fbpx

Hej Maj

Jeg har været/er min mand utro, og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.

Jeg ved godt, det er meget forkert, og normalt er jeg meget i mod utroskab, men alligevel er jeg selv faldet i. Jeg er en pige på 30 år, min mand er 34 år. Min mand og jeg har været sammen i 12 år, hvor vi i 6 af dem har været gift.

Vi har sammen to børn på 6 og 5 år. Jeg elsker min mand, men ved ikke om jeg kan leve med, hvad jeg har gjort.

For 5-6 måneder siden gik jeg ned med en depression.

Den kom højst sandsynligt af, at jeg nogle måneder inden, havde mistet mit arbejde, som desværre gik konkurs. Jeg begyndte at skrive med en bekendt (han er 37 år og har kone og to små børn), som jeg har skrevet med mange gange før.

Han begyndte at skrive søde smser, og det tiltalte mig meget, så jeg skrev sødt tilbage. Vi skrev om, at vi godt kunne tænke os et enkelt kys. Der gik lidt tid, og en dag sprang vi ud i det.


Vi mødtes hemmelig og kyssede lidt. Allerede et par dage efter, kunne jeg mærke jeg måtte ha´ mere, så vi mødtes igen, og derefter blev det bare til mere og mere.

Vi sås ca. en gang om ugen hjemme ved mig, mens min mand og børn var afsted på arbejde og i skole. Vi knaldede og gik hele vejen.

Jeg nød det og mine dage blev lysere.

Men selvfølgelig havde jeg en dårlig samvittighed, så jeg mistede appetitten og kg raslede af. Idag er jeg 15 kg lettere. Efter de første 1,5 måneder ville (lad os kalde ham Jesper) ikke mere, fordi han ikke havde tid til det, og fordi han var bange for at blive opdaget.

Alligevel endte det med vi forsatte, og han har flere gange “stoppet” det uden, det er sket. Men hver gang Jesper stopper det, bliver min depression værre, og jeg ryger længere ned i det sorte hul.

Vi ses ikke så tit mere, men jeg savner ham og kan ikke få ham ud af mit hoved. Jeg kan ikke se mig selv blive kærester med ham, så det er bestemt ikke der, jeg vil hen. Jeg har været utro, hvad gør jegJeg elsker min mand, men jeg keder mig.

Vores liv er bare en kedelig hverdag, og sex´en er der ikke noget fantastisk over. Jeg har prøvet at spørger om vi kan prøve lidt nyt, men det ender altid med det samme.

Jeg er desværre nået til et punkt, hvor jeg tænker, at det aldrig bliver bedre, og jeg kan ikke se mig selv med ham resten af livet.

Han er en fantastisk mand og en super far.

Jeg ved godt, det er mig, der er skurken her, og det er jo egentlig ikke synd for mig, jeg er helt selv skyld i den situation, jeg har sat mig i.

Men jeg vil så gerne videre, men hvordan? Har tænkt mange gange på at sige det til min mand i håbet om, han kan tilgive mig, og vi kan komme videre herfra. Jeg har også tænkt, at jeg måske bør sige det og forlade ham.

Men hvis jeg siger det, så er det jo to familier jeg ødelægger… Både min egen og Jespers. Fortjener de det? Måske ikke, men fortjener de så at leve på en løgn? Jeg tænker også hele tiden, bare lige en sidste gang, og så er det slut.

Men jeg er blevet så forelsket, at jeg bare hopper og danser, så snart Jesper skriver eller vil mødes. Jeg har et par veninder, som ved det hele, og de var mega chokket, fordi jeg bestemt ikke er typen, der kunne finde på sådan noget.

De synes, jeg skal ha det stoppet, så jeg kan blive mig selv igen. Jeg vil rigtig gerne høre din mening, og om du har nogen gode råd til, hvordan jeg kommer videre?

Jeg skammer mig så meget.

På forhånd tak.

Mange pinlige hilsner fra “Den utro pige.”  

 

 

Kære “Utro Pige”

Tak for din mail. Du skal vide, at jeg har set på den rigtig, rigtig mange gange, for det er et rigtig svært dilemma, du har fået placeret dig selv i.

Jeg hører dig fortælle flere ting:

1) At du er depressiv og hurtigt kan få det dårligere

2) Du har været og er stadig din mand utro og er meget forelsket, men ved også, at du faktisk ikke ønsker at være kærester med din affære

3) Du kan faktisk ikke se dig selv sammen med din mand længere og er træt af jeres kedelige hverdag og sexliv

Jeg ville ønske, at jeg kunne give dig et nemt svar, men det kan jeg faktisk ikke. Jeg kan virkelig godt forstå, at du oplever situationen som svær.

For det er den virkelig også.

Og du skal vide, at selvom du betragter dig selv som “skurken”, så har man jo stadig ret til de følelser, du har. Det er jo det, du oplever, uanset, hvor selvforskyldt situationen er.

Det nemmeste ville være at stikke en stor fed pegefinger op i ansigtet på dig, men det klarer du jo rigeligt fint selv og i øvrigt har skæld ud, skam og skyld vist aldrig rigtig virket super effektivt.

Og ja, vi kan sgu´ da hurtige blive enige om, at de handlinger du har gjort, og at du har været og stadig er din mand utro, er da absolut i kategorien over noget af det absolut mest uhensigtsmæssige, man overhovedet kan gøre i et parforhold. (Fakta: Ca. 1/3 danskere er utro i løbet af deres liv)

Og så kan vi så gå ned af den vej…

Men den hjælper jo hverken dig, din mand eller din elsker & dennes kone. Det er sket, og nu skal det håndteres på den bedst mulige måde for dig og for din mand.

Det første jeg vil råde dig til er faktisk, at du skal få noget hjælp til din depression. Virkelig. Du beskriver, at du hurtigt kan få de modløse og håbløse tanker om fremtiden, og jeg tænker, at du kan få stor glæde af at få en professionel at vende dine tanker med.

Hvis du går til lægen, er der faktisk en stor sandsynlighed for, at du kan få en henvisning til en psykolog, og så er det altså bare at komme i omdrejninger. Heller i går end i dag!

Jeg læser, at du er i tvivl om, hvorvidt du skal fortælle din mand om din utroskab og gå til bekendelse. Og det her, er jo absolut et meget, meget relevant spørgsmål.

For skal man det?

Skal man sige det, hvis man har været utro?

Jeg synes ikke, at der er et entydigt svar på det spørgsmål, og det er svært for mig at svare på, når jeg ikke kender jeres parforhold, og hvilke aftaler I har indbyrdes.

Har I en aftale om, at I ikke må være sammen med andre, og at hvis den ene af jer nogensinde er utro, så skal det siges?

Har I en aftale om, at hvis man er utro, og det “bare” var et kys på en bar i fuldskab, så skal man holde sin mund? (Og jeg skriver “bare” i citationstegn, fordi det for nogle mennesker er mindst lige så meget utroskab som et fuldbyrdet knald/samleje, og at det for nogle ikke betyder en dyt med et kys!)

Har I en aftale om, at hvis man er utro og går hele vejen og har en affærer i en lang periode, så skal man sige det?

Jeg har været utro, hvad gør jeg - Læs spørgsmål og svarEller måske noget helt tredje?

Min holdning er, at hvis I har en aftale om, at hvis man er utro, så skal man sige det – eller at utroskab er total “no-go” i jeres parforhold, så skal du selvfølgelig sige det, hvis du bliver i parforholdet.

Ærlighed frem for alt, hvis det er den aftale I har!

Men jeg ved også, at der faktisk findes en del terapeuter, sexologer, psykologer og præster, som ville sige, at du skulle holde din mund og bære din smerte selv. Lukke affæreren helt ned og så holde mund over for din mand.

Og måske, er der noget jeg ikke ved, tænker jeg nogen gange?

Men jeg har endnu ikke fundet “argumentet” for, at man skal opretholde en løgn over for sin partner hele livet, hvis man har en aftale om ærlighed? – Men måske, der er nogle, der i kommentarsporet, kan hjælpe med en nuancering og uddybning af, hvorfor man IKKE skal sige, hvis man har været utro?

Jeg ved, hvordan jeg har det personligt – og hvis min mand var mig utro, så ville JEG gerne vide det, så JEG kunne vælge, om JEG ville leve videre sammen med ham, udfra det jeg fik at vide om tillidsbruddet/utroskaben/affæren.

Men hvordan er det med jer? Dig? Din mand?

Ved du, at din mand gerne vil vide det, så synes jeg da bestemt, at du skal fortælle ham det. Alt andet, vil i mine øjne være respektløst over for ham (og resten af hans liv), og de aftaler I to har indgået sammen.

Det er jo faktisk dage og måneder og år af hans liv, han bruger med en kvinde, der har haft en affærer bag hans ryg, og som til stadighed har det. Et liv, som han måske kun er en del af pt., under den præmis, at I er hinanden tro?

Hvordan ville det f.eks. være for ham at få at vide om 15 år, at du havde haft en affærer, hvor du adskillige gange havde haft sex med en anden mand i jeres seng?

Jeg er utro - skal jeg sige detEller lad os sige at “Jesper” gik til bekendelse over for sin kone, og hun kontaktede din mand?

Måske ville din mand være ligeglad?

Måske har han selv en affære?

Måske bliver han rasende, vred, lettet, glad, liderlig over tankerne om dig sammen med en anden (Ja, sådan er der faktisk også nogle mennesker, der reagerer)

Måske går han og venter på, at du fortæller ham, hvad han allerede ved? Måske, måske, måske, måske…. Vi ved det ikke.  Jeg tænker, at du kender din mand betydeligt bedre, end jeg gør 🙂

Hvis du vælger at blive ved din mand, hvad tænker du så ville være det rigtige at gøre over for ham?

Uanset, så tænker jeg, at hvis du ikke kan se, at der er en fremtid med din mand at bygge videre på, så synes jeg, at du skal overveje kraftigt, hvad grunden til at fortælle ham om utroskaben skulle være, hvis han på ingen måde har en mistanke?

Hvis du alligevel er på vej ud af døren, så åbner du op for et sår og en smerte, der kan være så vanvittig stor, så man slet ikke kan forestille sig det, medmindre man har prøvet det, en smerte du alligevel ikke kan være med til at heale, og så står han måske der – svigtet og forladt og med et kæmpe tillidsbrud, som han selv skal deale med?

Hvis du planlægger at gå, og han absolut ingen mistanke har – hvad er formålet så med at fortælle ham om utroskaben, tænker jeg?

I alt det arbejde og alle de erfaringer jeg har fra min praksis omkring utroskab, så er en af de mest interessante faktisk, at utroskab er noget man ofte har meget kraftige holdninger til og er helt klar på, hvilken konsekvens, det vil have for én og parforholdet, når man ikke har oplevet det.

Og når man oplever det, så kan man for det første få et chok over, at “jeg er sådan en kvinde/mand, der kunne finde på at være utro – det havde jeg aldrig troet” – altså det gør noget ved ens selvbillede.

Og er man den, der bliver udsat for utroskab, så kan man også opleve, at ens meget sort/hvide holdninger til, hvad man vil gøre, hvis man oplever utroskab pludselig ændrer sig – og igen bliver ens selvbillede påvirket.

Det er ikke en nem situation, du har sat dig i – og jeg skriver “du har sat dig i”, fordi det er faktisk dig, der har valgt dine egne handlinger, igen og igen. Og jeg kan virkelig godt forstå, at det er svært for dig at beslutte, hvad du skal gøre.

“Det her”, forsvinder jo ikke bare af sig selv – og som jeg læser det, så har du ufattelig dårlig samvittighed, som i den grad plager dig, og det kan jeg godt forstå, fordi det du har gjort handler imod de værdier, jeg hører du har, og jeg er overbevidst om, at det bestemt ikke er med til at gøre din depressive tilstand bedre.

Dine valg kan have store konsekvenser, for både dig selv og for andre mennesker, uanset hvad du vælger at gøre, og derfor tænker jeg, at det bedste du kan gøre pt. er at få fundet en psykolog, så du kan starte med at tage hånd om din depression, som det første og så virkelig få mærket efter i dig om, hvad der er det rigtige at gøre over for den mand, som du fortæller mig du elsker.

Jeg har været utro, hvad gør jeg - Maj Wismann giver svar

De kærligste tanker herfra
Maj Wismann – sexolog og parterapeut med egen praksis siden 2006

Hvordan kommer man over utroskab – Jeg er stadig i krise efter 2. mdr <——-

Hvornår er man utro? <——-

★ Vil du have hjælp til at kommer videre efter utroskab? —-> Læs mere om min anonyme online workshop her <—-

★ Har du oplevet utroskab og/eller står du måske i samme situation som “Utro Pige”? Vil du vide det, hvis din partner var dig utro? Skal hun sige det, eller lade være? Har du lyst til at dele dine erfaringer? Jeg vil elske at læse din kommentar, dine gode råd og erfaringer 

*Husk god tone, ALLE negativt ladet kommentarer slettes øjeblikkeligt – Jeg ønsker at skabe et positivt og støttende forum, hvor vi kan hjælpe hinanden OGSÅ omkring et emne, der er SÅ svært som utroskab, og derfor er der nultolerence overfor flabethed, nedladenhed, negative inputs, uhøfligheder og uforskammethed.

 

Gratis E-bog med fakta, tips og råd til sexlivet
majpopup

Få min Gratis E-bog "Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?

❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør man ved det?

❤ Hvordan får man gnisten igen?

❤ Tilmeld dig mit nyhedbrev og få e-bogen gratis

.

You have Successfully Subscribed!