fbpx

Hej Maj

Jeg er i gang med dit webseminar om manglende sexlyst. Men jeg har et problem, som blokerer mig i at tage det du siger til mig og få gjort noget ved min manglende sexlyst – og det er min kæreste.

Jeg har ikke hans opbakning, og han vurderer det til at være spild af tid og nyttelyst. Han lyttede dog med på første modul, men kommentaren efterfølgende var, at det du fortalte om var banal viden og ikke kunne gøre en forskel.

Så nu sidder jeg her efter at have lyttet til modul 2 alene og er bare så vred over, at han ikke gider være med og tage et ansvar for vores sexliv og derfor føles det lidt nyttelyst at deltage i seminariet. Det skal siges, at det du fortæller giver rigtig god mening for mig, men jeg kan bare ikke arbejde videre med det, da min vrede blokerer.

Min kæreste og jeg har kendt hinanden i snart 9 år og vi har – bortset fra sexlivet – et godt forhold. Men problemet med sex har sådan set altid været der – eller nærmere sagt, min sexlyst har altid manglet. Kommunikationen i mellem os vedr. vores sexlyst er rigtig dårlig – fyldt med bebrejdelser og trusler fra hans side og ofte ender det i tårer fra min side og så lukker vi igen ned for at tale mere om det og jeg går bare og venter på at bomben eksplodere igen – et rigtig usundt miljø, hvis man vil ændre på noget i sit forhold.

Jeg er jo helt med på, at situationen er uholdbar for ham og selvfølgelig også for mig selv – det er ikke sådan jeg ønsker det skal fortsætte. Jeg er 100% sikker på, at hvis vi ikke får det løst, så ender vi med at gå fra hinanden – eller det vil sig, han går fra mig – og den situation er så angstfremkaldende for mig, at er næsten ikke kan få mig selv til at skrive det her.

Men det er sådan det er….

Hvorfor i hulen kan jeg så ikke tage mig sammen?

Min egen lommefilosofi siger mig, at omgivelser til at løse problemet ikke er der. Jeg hører konstant bebrejdelser fra hans sige, han tager ingen initiativ til at være med til at løse det og mener at fungerer det ikke naturligt, så passer man som par ikke sammen. Men han er jo alligevel blevet i forholdet i knap 9 år?!.

Han råber af mig og truer mig

Han vil true sig til at få sexlysten tilbageJeg tog initiativet til dit seminar efter at han – for en gang skyld – stille og roligt have meddelt, at han ikke kunne fortsætte på denne måde.

Andre gange har han bare råbt af mig, blevet vred og ofte endt med at køre sin vej. Det kan jeg simpelthen ikke tage alvorligt, hvilket jeg har fortalt ham.

Men denne gang tog jeg det alvorligt og derfor lyttede jeg og vidste, at nu måtte jeg gøre noget….

Jeg søgte og søgte på nettet for at finde nogle svar og da jeg faldt over dit webseminar var min tanke, at du ville passe godt til os begge – især min kæreste, da han ikke udviste den største entusiasme ved tanken om at skulle sidde overfor en parterapeut, hvilket var min første tanke om, hvordan vi skulle løse dette.

Desværre faldt min løsning jo så ikke i så god jord hos ham, så nu fortsætter jeg alene og håber jeg kan lære noget om mig selv – og det kan jeg i høj grad. Det du siger giver så god mening for mig og jeg er bare så glad for at vide, at jeg ikke er unormal, men at problemet er helt normalt.

Jeg er jo selv glad for din “Få sexlysten tilbage” online workshop

Jeg ved bare ikke, hvordan jeg skal komme videre og bruge det til noget i mit parforhold, så længe min kæreste ikke gider deltage og kommunikationen stadigvæk er uholdbar. Jeg er helt med på, at han er super frustreret og jeg forstår godt, hvis han er ved at miste håbet eller måske har mistet det.

Men nu synes jeg jo bare, at jeg endelig har gjort noget og forsøger at løse det, men jeg kan ikke løse det alene. Måske griber jeg det forkert an – måske er det bare for sent – eller måske er det ikke dit seminar der er løsningen. Jeg ville sådan ønske, at jeg kunne få nogle svar, for jeg er ved at miste den mand, som jeg ønsker at blive gammel med og det flår mit hjerte itu.

Håber du kan hjælpe med et par råd om, hvordan jeg kan komme videre.

Kærlig hilsen
Den Frustrerede

——-> Kan du ikke afspille videoen her på siden – kan du se den lige her <——-

 

——-> Kan du ikke afspille videoen her på siden – kan du se den lige her <——-

Kære Frustrerede
Først og fremmest vil jeg sige tak for din mail. Og så vil jeg sige, at det altså er meget naturligt, når man gennemgår min online workshop, at man kan blive frustreret, fordi der undervejs bliver undervist i en hel masse ting, der sætter gang i en masse tanker og følelser. Det er helt klart du oplever, og du har brug for, at I løser det her sammen.

Kan jeg mon få sexlysten tilbageDet er blandt andet noget af det, jeg underviser i. Og hvis din manglende sexlyst bunder i parforholdsproblemer, så kan jeg godt forstå, du bliver vred, når din kæreste vælger ikke at være med til det.

Workshoppen er delt ind i moduler, og din kæreste har helt ret i, at første modul handler om basisviden om sexlyst.

For nogle er det måske banalt, men mit indtryk er faktisk, at for langt de fleste der deltager på min online workshop, er det ikke basisviden.

For dem er det en øjenåbner om, hvad sexlyst er, og hvordan den fungerer og i det hele taget hele den biologiske grund til, at vi har sex. Det er selvfølgelig rart, at din kæreste har en masse viden, men hans opførsel tyder på, at han måske ikke ved så meget alligevel. Det skal jeg nok komme ind på senere.

Nu har du hørt og gennemgået modul 2, og som du sikkert har opdaget, så underviser jeg jo i at, hvis sexlysten – eller den manglende sexlyst, handler om noget der foregår i parforholdet, så er det en rigtig god idé at løse problemet sammen. Derfor kan jeg godt forstå, du bliver vred. Det er nemt for din kæreste at sige, at han ingen på ingen måde gider være med til at løse problemet – det er dit problem, og det må du klare selv.

Måske er han ikke så klog på sexlyst, som han selv tror

Hvis hans holdning er, at sexlysten skal være der fra naturens side, så skulle han prøve at lytte til modul 1 igen. For så er der tydeligvis noget helt basalt omkring sexlyst, som han faktisk ikke ved noget om, nemlig at der sker noget med sexlysten, når man går fra forelskelsesfasen til det etablerede forhold.

Skal jeg selv få sexlysten tilbage eller opgive?Og også at sexlysten er utrolig påvirkelig – specielt hvis ens kæreste lægger afstand til en, skælder en ud eller bebrejder en for den manglende sexlyst.

Det er ikke noget der fremmer, at man har lyst til sex med sin kæreste. Det kan godt være, at man stadig har sexlyst, men det fremmer ikke at man har lyst til sex med sin kæreste.

Lige præcis den adfærd han har, fortæller mig også lidt om jeres parforhold. Du skriver, at I generelt set har et godt forhold, og det har I sikkert også – men måden I håndterer det her på gør mig en smule bekymret.

Det er selvfølgelig enormt sårbart, når man mangler sin sexlyst eller lysten til sex bare er lav, men det vil jo ikke være sidste gang i jeres liv, at I kommer ud for en problematik, som I har brug for at snakke om – som er sårbar for jer begge to.

Man kan ikke true sig til mere sexlyst!

Og hvis I håndterer det ved, at han skælder ud, bebrejder og anklager og ikke ønsker at være med til at løse problemet, selv om han faktisk er del af løsningen, så bliver det ret problematisk. Det lyder som om, at en stor del af problematikken skyldes hans adfærd.

Jeg underviser en del i de forskellige faktorer, der gør sig gældende, når man individuelt ønsker at få sin sexlyst til at stige. Hvad er det, der rent individuelt gør, at sexlysten er væk? Det bliver der undervist i på workshoppen, så jeg synes du skal blive ved med at gennemgå den og kigge på de ting, som du kan gøre for dig.

I modul 4 kommer vi ind på parforholdet og sexlysten, og da tror jeg, det kunne være en rigtig god idé, hvis du bare kunne give ham nogle hints om, hvad det handler om. Hvis du for eksempel lærer nogle ting undervejs i denne her workshop, som han tydeligvis har meldt pas på, fordi han synes det er dit problem og det må du løse selv, så begynd at fortæl ham lidt om, hvad du lærer, og hvad du har opdaget ved dig selv. Så kan vi håbe på, at han får lyst til at lytte med på modul 4, og at det måske går op for ham, at han er del af løsningen. For det tror jeg, at han er.

Man kan ikke råbe sig til mere sexlystJeg kan ikke lade være med at tænke på, hvis det her altid har været et problem i jeres parforhold, var det så også sådan, da I var forelskede?

Eller var din sexlyst højere på det tidspunkt? Og jeg har også lyst til at sige til dig, at når sexlysten er lav eller forsvinder, kan det hænge sammen med utroligt mange ting.

Og derfor er det også rigtig vigtigt, at du skelner mellem sexlyst til din kæreste og sexlyst generelt. Jeg kunne godt have dig mistænkt for, at det her handler om sexlysten til din kæreste.

Fordi når sexlysten bliver så sårbart og anstrengt et emne, som det er hjemme hos jer, hvor du faktisk ligefrem får skældud og bliver truet, fordi du ikke har lyst nok, så kan jeg bare ikke forestille mig, at du har lyst til at ligge tæt med din kæreste.

Jeg kan ikke forestille mig, at du rent seksuelt set føler, at du kan være nøgen med ham og være tryg omkring det. Det er han jo nødt til at vide – for så er han jo en del af løsningen – og en vigtig del af den løsning er, at han ændrer sin adfærd.

Mit bedste råd til dig er, at du skal fortælle ham, hvad det er, du oplever. Det kan godt være, du ikke kan sige det til ham face-to-face, men så skriv dine tanker ned til ham. Nogle gange skal vigtige ting også skrives. Det er okay, at sende en mail engang imellem – lad være med at sende en sms, men skriv en mail eller et brev, så han kan få lov til at læse det flere gange, uden at han går i forsvarsposition og begynder at diskutere med dig eller skride igen.

Fortæl ham om din vrede!

Du skal fortælle ham, at du er vred over, at han ikke vil være med til at finde en løsning, nu hvor du har taget et initiativ. Du skal fortælle ham, at du er såret, og at hans adfærd faktisk skubber dig væk. Det er rigtig vigtigt, at han ved og forstår, de mekanismer han sætter i gang med sin adfærd. Han gør x, du reagerer med y, og så bliver resultatet z. De mekanismer har han tydeligvis ikke fået øje på endnu, og derfor er du simpelthen nødt til at forklare ham, hvordan det hænger sammen. Du bliver nødt til at skære det ud i pap.

”Når du truer mig, når du bebrejder mig for min manglende lyst, så bliver jeg rigtig ked af det. Jeg bliver utryg og min lyst forsvinder endnu mere.”

Jeg synes, du skal gennemgå hele workshoppen. Lytte til de casestories, der er. Jeg har interviewet fire kvinder og en mand om manglende sexlyst. Lyt til dem, spejl dig i dem og lær så meget som overhovedet muligt om dig selv. Lav de ændringer du har brug for, som giver mening for dig, når du laver din arbejdsjournal igennem den her workshop.

Mange af øvelserne er så konkrete og lavpraktiske, og det samme er de råd jeg giver igennem workshoppen, så du har virkelig mulighed for at gøre noget ved det. Og så kan du se, om du kan få din egen personlige lyst til at stige, og så kan I sammen arbejde med, at du kan få din lyst til ham til at stige.

Det KAN også være, han ikke ved, at der er forskel på de to ting, men at du faktisk kan åbne hans øjne for, at det faktisk ikke er din sexlyst der mangler, men din sexlyst til ham. Hvis det altså er sådan, det hænger sammen. I så fald er det vigtigt, at han ved det, og at han får mulighed for at ændre på sin adfærd, inden det er for sent.

SÅ.

Snak med ham igen. Skriv eventuelt et brev til ham. Bliv ved med at gennemgå workshoppen og uddan dig selv i det her. Du må simpelthen ikke give op! Det kan godt være, han er en kujon, der bakker ud og synes, at det er dit problem. Og det er da det nemmeste. Problemet er bare, at det giver ikke så stor en samhørighed i parforholdet, hvis man ikke hjælpes ad. Specielt fordi han er en del af problemet.

Det lyder som om, I er kommet ind i en rigtig dårlig spiral rent parmæssigt. Og det er jo det hele modul 4 handler om – nemlig parforholdet og sexlysten.

Man kan hverken true eller råbe sig mere sexlyst – og det hjælper heller ikke noget at skælde ud. Det er simpelthen ikke sexlystens væsen. Det fungerer bare ikke sådan. Du kan hilse ham at sige, at det min fine ven, det er basisviden om sexlyst. Måske skulle han gennemgå modul 1 igen.

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at manden er dybt frustreret, og det er selvfølgelig også derfor, han reagerer så kraftigt, som han gør. Men det er ikke ensbetydende med, at han skal blive ved med at reagere på den måde. For når han gør det, så bliver han også ved med at skubbe dig væk.

SÅ.

Du må ikke give op – gør dig selv klogere. Og som du skriver flere gange i din mail, så får du rigtig meget ud af min online workshop, og det er jeg rigtig glad for. Så bliv ved med det. Bliv ved med at uddanne dig selv i det her, så du ved hvilke nogle knapper, du skal trykke på, for at få din lyst til at stige. Det er så ikke ensbetydende med, at den stiger i forhold til ham – det må han jo så stå til ansvar for.

Du kan arbejde med at få din personlige lyst til at stige – din lyst generelt. Og gør det. Så kan det være, du kan lokke ham til at deltage lidt mere på workshoppen senere.

Få sexlysten tilbage - Maj Wismann underviser

Hvis han ellers er en god fyr, og han kan mærke, at du lægger en ærlig indsats i at løse problemet. Eller måske kunne du undervise ham i nogle af de ting, som jeg har undervist dig i.

Du må i hvert fald ikke give op med din jagt på at få sexlysten tilbage. Jeg er sikker på, at det nok skal lykkes for dig.

Hav det rigtig godt og pøj pøj med det.
Kram
Maj

 

★ Har du oplevet at blive truet eller råbt af, fordi din sexlyst var lav? Har din kæreste nægtet at være en del af en problemløsning, men I fandt alligevel ud af det?  Jeg vil elske at læse din kommentar 

*Husk god tone, ALLE negativt ladet kommentarer slettes øjeblikkeligt – Jeg ønsker at skabe et positivt og støttende forum, hvor vi kan hjælpe hinanden, og derfor er der nultolerence overfor flabethed, nedladenhed, negative inputs, uhøfligheder og uforskammethed.

PS: Vil du læse mere om min online workshop “Få sexlysten tilbage og behold den for livet”, så finder du info lige her <——-

Gratis E-bog med fakta, tips og råd til sexlivet
majpopup

Få min Gratis E-bog "Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?

❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør man ved det?

❤ Hvordan får man gnisten igen?

❤ Tilmeld dig mit nyhedbrev og få e-bogen gratis

.

You have Successfully Subscribed!