivelser.

Og tingene går ikke mindre galt af, at du hele tiden tror at du ser spøgelser. Du skal i gang med noget self-loving, og det skal være lige NU! Planlæg dine aftener, når han ikke er hjemme, fyld dem ud med alt det du elsker at lave, se de film, du aldrig får set, inviter din veninde over, lav din egen fest, tag lange karbade eller gå i biografen, gør alt det som DU elsker, for så fylder du dig selv op, og begynder måske at nyde tiden, hvor han ikke er hjemme.

Brug din tid på dig selv på den fede måde. Vær rigtig vulgært selvfed! For virkeligheden er jo, at han tager af sted til julefrokost, uanset om du hopper, danser eller knalder hovedet ind i væggen og leger Julie 4 år, og det skal han også, for han er en mand med respekt for sig selv, og derfor kan du have respekt for ham.

Hold fokus på dit eget liv, når han er væk, det er det bedste råd jeg kan give dig lige nu, hvor du står midt i december og med voldsomme følelser i hele kroppen.

Mange kærlige hilsner og husk, det er proces og det tager tid, skridt for skridt.

Maj Wismann, sexolog og parterapeut

De 4 fatale fejlFå Fingrene i Maj Wismann´s Gratis online-kursus

Om de 4 største og mest fatale fejl vi ALLE laver, når vi snakker med vores partner. 4 ting, der vil ændre dit liv og parforhold TOTALT.

Synes du godt om artiklen?

Så udtryk og del din begejstring ved at klikke på “Like” i boxen herunder, og giv andre mulighed for at læse den også, og hjælp på den måde med at sprede gode budskaber, inspirere og motivere.

Gør som over 25.000 andre
Tilmeld dig Danmarks måske mest populære nyhedsbrev om parforhold, kærlighed og seksualitet. Nul spam. Kun e-mails og tilbud på kurser, der gør dig dygtig(ere)  til at få det parforhold og sexliv du ønsker dig. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.
.
maj_wismann
Brevkassen om parforhold
I brevkassen her kan du finde mere end 400 spørgsmål og svar om parforhold, kærlighed, sex og seksualitet.
Skriv til brevkassen
Ressourcer
Online forløb
Artikler
Brevkasse
Maj Wismann
Stevnshøjvej 8
5800 Nyborg
Denmark
+45 22 37 62 93
Kontakt@majwismann.dk
CVR: 32844324
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-

Kom videre efter utroskab

Få E-bogen "Når utroskaben rammer" + 30 dages Email-Kursus Gratis af Maj Wismann

1/3 af alle parforhold oplever utroskab. Det er p.t. den hyppigste årsag til skilsmisse. Du er ikke alene.

Få hjælp & inspiration til, hvordan du kommer videre.
.
Pop væk med dig boks...
Når utroskaben rammer - E-bog og Emailkursus af Maj Wismann
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram