fbpx

Hej Maj

Det er mere end fem år siden, jeg har fået barn, men lige siden har jeg haft en meget slap muskulatur i skeden.

Jeg har gået til urolog, på yogakurser mm., men har aldrig fået trænet mig op og fået kontakt til mit underliv igen. Jeg får ikke så dejlige orgasmer som før, og missionærstillingen er umulig, for at jeg ikke kan mærke noget.

Jeg bliver modløs bare ved tanken, om hvordan jeg skal får trænet det op. Jeg kan holde det en uge eller to.

Slap skede og slap bækkenbund kan trænes med smartballsNu hader jeg at lave knibeøvelser. Du anbefaler 15 knib i 8 sekunder morgen og aftenen. Jeg kan knibe i et sekund. Så for mig svarer det til: Lav 15 push ups, når jeg kun klarer én.

Det føles jo svært at overkomme.

Jeg har købt en smartball, som du anbefaler, som falder ud…

Så det første jeg kommer at øve, er at få den at blive oppe i skeden. Jeg ved, at du ikke svarer på mails under selve online workshoppen “Få sexlysten tilbage og behold den for livet”, men først når man har været igennem alle modulerne.

Men eftersom du har gennemtænkt dit forløb meget nøje, vil jeg spørge dig om, hvordan os med så slappe underliv, skal håndtere de her knibeøvelser uden at blive total deprimerede?

Skal der sættes samme mål for alle kvinder fra starten?

Jeg er meget glad og taknemmelig for dit “Få sexlysten tilbage” forløb, og jeg tror virkelig, at det kan hjælpe mig og min partner.

Kærlig hilsen Karina

 

Slap skede og slap bækkenbund efter fødsel – Hjælp!

 

Kære Karina

Tusind tak for din rigtig gode spørgsmål, og hvor er det godt, at du skriver til mig i stedet for at gå med det selv og bare opgive at finde en løsning.

Slap skede og slap bækkenbund kan trænes med knibeøvelserI min online workshop kommer jeg med anbefalinger og lektier, så jer kvinder, der deltager, kan få sat fut i underlivet igen og få strammet op i muskulaturen.

Når man får gang i blodomløbet dernede og får trænet sine muskler op, så sker der nemlig ofte noget både med ens evne til at mærke, når lysten kommer, men også i graden af, hvor meget man mærker under sex og også graden af orgasmerne, som du også selv har konstateret.

Da min online workshop ikke er et skræddersyet personligt forløb, kan jeg jo kun komme med generelle anvisninger, og det er klart, at når du oplever, at det er svært for dig blot at lave et enkelt knib, så skal du dælme sætte barren lavere end 15 knib a 8 sekunder.

Måske er dit første mål et knib af 8 sekunder morgen og aften 🙂

Når man skal opnå et eller andet resultat i en eller anden sammenhæng, så er det hammer vigtigt, at motivationen er i orden – som jeg også underviser i på Modul 1 i min online workshop.

Og ud over motivationen, så skal man også opleve, at man faktisk får nogle små “del-resultater”, så man kan holde modet og motivationen oppe.

Slap skede kan trænesAt kunne råbe “Yes – jeg gjorde det” engang imellem, er RET vigtig for, at man bliver ved med at knokle for sagen 🙂

Jeg tænker, at du ikke har oplevet en DYT del-resultater, og jeg kan (indsæt selv dine favorit bandeord) godt forstå, at du er træt af situationen og i den grad træt af knibeøvelser.

Jesus!

Det ville jeg godt nok også være.

Men, når det så er sagt, så synes jeg faktisk, at det lyder voldsomt, at du har prøvet så meget, og at det stadig ikke er lykkedes dig, og jeg tænker lidt undrende på, om du mon har været i de rette faglige hænder.

Dorte Kildegaard hjælper med træning af bækkenbundJeg tog en snak med Fysioterapeut Dorte Kildegaard fra www.Gynfys.dk omkring din problematik og her er hendes svar:

“Under en fødsel kan der komme forskellige skader på vævet i skeden. En skade på muskel og nervevæv, kan føre til udfordringer med at lave knibeøvelser, og det kan give en nedsat følesans.

Mange kvinder med sådan en skade laver ofte knibeøvelser i stor stil uden resultat, og kan derfor nemt som du beskriver miste modet fuldstændig.

Det er utroligt vigtigt, at du får hjælp fra en fagperson til at skabe bedre kontakt til underlivet.

Der findes fysioterapeuter, der er specialuddannet til at undersøge, behandle og vejlede i underlivsproblemer, i daglig tale kaldes vi gynobs fysioterapeuter.

Undersøgelsen og behandlingen kan foregå på forskellig måde, men på min klinik, vil jeg via en undersøgelse af dine bækkenbundsmuskler, kunne give dig feedback på, hvordan dine muskler fungerer.

Nogle kvinder har meget svært ved at kontakte bækkenbunden, og få fat i de rigtige muskler, simpelt hen fordi muskelmassen er meget lille eller fordi nerveforsyningen sandsynligvis er blevet dårligere efter en fødsel.

Andre kvinder kan faktisk godt have et ok kraftigt knib, men kan bare ikke selv mærke det. Det er svært at vide, hvilke problemer du har, før du er blevet undersøgt, men alfa omega er, at LANGT de fleste med dine symptomer kan hjælpes med genoptræning af nervevæv og muskelvæv, så funktionen, og følesansen bliver bedre, med et godt sexliv som bonus 😉 “

Og tusind tak til Dorte for det svar – Jeg er simpelthen glad for, at jeg har sådan et fantasisk netværk, som lige træder til med deres unikke ekspertise i sådanne situationer.

Slap skede og slap bækkenbund efter fødsel - Hjælp! Maj Wismann giver svarSå sødeste Karina.

Sæt barren lavt & opsøg en GynObs – her er en liste over alle i landet – og så tag en ting af gangen og et skridt af gangen 🙂

De kærligste hilsner
Maj

 

 

 

Vil du læse mere om underlivsproblemer?

★ Artikel: Sandheden om sexlyst – Lær at få den igen <—-

★ Artikel: Tørre slimhinder – Enhver kvindes mareridt <—-

★ Artikel: Vulvodyni – Hjælp til dig, der lider af Vulvodyni <—-

 

★ Har du oplevet det samme som Karina, og fandt du en løsning? Kæmper du også med at få styr på knibeøvelserne og måske også kontakten til underlivet? Jeg vil elske at læse din kommentar, dine gode råd og erfaringer 🙂

*Husk god tone, ALLE negativt ladet kommentarer slettes øjeblikkeligt – Jeg ønsker at skabe et positivt og støttende forum, hvor vi kan hjælpe hinanden, og derfor er der nultolerence overfor flabethed, nedladenhed, negative inputs, uhøfligheder og uforskammethed.

Gratis E-bog med fakta, tips og råd til sexlivet
majpopup

Få min Gratis E-bog "Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?

❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør man ved det?

❤ Hvordan får man gnisten igen?

❤ Tilmeld dig mit nyhedbrev og få e-bogen gratis

.

You have Successfully Subscribed!