fbpx
Maj wismann signatur og logo
Klinisk sexolog og forskningsbaseret parterapeut
MENU

Brevkassen om parforhold

I brevkassen her kan du finde mere end 400 spørgsmål og svar om parforhold, kærlighed, sex og seksualitet.
Skriv til brevkassen

Min kone har været mig utro - Og jeg har svært ved at tilgive hende

Min kone har været utro - hvad skal jeg gøre

Kære Maj

Jeg er en fyr på 34, som har en kone på 30. Sammen har vi 2 børn, én på 3 og hun har desuden én på 8 år. Sagen er, at min min kone har været mig utro, og jeg har svært ved at tilgive hende!

Værd at vide er: Jeg har før oplevet utroskab med min tidligere kone/kæreste, hvor jeg tog hende/dem på sengen bogstavelig talt. Det var tilbage i 2004. Der skred jeg samme aften og så mig aldrig tilbage.

Vi havde dog heller ingen børn.

Nu er jeg så sammen med min nuværende kone på 7 år.

Lige som så mange andre forhold har der været op og nedture, hvilket jeg er helt med på. Jeg har nok grundet min bagage været noget jaloux/mistroisk, hvilket nok er naturligt et eller andet sted, og jeg havde advaret hende på forhånd.

For godt ½ år siden havde vi en krise på ca. 2 uger. Vi var væk fra hinanden begge uger for til sidst, at finde sammen igen. ca.

1½ måned senere, på vores 2 ugers ferie til Bulgarien (godt ½ vejs igennem), finder jeg billeder af hende liggende i en sofa med en anden fyr, på hendes Instagram konto.

HELE min verden sank fuldkommen, og jeg gik hende efterfølgende på klingen.

Som du nok kan forestille dig, fik jeg brud stykker at vide igennem resten af ferien, for derefter at få mere eller mindre hele historien 2 dage efter hjemkomst.

Min kone har været mig utro

Hun havde været mig utro med 2 fyre.

Første gang i Maj 2013 med en fyr hun kendte og havde datet før mig (igen under en krise), igen med samme fyr under vores anden i år krise.

Denne gang dog fuldbyrdet, samt en anden fyr efterfølgende over resten af krisen og over flere omgange (ikke fuldbyrdet men blow/slik, ham på billedet i øvrigt).

Indskudt sætning - Hun siger i øvrigt at hun aldrig har været utro før mig

Nu sidder jeg så ét ½ år senere og 4 måneder efter hun har fortalt mig det, og hele min verden er fortsat sunket i jorden. Jeg har svært ved at sove, tænker på det med jævne mellemrum, prøver at tilgive, men uden det store held og med det jeg vil betegne som en niveau forskel mellem os, som jeg ikke kan komme af med.

Jeg føler i bogstaveligste forstand, at hun har taget noget, uden at give noget igen, så at sige... Hvilket gør, at hun enten er under mit niveau eller over mit niveau. Har svært ved at skelne forskel.

Vi har naturligvis snakket en masse omkring det her.

Og jeg prøver virkeligt at forstå, at grunden til at hun kom derud, til dels skyldes mit fravær eller manglende på bekræftelse af hende, samt nogle andre omstændigheder som er mindre vigtige.

Derudover så føler jeg ikke, at hun gør sit for vores forhold og for at bringe mig ovenpå igen.

Efter min overbevisning, så burde hun give mig det, jeg har brug for, men hun forsøger bare ikke rigtigt. Jeg føler mig totalt overset og glemt.

Vi har sat os ned og snakket det igennem en mia. gange, og hun siger da også det rigtige ting, men så går der et par dage, og så er det glemt igen.

Det sker hele tiden.

Helt ærligt, så begynder jeg at føle en trang til at være hende utro.

Ikke for at gøre hende ondt, for det har jeg ingen intentioner om, tvært imod, men for at jeg kan føle, at vi kommer på niveau igen. At jeg har fået det samme som hende, og vi nu er ens.

Problemet er bare, at jeg ikke er den utro type.

Jeg har aldrig været utro og så helst, at det fortsatte sådan. Jeg kan bare ikke rigtig se, hvad jeg eller kan gøre for at komme på "niveau" igen. Det kan også være, at det jeg kalder for niveau, måske i virkeligheden handler om, at jeg føler noget er taget fra mig.

At hun skylder mig noget?

Nå, men vi har nu snakket om at gå til parterapi, problemet med det er bare, at det har vi allerede prøvet. Den mellemliggende periode mellem sidste krise og den dag jeg fandt ud af det, der gik vi til parterapi.

Dog på et falsk grundlag, da det på daværende tidspunkt handlede om, at det var mig den var gal med. At jeg var jaloux uden grund, at min bagage fra mit tidligere forhold var ved at ødelægge vores forhold, da hun aldrig havde været utro.

Jeg har sågar fortalt det lige ud af posen til min venner, mens hun var tilstede... Så jeg synes jo at parterapien for 5 måneder siden, var totalt spild af penge og kræfter.

Tror ærligt talt, at jeg er mentalt forstyrret.

Jeg har lige givet hende nye bryster, for det har hun altid ønsket sig. Nogen gange spørger jeg mig selv, om jeg i virkeligheden godt kan lide at det gør ondt, eller at jeg kan have medlidenhed med mig selv. For jeg gør nogle mærkelige ting i nogle ekstreme situationer og bagefter får jeg det pisse dårligt.

Om ikke andet, så siger hun alle de rigtige ting. Hun elsker mig, at vi skal være sammen for evigt, at hun aldrig gør det igen osv osv. Problemet med det er bare, at hendes ord er røv og nøgler værd for mig.

Min kone har været utro - hvad skal jeg gøre

Som jeg har sagt til hende flere gange, jeg har ikke brug for ord, jeg har brug for handling.

Hun skal vise mig hvor meget hun vil mig. At hun vil gå til verdens ende og tilbage igen for os og mig.

Også selvom det gør ondt eller kræver hendes tid. Det betyder noget for mig. Både i og udenfor sengen.

Jeg ved egentligt ikke, hvorfor jeg skriver. Jeg ved ikke engang, om der var et spørgsmål et eller andet sted i ovenstående.

Umiddelbart tror jeg, at vi/jeg har brug for hjælp, og det kan være, det var et råb herom, inden jeg ender som i sidste ægteskab, med depressioner, lykkepiller og sovepiller.

Så med andre ord, Hjælp!

Hilsen,
Den knuste

Min kone har været mig utro - Hvad skal jeg gøre?

Kære "Knuste"

Puha, sikke en situation, du er havnet i.

Av!

Først og fremmest så vi jeg sige til dig, at dine tanker om, om du er mentalt forstyrret, nok bare er tanker, som løber om hjørner med dig, for det er lige præcis dét, tanker gør, når man er stresset.

Og det er du, og det er helt normalt at opleve voldsomme stress-reaktioner, når man har oplevet utroskab, OG man bliver ved med at slås med konsekvenserne af utroskaben, som jeg hører du og I gør.

Du skal også vide, at selvom du har været fraværende osv. så er det jo ikke en fri-billet til at være utro. Utroskab er en aktiv handling, som kan stoppes adskillige gange, inden den foretages. Det er et bevidst valg. Og et valg som kun en har ansvaret for er blevet taget - den utro part.

Ja, man er to om at lave et rigtig dårligt parforhold i langt de fleste tilfælde, MEN, når det så er sagt, så kan man stadig vælge at gå i stedet for at være utro, gå i parterapi, arbejder på forholdet, insistere på, at det skal blive bedre ellerså så går man osv osv osv.

Utroskab er et valg, en handling, der foretages af et andet voksent menneske, som må stå til ansvar for det valg - uanset, hvad der så kan være ledt op til det.

At tage 100% ansvar for det valg, er ofte en vigtig brik i hele processen om at komme videre efter utroskab. Hvis ikke man vil påtage sig det ansvar, som den utro part, hvordan sikrer man sig så, at det ikke sker igen - næste gang du har travlt på jobbet i en periode...

Og....

Det lyder ikke rigtig som om, at I er kommet særlig meget videre.

Og når man ikke gør det, når tilliden ikke langsomt genoprettes, og man ikke kan mærke at ens partner, altså den part, der har været utro, kæmper for at parforholdet skal heales, tilliden skal genoprettes og kærligheden genetableres, så bliver man ofte ved med at have det skidt.

Nogle mennesker har det sådan i årevis, indtil de siger stop eller går helt i sort!

Fakta er, at hun har været dig utro - og som jeg læser det, du skriver til mig, så har I faktisk siddet i et parterapi-forløb og arbejdet med din jalousi, mens hun faktisk har været dig utro, og din jalousi faktisk var ganske logisk (om end gevaldig uhensigtsmæssig, men det er jo en helt anden snak).

▶ Tilgivelse tager tid.

▶ At genoprette et kærlighedsliv og et parforhold efter utroskab tager tid.

▶ At opbygge tilid tager tid.

Tiden læger alle sår - Min kone har været mig utro

*

"Tiden læger alle sår", siger man - men det er en gang bullshit i rigtig, rigtig mange tilfælde!

For det kommer an på, hvad man laver i den tid.

Hvis man går rundt som dig og din kone, og ikke får gjort noget ved problematikkerne og konsekvenserne af utroskaben, så kan man faktisk opleve, at situationen bliver værre og værre som tiden går.

Hvorfor?

Fordi man bliver mere og mere frustreret over, at ens partner "lader stå til", man får flere og flere selvnedbrydende tanker om, om man "ikke er det værd", om at det "måske i virkeligheden var min egen skyld" osv osv.

Derudover tvivler man også ofte mere og mere på parforholdet, som tiden går, og de tanker er også med til at gøre ens tilstand endnu værre. Som f.eks. dét du oplever omkring stress, og at du er bange for at ende på antidepressive piller og sovemedicin igen.

Der er kun én, der kan beslutte, om det kommer til at ske, og det er dig!

Jeg ved, at det måske lyder hårdt, men det er skam ganske kærligt ment.

Du er nødt til at beslutte, hvilken retning dit liv skal gå i, der er kun én, der har ansvaret og det er dig.

Du skriver, at du har lyst til at være utro - DON´T!

Tro mig - det er en ganske almindelig reaktion, når man har oplevet utroskab, men det hjælper ikke en tøddel, og jeg kan jo også læse, at det i virkeligheden heller ikke er dét, du faktisk hverken ønsker eller har lyst til.

Jeg tror, at du vil få det forfærdeligt med dig selv, hvis du var utro. Det er der i øvrigt rigtig mange der gør...

Professor i psykologi Frode Thuen, der var vejleder på et afgangsprojekt fra Universitetet i Bergen i Norge, omkring utroskabens betydning for psyken hos de mennesker, som havde været invoveret i utroskab, har noget ret interessant fakta.

Det viste sig nemlig, at over halvdelen af dem, der burde have holdt nallerne for sig selv, fortrød SÅ meget, at deres samvittighedskvaler og deres moralske tømmermænd udviklede sig til en psykisk sygdom.

Det er over 50%

Frode har udtalt, at man kan sammenligne de psykiske problemer efter utroskab med posttraumatisk stress-syndrom.

Lad mig lige skære det helt ud i pap her:

Over 50% af dem, der havde været deres partner utro fortrød meget bagefter, og fik det dårligt med sig selv, at de udviklede en psykisk sygdom (f.eks. depression, angst mm.)

Så nej, jeg vil på ingen måde anbefale dig at være utro.

Det vil med garanti også gøre din og jeres parforholds-situation meget værre. Det er jo ikke sådan, at fordi du har været hende utro, så står i lige, og så forsvinder smerten.

Tværtimod...

Så er der dobbelt op på smerte, derskal repareres, og det virker jo ærlig talt ikke som om, det er noget I er super gode til i forvejen...

Så nej! DU skal selvfølgelig ikke være utro.

Men...

Du skal derimod noget andet.

★ Du skal sige stop.

★ Sætte foden ned.

★ Stå op for dig selv.

Det du beskriver for mig, er jo en mand, der for hver dag, der går, får det værre og værre, og det skal stoppe. Lige nu!

Tilgivelse tager som sagt tid - og det kommer på ingen måde fra den ene dag til den anden, og det er det samme med tillid.

Tilliden skal stille og roligt genopbygges, og hvis man ikke er MEGET opmærksom på, hvad er skal gøres for at genopbygge den tillid, og GØR det, så vokser tilliden sjældent.

Som i dit og jeres tilfælde...

Du fortæller mig, at I igen og igen snakker om, hvad du har brug for, at hun så efterfølgende husker det i tre dage, og så er det slut...

Du kan ikke bruge det til en skid.

Og det er én svær én at sluge.

Det er svært først at blive svigtet, og så dernæst bliver svigtet igen og igen og igen, når man igen og igen og igen fortæller ens partner, hvad man har brug for, for at kunne komme videre, og så bliver man lovet, at det nok skal ske, men får lidt, og så får man ellers ikke mere...

Dét slider på de sidste rester af kærlighed, der kan være tilbage i et parforhold, der slås med konsekvenserne af utroskab.

Så du skal tage en beslutning.

Jeg kan desværre ikke tage den for dig, men jeg kan give dig et ordentligt los i r**** og meget kærligt men voldsomt bestemt opfordre dig til at overveje, om det virkelig er dét her og dén her måde du ønsker at leve dit liv på.

For hun giver dig ikke dét, du har brug for.

Til trods for det faktum, at du har bedt om det adskillige gange.

Der er nødt til at ske noget drastisk, hvis I skal have genoprettet jeres parforhold, og det lyder ikke som om, at du kan regne med, at det starter ved hende.

Hun har med garanti sine egne grunde til hendes opførsel, men jeg kender dem ikke, og nu er det dig, der har skrevet og bedt om råd, ikke hende, så jeg kan jo desværre ikke sige, hvad der sker ovre i hende eller hvorfor hun gør, som hun gør.

Men du skal gøre det, der er rigtigt for dig - og du skal passe på dig, og jeg tænker også, at det nok er derfor, du har rakt hånden ud til mig, for at få hjælp.

Jeg vil anbefale dig følgende:

1) Beslutte, at nu skal der ske noget, i den ene eller anden retning og sæt en skæringsdato for, hvornår du skal evaluere og se på, om det er gået fremad eller tilbage, og om du skal blive eller gå alt afhængig af udfaldet. F.eks. om 3. mdr.

2) Foreslå parterapi, og give forholdet endnu en chance, og vælg for Guds skyld en veluddannet og erfaren parterapeut, der er vant til at arbejde med utroskab og store tillidsbrud og svigt.

3) Passe på dig selv - hvis du på nogen måde har muligheder for det, så få nogle snakke med en eller anden rådgiver, som kan hjælpe dig med at få styr på alle dine tanker, og give dig noget rådgivning omkring, hvordan du passer på dig selv i alt det her.

Min kone har været mig utroDu er også velkommen til at downloade min E-bog "Når utroskaben rammer", samt modtage mit gratis E-mail kursus, om at komme videre efter utroskab, som jeg har lavet specielt til mennesker, der står i din situation - Du kan downloade e-bogen og tilmelde dig E-kurset dig gratis her <----

Og husk...

Som du selv siger, du har brug for handling ikke ord.

Livet belønner handling, ikke gode intentioner og søde tanker - tillid eller kærlighed bliver ikke bygget op af ord, der ikke efterfølges af handlinger.

Det er et faktum.

Jeg håber, at mine råd kan hjælpe dig lidt videre - og nej, jeg vil gerne lige understrege det igen, du er hverken skør  eller mentalt forstyrret.

Du er emotionelt stresset og udkørt oven på nogle møghamrende trælse oplevelser, og du skal vide, at det du oplever er fuldstændig normalt i forhold til, den situation du befinder dig i.

Maj Wismann til ulykkelig mand - Min kone har været mig utro

De kærligste tanker,
Maj Wismann - Klinisk sexolog og parterapeut med egen praksis siden 2006 - Læs mere om Maj her <---

Vil du læse mere om utroskab?

Gratis E-bog + Email-kursus om at komme videre efter utroskab - Tilmeld dig her & kom i gang med at få det bedre med det samme <---

Artiklen: Hvornår er man utro? ←

★ Brevkassen:  Hvordan kommer man over utroskab – Jeg er stadig i krise efter 2. måneder ←

★ Har du prøvet at stå i lignende situation? Har du oplevet, at din partner har svært ved at få genoprettet tilliden, eller måske slet ikke prøver?  Så må du rigtig gerne dele dine erfaringer herunder, måske kan netop dine erfaringer hjælpe andre. OBS. Dette er et ekstremt sårbart emne, så vær rigtig sød at være opmærksom på positive formuleringer, rummelighed og omsorg. På forhånd tak ❤

*Husk god tone, ALLE negativt ladet kommentarer slettes øjeblikkeligt – Jeg ønsker at skabe et positivt og støttende forum, hvor vi kan hjælpe hinanden, og derfor er der nultolerence overfor flabethed, nedladenhed, negative inputs, uhøfligheder og uforskammethed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loading comments...
Ressourcer
Online forløb
Artikler
Brevkasse
Maj Wismann
Stevnshøjvej 8
5800 Nyborg
Denmark
+45 22 37 62 93
Kontakt@majwismann.dk
CVR: 32844324
majpopup

Få min Gratis E-bog
"Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?
❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør man ved det?
❤ Hvordan får man gnisten igen?
❤ Tilmeld dig mit nyhedbrev og få e-bogen gratis

.
Gratis E-bog med fakta, tips og råd til sexlivet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram