fbpx

Kæreste Maj!

Jeg har tumlet med et problem de sidste par måneder, som jeg ikke selv har kunnet løse – og jeg drømte så om dig i nat og tager det som et tegn om, at du forhåbentlig kan hjælpe mig (krydser alt hvad jeg kan, da det gælder mit ægteskab).

Problemet går i al sin enkelthed ud på at jeg ikke stoler på ham.

Ikke fordi han har været utro – men simpelthen fordi han lige siden begyndelsen har stukket mig små hvide løgne.

Løgne som i sig selv er rimelig uskyldige, men når det så gentager sig gang på gang, så har jeg fået sværere og sværere ved at tro på at det han siger rent faktisk er sandt – og det er så slemt nu at jeg faktisk sætter spørgsmålstegn ved hver eneste lille ting han siger, hvadenten det er hvor længe spaghettien har kogt eller hvor han har været.

Jeg tror ganske enkelt ikke på noget som helst, min hjerne går automatisk ind og siger at alt er løgn.

Så hvordan skal jeg kunne kommunikere med en mand jeg ikke stoler på?

Hvordan retter man op på sådan en skade?

Der skal ikke herske nogen tvivl om at jeg elsker ham – men jeg synes, at det er ganske forfærdeligt, at de tidspunkter vi har det bedst, er når vi ikke snakker :-( Jeg elskede vores lange og dybe snakke – jeg savner den mand jeg havde..

Puha hvor jeg dog håber, at du kan hjælpe mig!

Jeg føler ikke, at jeg kan tale med nogen om dette – hverken veninder, familie og da slet ikke min mand – for hvilken tosse mister lige tilliden fuldstændig pga. hvide løgne? :-/

Kærlig hilsen Jeanette

 

Kære Jeanette

Kald mig bare en tosse, men jeg ville ikke bryde mig om hvide løgne i mit parforholdJa, hvilken “tosse” mister lige tilliden fuldstændig pga. hvide løgne?

Det gør jeg – og så må du kalde mig “tosse” ligeså meget du vil.

Bum!

Tillid er tillid.

Og enten så kan man stole på hinanden i parforholdet, eller også så kan man ikke.

Om vi alle sammen lyver?

Ja, det gør vi i en eller anden forstand på et eller andet tidspunkt i vores liv.

Som en af mine gode venner sagde fornylig til mig: “Maj, du lyver sgu også” – og så blev jeg faktisk smækfornærmet (ja, jeg kan godt blive rigtig børnesur), da jeg anser mig selv for at være et meget ærligt menneske.

Men da han uddybede det, kunne jeg godt se, hvad han mente. Og ja, hånden på hjertet, så lyver vi alle en gang imellem på et eller andet tidspunkt i vores liv.

“Nej, hunden, katten, marsvinet, tam-rotten var gammel og syg og derfor døde den” (I stedet for at sige, at den blev aflivet)

“Nej, vi skal ikke have mere slik i aften”, og når ungerne sover ryger slikskålen frem igen.

“Jeg har desværre ikke mere tid til at snakke nu”, og jo det har du, men du gider faktisk ikke.

“Jeg er desværre syg og kan ikke komme på arbejde”, æhhhhh er du nu HELT sikker?

SÅ ja, ingen kan slippe sig fri for at smide en hvid løgn på et eller andet tidspunkt i livet over for vores unger, vores kollegaer, den hjemløse, der beder om penge, damen ved kassen i Fakta eller noget helt femte.

Og det viser talrige undersøgelser også – du kan læse meget mere om løgn her i denne artikel og undersøgelse <——-

Og i denne <——-

MEN, når det så er sagt, så er der forskel på løgn. Der er forskel på en løgn over for en hjemløs, der spørger om man kan undvære 5 kroner og over løgn for ens partner.

Der er forskel på den relation, løgnen gives til!

Og der er forskel på en hvid løgn, og en egoistisk løgn.

Og der er forskel på, hvad løgnens formål er!

Er formålet at gemme en julegave, undgå en unødig konflikt med ens unger eller gøre andre unødvendigt kede af det – så lyver langt de fleste mennesker bare engang imellem (viser undersøgelser i hvert tilfælde) og det er sjældent at nogen på nogen måde kan sige sig 100% fri for løgn igennem et helt liv.

Men er formålet, at man holder sin partner for nar og man igen og igen og igen og igen lyver sig bedre end man egentligt er, så skal man nok overveje, om det giver mening….

I dit og jeres tilfælde, så virker det jo ikke!

Du bliver hamrende utryg – og det ville jeg i øvrigt også blive – så må vi være “to tosser”, og jeg ER ikke fan af løgn på nogen måde.

Jeg stoler ikke på min kæreste og min kæreste lyver for migJeg kunne aldrig drømme om at lyve for min partner eller andre tætte relationer, medmindre det var fordi jeg skulle skjule noget dejligt, som f.eks. en fødselsdagsgave.

Håber du forstår min pointe!

Hvide løgne er en KILLER i parforholdet.

Og det du føler og oplever, må du for Guds skyld ikke negligere!

Det er jo sådan, du får det for pokker!

Det skal du respektere.

Det er dine grænser, der overskrides igen og igen, og det er IKKE dig, der er forkert på den her. Du reagerer jo blot på en omstændighed, som er grænseoverskridende for dig.

Du kan sikkert finde andre kvinder og mænd, der er ligeglade, men virkeligheden er for dig, at det er du ikke. Og jeg vil vædde min gamle hat på, at du har prøvet ALT, hvad du kan for at kunne “leve med hans hvide løgne”.

Og konklusionen er klar: Det kan du ikke.

Jeg stoler ikke på min kæreste – Dét, kan du gøre

Enten så lever du med det (hvilket du jo ikke kan), eller også så må du tage en meget alvorlig snak med ham om, hvad hans løgne gør ved dig, ved den tillid, der er imellem jer, din kærlighed til ham og din lyst til at bo sammen med ham.

Du er VIRKELIG nødt til at skære det ud i pap, at hvis ikke det stopper, så er du nødt til at genoverveje, om det skal være jer to – fordi uanset, hvor meget du gerne VIL leve med det, så KAN du ikke.

Og ja, man KAN faktisk holde op med at lyve, hvis man øver sig. Det har jeg set flere eksempler på i min praksis. For nogle mennesker, er hvide konstante løgne noget, der hænger ved fra barndommen, hvor de følte de skulle lyve for deres kammerater, for at være interessante osv.

Og ja, man kan godt skære ned i sine løgne, man kan godt lære ikke at lyve.

Hvis man vil.

Du spørger mig, hvordan man kommunikerer med en mand, man ikke stoler på.

Altså, han stoler jo på dig, så du skal jo blive ved med at gøre det, du nu engang gør. Men du siger det faktisk selv, du stoler ikke på ham. Det er der ganske logiske grunde og årsager til.

Du stoler ikke på ham, fordi han ikke er til at stole på.

Punktum.

Der er som sagt forskel på en hvid løgn en gang hvert 3 år til en eller anden tilfældig forbipasserende i toget, man ikke gider at samtale med de næste tre timer på vej til Jylland, og så at man lyver konstant i sit parforhold.

I MIN verden er der forskel.

Og JEG ville reagere på konstante løgne i min parrelation.

Og virkeligheden er jo, at du ikke KAN længere.

Du kan rationalisere og forsøge at ændre “dig” fra nu af og resten af livet, men jeg tror ikke, at du vil lykkedes med det. Jeg tror ændringen skal komme fra din mand.

Tag en snak med ham.

Vis ham dit brevkassespørgsmål og mit svar.

Måske kan det sætte gang i en god dialog.

Måske forstår han slet, slet ikke, HVOR alvorlige konsekvenser de konstante hvide løgne har. Både for dig, men også for ham og i sidste ende for “jer”.

Jeg stoler ikke på min kæreste og min kæreste lyver for mig - Maj Wismann giver svarMåske er han i virkeligheden også rigtig træt af at lyve, når det foregår i stor en grad, som du giver udtryk for 🙂

Pas på jer!

Kh,
Maj

 

 

★ Har du oplevet en partner, der lyver igen og igen og kæmper du med tilliden? Har du selv været dén, der fortalte små hvide løgne, og har du lyst til at dele dine erfaringer? Har du nogle gode fif til “Jeanette”? Jeg vil elske at læse din kommentar, dine gode råd og erfaringer 

*Husk god tone, ALLE negativt ladet kommentarer slettes øjeblikkeligt – Jeg ønsker at skabe et positivt og støttende forum, hvor vi kan hjælpe hinanden, og derfor er der nultolerence overfor flabethed, nedladenhed, negative inputs, uhøfligheder og uforskammethed.

Gratis E-bog med fakta, tips og råd til sexlivet
majpopup

Få min Gratis E-bog "Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?

❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør man ved det?

❤ Hvordan får man gnisten igen?

❤ Tilmeld dig mit nyhedbrev og få e-bogen gratis

.

You have Successfully Subscribed!