fbpx
Maj wismann signatur og logo
Klinisk sexolog og forskningsbaseret parterapeut
MENU

Slap skede og slap bækkenbund efter fødsel - Hjælp!

Slap skede og slap bækkenbund efter fødsel for 5 år siden - Hvad pokker stiller jeg op? Få svar i brevkassen af Klinisk sexolog og parterapeut Maj Wismann.

***

Hej Maj

Det er mere end fem år siden, jeg har fået barn, men lige siden har jeg haft en meget slap muskulatur i skeden.

Jeg har gået til urolog, på yogakurser mm., men har aldrig fået trænet mig op og fået kontakt til mit underliv igen.

Jeg får ikke så dejlige orgasmer som før!

Missionærstillingen er umulig, for jeg ikke kan mærke noget.

Jeg bliver modløs bare ved tanken, om hvordan jeg skal får trænet det op.

Jeg kan holde det en uge eller to.

Nu hader jeg at lave knibeøvelser.

Du anbefaler 15 knib i 8 sekunder morgen og aftenen.

Jeg kan knibe i et sekund.

Så for mig svarer det til: Lav 15 push ups, når jeg kun klarer én.

Det føles jo svært at overkomme.

Jeg har købt en smartball, som du anbefaler, som falder ud…

Slap skede og slap bækkenbund kan trænes med smartballs

Så det første jeg kommer at øve, er at få den at blive oppe i skeden.

Jeg ved, at du ikke svarer på mails under selve online workshoppen "Få sexlysten tilbage og behold den for livet", men først når man har været igennem alle modulerne.

Men eftersom du har gennemtænkt dit online forløb meget nøje, vil jeg spørge dig om, hvordan os med sådan en slap skede og underliv som min, skal håndtere de her knibeøvelser uden at blive total deprimerede?

Skal der sættes samme mål for alle kvinder fra starten?

Jeg er meget glad og taknemmelig for dit “Få sexlysten tilbage” forløb, og jeg tror virkelig, at det kan hjælpe mig og min partner.

Kærlig hilsen Karina

Slap skede og slap bækkenbund efter fødsel – Hjælp!

Kære Karina

Tusind tak for din rigtig gode spørgsmål, og hvor er det godt, at du skriver til mig i stedet for at gå med det selv og bare opgive at finde en løsning.

Slap skede og slap bækkenbund kan trænes med knibeøvelserI min online workshop kommer jeg med anbefalinger og lektier, så jer kvinder, der deltager, kan få sat fut i underlivet igen og få strammet op i muskulaturen.

Når man får gang i blodomløbet dernede og får trænet sine muskler op, så sker der nemlig ofte noget både med ens evne til at mærke, når lysten kommer, men også i graden af, hvor meget man mærker under sex og også graden af orgasmerne, som du også selv har konstateret.

Da min online workshop ikke er et skræddersyet personligt forløb, kan jeg jo kun komme med generelle anvisninger, og det er klart, at når du oplever, at det er svært for dig blot at lave et enkelt knib, så skal du dælme sætte barren lavere end 15 knib a 8 sekunder.

Måske er dit første mål et knib af 8 sekunder morgen og aften 🙂

Når man skal opnå et eller andet resultat i en eller anden sammenhæng, så er det hammer vigtigt, at motivationen er i orden - som jeg også underviser i på Modul 1 i min online workshop.

Og ud over motivationen, så skal man også opleve, at man faktisk får nogle små "del-resultater", så man kan holde modet og motivationen oppe.

Slap skede kan trænesAt kunne råbe "Yes - jeg gjorde det" engang imellem, er RET vigtig for, at man bliver ved med at knokle for sagen 🙂

Jeg tænker, at du ikke har oplevet en DYT del-resultater, og jeg kan (indsæt selv dine favorit bandeord) godt forstå, at du er træt af situationen og i den grad træt af knibeøvelser.

Jesus!

Det ville jeg godt nok også være.

Men, når det så er sagt, så synes jeg faktisk, at det lyder voldsomt, at du har prøvet så meget, og at det stadig ikke er lykkedes dig, og jeg tænker lidt undrende på, om du mon har været i de rette faglige hænder.

Dorte Kildegaard hjælper med træning af bækkenbundJeg tog en snak med Fysioterapeut Dorte Kildegaard fra www.Gynfys.dk omkring din problematik og her er hendes svar:

Dorte fortæller:

"Under en fødsel kan der komme forskellige skader på vævet i skeden.

En skade på muskel og nervevæv, kan føre til udfordringer med at lave knibeøvelser.

Og det kan give en nedsat følesans.

Mange kvinder med sådan en skade laver ofte knibeøvelser i stor stil uden resultat.

Og, som du beskriver, derfor nemt kan miste modet fuldstændig.

Det er utroligt vigtigt, at du får hjælp fra en fagperson til at skabe bedre kontakt til underlivet.

Der findes fysioterapeuter, der er specialuddannet til at undersøge, behandle og vejlede i underlivsproblemer.

I daglig tale kaldes vi Gynobs fysioterapeuter.

Undersøgelsen og behandlingen kan foregå på forskellig måde, men på min klinik, vil jeg via en undersøgelse af dine bækkenbundsmuskler, kunne give dig feedback på, hvordan dine muskler fungerer.

Nogle kvinder har meget svært ved at kontakte bækkenbunden, og få fat i de rigtige muskler.

Simpelthen fordi muskelmassen er meget lille eller fordi nerveforsyningen sandsynligvis er blevet dårligere efter en fødsel.

Andre kvinder kan faktisk godt have et ok kraftigt knib, men kan bare ikke selv mærke det.

Det er svært at vide, hvilke problemer du har, før du er blevet undersøgt.

Men alfa omega er, at LANGT de fleste med dine symptomer kan hjælpes med genoptræning af nervevæv og muskelvæv, så funktionen, og følesansen bliver bedre.

Selvfølgelig med et godt sexliv som bonus 😉 "

Tusind tak til Dorte for det svar.

- Jeg er simpelthen glad for, at jeg har sådan et fantastisk netværk, som lige træder til med deres unikke ekspertise i sådanne situationer.

Så sødeste Karina.

Sæt barren lavt & opsøg en GynObs - her er en liste over alle i landet.

Tag så én ting og et skridt af gangen.

De kærligste hilsner,
Maj Wismann - Klinisk sexolog og parterapeut med egen praksis siden 2006 - Du kan læse mere om Maj her <---

Slap skede og løs bækkenbund efter fødsel - Hjælp! Maj Wismann giver svar

.

Vil du læse mere om underlivsproblemer?

★ Artikel: Sandheden om sexlyst - Lær at få den igen <----

★ Artikel: Tørre slimhinder - Enhver kvindes mareridt <----

★ Artikel: Vulvodyni - Hjælp til dig, der lider af Vulvodyni <----

★ Har du oplevet slap skede og slap bækkenbund som Karina? Fandt du en løsning? Kæmper du også med at få styr på knibeøvelserne og måske også kontakten til underlivet? Jeg vil elske at læse din kommentar, dine gode råd og erfaringer.

*Husk god tone. ALLE negativt ladet kommentarer slettes øjeblikkeligt. Jeg ønsker at skabe et positivt og støttende forum, hvor vi kan hjælpe hinanden. Derfor er der nul-tolerence overfor flabethed, nedladenhed, negative inputs, uhøfligheder og uforskammethed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 comments on “Slap skede og slap bækkenbund efter fødsel - Hjælp!”

 1. Hej Karina. Jeg ved at Anna bogdanova har erfaring med at træne bækkenbunden op, jeg vil anbefale dig at kontakte hende. Held og lykke

 2. Kan varmt anbefale kontakt til en fys fra gynobs-listen - måske du har en sunfhedsforsikring gennem arbejde der til og med samarbejder med en af dem? Min havde - selvom det var lidt et detektivarbejde at finde ud af hvem...

  Derefter kan jeg anbefale at tjekke træningsprogrammet Solheim ud, som sikrer allround efterfødselstræning (uden forældelsesfrist) der ikke fokuserer entydigt på knibeøvelser men på at få hele muskulaturen med. Derudover er det beregnet til en livssituation hvor det er svært at motivere sig selv altid.

 3. Held og lykke med projektet. Godt du skrev så du kunne få lidt gode råd med på vejen.
  Når det gælder sex kan motivationen for fasthed, udholdenhed mv aldrig blive "for meget". Vil strammer jo op på alt, så hvorfor ikke også bækkenbunden?
  God dag til alle 🙂

 4. Hej Maj
  Tusind tak for dit svar. Jeg har tænkt mig at skrive mine knib op og starte med et par stykker og sætte dem op gradvist, for at holde mig selv fast. Jeg går tilbage til motivationsdelen og kigger på den.
  Jeg bor i Stockholm, og derfor er det jo perfekt med dit kursus. Jeg ved ikke, om der findes en lignende fysioterapeut her. Nu har jag fået en tid hos en gynekolog, som jeg håbe,r er dygtig. Jeg må se, hvad hun siger. Jeg har fået af vide en gang, at jeg ser ud som enhver kvinde, som har født. Det kunne jeg ikke bruge til så meget. En stor del af vores løve-gazelle leg, bunder i det her problem. Jeg vil dog sige, at der er kommet lidt mere gang i lysten, og vi er blevet meget bedre til at kommunikere om alt. Vi spoler nok tilbage i modulerne, eftersom det tager længere tid at gå til bunds i det her.
  Jeg tror næsten, det er en fordel ikke at side med en psykolog og snakke om problemet, men tage 100% ansvar selv. Det er svært at projicere noget over på et on-line forløb.
  Tusind tak for hjælpen.
  Kærlig hilsen
  Karina

 5. Jeg vil gerne anbefale "Itouch sure" et hjælpemiddel m elektrisk stimulans til træning af bækkenbunden. Jeg og nu også veninder har haft stor glæde af det. Både fordi vi ikke længere "lækker" under hoste anfald eller når vi står v fordøren og bare ikke ka komme hurtigt nok ind på toilettet ... Men også fordi jeg/vi i kraft af stærkere bækkenbund også har fået et meget bedre sex liv. SKØNT ..
  Jeg læste om det i et anerkendt sundhedsmagasin, hvor der var lavet undersøgelse af hjælpemidler til afhjælpning af slap bækkenbund og de anbefalede dette som et der virkeli kunne gøre en forskel. Og det har det gjort for mig på få uger, og nu vedligeholder jeg med 1-2 x ugl.
  I DK sælges de bl.a i Matas, men jeg og veninder har købt til 1/2 pris på den engelske web. Side uden problemer.
  Go fornøjelse... Lettere bliver det ikke?

 6. Hej Karina

  Hvor er det fedt at høre, at du både er glad for min online workshop & mit svar her 🙂 Jeg håber sådan, at du kommer videre med det - du må skisme ikke lade dig nøjes med sådan et svar - altså for filan! Og fedt, at du allerede nu kan mærke, at der er kommet mere gang i lysten og kommunikationen, det gør mig virkelig glad at høre <3

  De kærligste hilsner
  Maj

 7. Hejsa! Jeg er en pige på 23 år som lige har købt en Smartballs Teneo DUO, altså en bækkenbundskugle med to kugler i. Hvor tit vil du anbefale an man bruger sådan en og er der slet ingen muligheder for at det kan gøre en mere slap når man skal have sådan en stor kugle op?
  Med venlig hilsen Mille :=)

 8. Hej Mille

  Nej, man bliver ikke mere slap - Jeg vil anbefale dig, at du starter med 2-3 gange om ugen - Men prøv at læs indlægssedlen på det produkt, du har købt. Måske står der noget specifikt i forhold til anbefalinger.

  Kh,
  Maj

 9. Jeg har et spørgsmål vedr. smartballs. Jeg har indført dem som anvist i indlægssedlen, og kan uden problemer gå med dem.. Dog kan jeg ikke mærke dem når jeg kniber sammen.
  Spørgsmålet er: Er det et spørgsmål om tid før jeg vil kunne mærke dem? Skal jeg tolke det at jeg snildt kan bære dem uden at jeg føler at de falder ud, som et udtryk for at jeg er "stærk" nok?
  Ps. Har kun gået med dem et par dage 🙂

  1. Hej Lene

   Ja, prøv at give det lidt mere tid og se, hvad der sker. At være "Stærk nok" er et sjovt udtryk - jeg tænker, at det handler om både at være stærk og kunne spænde op, men også om så efterfølgende at kunne slappe af 🙂

   Kh,
   Maj

Gør som over 25.000 andre
Tilmeld dig Danmarks måske mest populære nyhedsbrev om parforhold, kærlighed og seksualitet. Nul spam. Kun e-mails og tilbud på kurser, der gør dig dygtig(ere)  til at få det parforhold og sexliv du ønsker dig. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.
.
maj_wismann
Brevkassen om parforhold
I brevkassen her kan du finde mere end 400 spørgsmål og svar om parforhold, kærlighed, sex og seksualitet.
Skriv til brevkassen
Ressourcer
Online forløb
Artikler
Brevkasse
Maj Wismann
Stevnshøjvej 8
5800 Nyborg
Denmark
+45 22 37 62 93
Kontakt@majwismann.dk
CVR: 32844324
majpopup

Få min populære e-bog
"Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?
❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør du ved det?
❤ Hvordan får du gnisten igen?
❤ Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få e-bogen for 0,-

.
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
Få min e-bog med fakta, tips og råd til sexlivet for 0,-
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram