fbpx
Maj wismann signatur og logo
Klinisk sexolog og forskningsbaseret parterapeut
MENU

Min kæreste lyver om en masse små ting - skal jeg gå fra ham?

Hej Maj

Jeg har opdaget at min kæreste lyver om en masse små ting hele tiden og jeg overvejer kraftigt, om jeg skal gå fra ham, for jeg kan jo ikke overskue at blive i et forhold, hvor jeg ikke kan regne med hans ord, har du en god ide til, hvad jeg kan gøre?

Hilsen

S

Brevkasse:

Min kæreste lyver om en masse små ting - skal jeg gå fra ham?

Hej ”S”

Ja, jeg har et godt råd.

Du skal prøve at snakke med ham og høre ham ad, hvad der foregår inde i ham, siden han lyver for dig. Er det noget han altid har gjort? Eller er det kun i forhold til dig? Og du skal huske på, at hvis du er sur og rasende, når du vil snakke med ham, får du ikke noget som helst ud af ham, så klapper han i, som de fleste mennesker ville gøre.

Jeg kan sagtens forstå din frustration, og jeg er også sådan en person, der nærmest ikke kan tåle løgn, stor som lille, så jeg kan godt forstå, at du er vred og skuffet og såret og føler dig svigtet og føler, at han har misbrugt din tillid. Men vi må prøve at finde ærligheden i ham, til at fortælle åbent om, uden at du dømmer ham, hvorfor han har set det som en nødvendighed at lyve for dig! Hvad er det han har prøvet at undgå, siden han har løjet?

Du skal også tage med i dine overvejelser, hvordan han reagerer. For hvis han benægter alt og ikke på nogen måde er interesseret i, at arbejde med sin problematik, og husk, at vi har alle fejl og mangler, der kan blive bedre, hvis vi VIL arbejde med dem, men hvis han på ingen måde er villig, så skal du smutte – for så vil du ikke få en dyt ud af dine anstrengelser. Han skal vide, at HAN har skidt i nælderne og du kan jo evt. flytte fra ham de næste 14 dage, så kan han mærke, hvad det er han har sat på spil og det kan i mange tilfælde få selv den stærkeste og hårdeste mand til at tænke over tingene.

For det er bare ikke sjovt at mærke hvordan en tom lejlighed føles og en tom seng! Jeg vil anbefale dig, at lægge lidt konsekvenser frem til ham, så han kan mærke, hvad der sker når man lyver for dig, hvis han ikke vil gå i dialog omkring det. Og hvis han heller ikke vil i dialog efter 14 dages fraflytning – ja, så må du droppe forholdet.

Hvis han vil gå i dialog, skal du også huske på, at du skal tage dit ansvar i dette. Hvad er din del af ansvaret for, at han har følt sig nødsaget til at lyve? Hvad er din del af ansvaret i, at jeres samtaler ikke er trygge og hvor man kan tale åbnet om hvem man er, hvad man vil og hvad man tænker og føler.

Er du altid skide hysterisk og vil have din vilje uanset, hvad han vil? Er du fuld af mistillid til ham og mistro? Får han problemer og skænderier hvis han har gjort småting der ikke lige passede dig? Lytter du til ham, når han har problemer eller har brug for at åbne sig for dig? Lytter du til den kritik han har af dig eller går du til modangreb?

Jeg undskylder ikke hans løgne, på nogen måde, det er hans handling og hans ansvar, men jeg prøver at få dig til at forstå, at du også kan have en del i at skabe de omstændigheder, der har gjort, at han har følt sig nødsaget til at fortælle en løgn. Husk på, at vi ønsker alle at blive accepteret fuldt ud, som den vi virkelig er, med alt hvad det indebærer, både dig og din kæreste.

Maj Wismann om min kæreste lyverMange kærlige hilsener

Maj Wismann - Klinisk sexolog og parterapeut med egen praksis siden 2006 - Læs mere om Maj her <---

Gør som over 25.000 andre
Tilmeld dig Danmarks måske mest populære nyhedsbrev om parforhold, kærlighed og seksualitet. Nul spam. Kun e-mails og tilbud på kurser, der gør dig dygtig(ere)  til at få det parforhold og sexliv du ønsker dig. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.
.
maj_wismann
Brevkassen om parforhold
I brevkassen her kan du finde mere end 400 spørgsmål og svar om parforhold, kærlighed, sex og seksualitet.
Skriv til brevkassen
Ressourcer
Online forløb
Artikler
Brevkasse
Maj Wismann
Stevnshøjvej 8
5800 Nyborg
Denmark
+45 22 37 62 93
Kontakt@majwismann.dk
CVR: 32844324
majpopup

Få min populære e-bog
"Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?
❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør du ved det?
❤ Hvordan får du gnisten igen?
❤ Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få e-bogen for 0,-

.
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram