fbpx
Maj wismann signatur og logo
Klinisk sexolog og forskningsbaseret parterapeut
MENU

Brevkassen om parforhold

I brevkassen her kan du finde mere end 400 spørgsmål og svar om parforhold, kærlighed, sex og seksualitet.
Skriv til brevkassen

Min mand har ikke lyst til sex, hvad skal jeg gøre?

Min mand har ikke lyst til sex, hvad skal jeg gøre?

Kære Maj

Jeg har gennem et år eller mere overvejet din workshop "Få sexlysten tilbage". Det, der har holdt mig tilbage er, at jeg ikke mangler lyst.

Men det gør min mand, og han er ikke interesseret i at deltage. Min mand har ikke lyst til sex og hans manglende sexlyst har altid været en udfordring for os, og den er kun blevet større med tiden.

Vi er gået fra at have sex et par gange om måneden (efter den allerførste forelskelse havde lagt sig for små ti år siden) til i dag at have sex et par gange om året.

Godt 9 måneder var der gået, indtil for kort tid siden.

Vi har naturligvis talt om det mange gange.

Eller, jeg har.

Han siger ikke så meget og vil helst bare have de snakke hurtigt overstået. Jeg har forsøgt at forklare, at det er rigtig svært for mig, og at jeg mangler den nærhed og intimitet, sex giver.

Og som jeg altså ikke får på anden måde.

Jeg har grædt og tryglet, forsøgt at lade mine følelser træde i baggrunden og lytte til hans behov. Vi kommer bare ingen vegne.

Jeg er klar over, at jeg har en rolle i det her.

Min mand har ikke lyst til sex, hvad skal jeg gøreAt min adfærd og mine følelser påvirker ham og hans lyst. Men jeg ved ikke, hvad jeg kan gøre anderledes.

Jeg vil gerne give plads til hans følelser og behov, men jeg vil samtidig også have lov til at føle det, der er virkeligt for mig.

Og jeg bliver provokeret af, at jeg oven i det hele føler, at jeg skal vise en eller anden form for taknemlighed, når vi så endelig HAR sex.

For i virkeligheden er det efterhånden sådan, at selve akten faktisk bare gør mig ked af det. Understreger min følelse af utilstrækkelighed og mindreværd.

Hvordan kan jeg hjælpe os til at komme videre?

Kan workshoppen hjælpe mig, eller er den ikke det rigtige værktøj?

Mange hilsner Katrine

Min mand har ikke lyst til sex, hvad skal jeg gøre?

Kære Katrine

Tusind tak for din mail, og du skal vide, at der er rigtig, RIGTIG mange kvinder i din situation, så du er ikke alene.

Mænd mister nemlig også sexlysten, og det er min oplevelse, at det er mere tabubelagt for en mand at miste sexlysten, end det er for en kvinde. Det er i hvert tilfælde dét, jeg ser og hører.

Problemet, som jeg ser det, ligger jo egentligt ikke så meget i at lysten forsvinder eller er lav i en periode, nej problemerne opstår, når en af parterne bliver ulykkelig over dette.

Og mit mantra er, at hvis den ene part i et parforhold har et problem, så er det parforholdet, der har et problem, og jeg hører dig fortælle flere gange, at du føler dig alene med problemet.

Min mand har ikke lyst til sexDu oplever det dybt problematisk (ligesom mange andre mennesker, både mænd og kvinder ville i din situation), men din mand virker som om, at han faktisk ikke har super meget lyst til at finde en løsning, eller at gøre noget ved problematikken.

Og dét, er som jeg ser det faktisk, jeres største problem, at din oplevelse ikke tages seriøst, og at I ikke kan få gang i en ordentlig og god snak om, at det her faktisk er noget, der fylder rigtig meget for dig, og ja, dermed også I jeres parforhold.

Og jeg vil æde min gamle hat med, at det her OGSÅ fylder for ham!

Det er ikke sjovt at være en mand, der har mistet sexlysten (eller kvinde for den sags skyld). Det er i det hele taget ikke særlig sjovt at være i et parforhold, hvor ens partner ønsker noget, man ikke kan give.

Det er faktisk temmelig opslidende.

Og medmindre din mand er total ligeglad med dine følelser og kold i røven, så er han også påvirket af situationen, men det er et eller andet, der holder ham tilbage fra at gå konstruktivt ind i snakken.

Måske skammer han sig?

Måske er han flov?

Måske er han ligeglad?

Måske er han ked af det?

Måske synes han, at han er unormal?

Måske rager det ham en høstblomst?

Måske er han DYBT ulykkelig og har været det i al den tid, han har oplevet problemet?

Vi ved det ikke, men måske du kunne starte med at italesætte det, som det første?

At du godt ved, at det her også er svært for ham, men at du virkelig har brug for, at I sammen finder en løsning og en udvej, og at MASSER af mennesker, både mænd og kvinder, slås med lav eller manglende lyst.

Og som det gamle ordsprog siger: "Hvor der er en vilje, er der en vej" - Men det virker jo som om, at han mangler viljen - Og hvorfor mon han gør det, spekulerer jeg da lidt nysgerrigt på?

Hvis det heller ikke gør det nemmere eller I får gang i en god snak, så skal du overveje dette: Når man oplever en problematik, er der som tommelfingerregel 3 ting, man kan gøre:

1) Man kan forsøge at ændre situationen

2) Man kan forsøge at ændre det, man tænker om situationen

3) Man kan fjerne sig fra den

Min mand har ikke lyst til sexDet lyder som om, at du har prøvet stort set alt, der var i din magt for at fortælle din mand, at det her er et kæmpe problem for dig, og at du ikke ønsker at leve et liv uden intimitet og seksuel samvær med ham.

Jeg synes, du skal tage en meget, meget alvorlig snak med ham igen, hvor du fortæller ham, at du er nødt til at genoverveje jeres parrelation, hvis ikke han ønsker at arbejde med problematikken SAMMEN med dig, han skal ikke "bare" sejle i sin egen sø.

Det er en hammersvær snak - det er jeg udemærket klar over, og du skal heller ikke tage snakken, hvis ikke du mener, at du vil tage jeres parrelation op til overvejelse.

Det handler om at være ærlig.

Det handler ikke om at true - det når man ingen vegne med. Men ærlighed, også fra din side af.

Der kan være mange, mange grunde til at hans lyst er lav, og der er mange fællesnævnere blandt årsagerne til mænd og kvinders manglende sexlyst, derudover, er det selvfølgelig også nogle individuelle.

Så du spørger, om du skal tage mit online forløb "Få sexlysten tilbage og behold den for livet" - og nej, det skal du ikke.

Online workshoppen er kun relevant, hvis din mand har en oprigtig lyst til at tage det sammen med dig, og det virker ikke sådan pt.

Så mine bedste råd til dig er:

1) Tag en snak med ham om, at det er svært at snakke om, og at du godt ved, at det også er svært for ham, for det kan du se på hans måde at reagere på, når du ønsker at tale om det, og så se, hvad der sker - måske kan I få åbnet op for en helt ny måde at tale om det på

2) Hvis ikke, der kommer noget konstruktivt på banen, eller at du oplever, at dit store savn bliver imødekommet på den ene eller anden måde, f.eks. ved at han gerne vil være med til at anerkende og arbejde med problemtikken, så vil jeg anbefale at du kraftigt overvejer, hvorvidt det er sådan du ønsker at leve resten af dit liv, og så må du fortælle ham om, at du gør dig disse overvejelser.

Jeg ville sådan ønske, at jeg kunne svinge en tryllestav over alle de mænd og kvinder, der oplever en nedsat lyst og svinge en tryllestav over alle de partnere, til mænd og kvinder med nedsat lyst, men det kan jeg desværre ikke.

For at arbejde med et problem, skal man være villig til at anerkende det, og først dér, kan man begynde at finde gode måder at løse problemerne på i fællesskab.

Min mand har ikke lyst til sex, hvad skal jeg gøre - Maj Wismann giver svarDe kærligste tanker til både dig og din mand.

Kh,
Maj Wismann - sexolog og parterapeut med egen praksis siden 2006

Peter havde MASSER af sexlyst, bare ikke til sin kone <-------

Sandheden om sexlyst <-------

De 5 største problemer i parforholdet <-------

★ Har du oplevet det samme som Katrine beskriver? Hvad gjorde du og I? Hvordan synes du, hun skal håndtere situationen? Har du lyst til at dele dine erfaringer? Jeg vil elske at læse din kommentar, dine gode råd og erfaringer 

*Husk god tone, ALLE negativt ladet kommentarer slettes øjeblikkeligt – Jeg ønsker at skabe et positivt og støttende forum, hvor vi kan hjælpe hinanden, og derfor er der nultolerence overfor flabethed, nedladenhed, negative inputs, uhøfligheder og uforskammethed.

Ressourcer
Menu
Online forløb
Menu
Artikler
Brevkasse
Maj Wismann
Stevnshøjvej 8
5800 Nyborg
Denmark
+45 22 37 62 93
[email protected]
CVR: 32844324
majpopup

Få min Gratis E-bog
"Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?
❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør man ved det?
❤ Hvordan får man gnisten igen?
❤ Tilmeld dig mit nyhedbrev og få e-bogen gratis

.
Gratis E-bog med fakta, tips og råd til sexlivet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram