fbpx

Hvorfor er mænd utro? Et spørgsmål, jeg er blevet stillet igen og igen i forbindelse med min research til min store anonyme online workshop for kvinder & par “Utroskab – Kom videre. Sammen eller hver for sig”, og jeg ville ønske, jeg kunne give et konkret svar.

Men virkeligheden er bare, at der ikke findes et entydigt svar. Hverken om hvorfor mænd er utro, eller hvorfor kvinder er utro. Hvorfor mennesker gør, som de gør i en given situation, er meget mere nuanceret end et enkelt dækkende svar (hvorend jeg gerne ville give dig et!)

I denne artikel vil jeg beskæftige mig med og give nogle konkrete bud på, hvorfor mænd er utro, og vil derfor dække hvorfor kvinder er utro i en anden artikel, som jeg linker til længere nede.

Hvorfor er mænd utro - Spurgte jeg på min FacebooksideNu kunne jeg godt begynde at liste alle årsagerne til, hvorfor mænd er utro op, som jeg kender til udfra mit kendskab til emnet, men i vanlig stil spurgte jeg på min Facebookside, og det kom der rigtig mange OG forskellige svar ud af.

Jeg spurgte: “Hvorfor er mænd utro? – Tror du, ved du, eller har du erfaret”

Og så væltede det ellers ind med svar, men også med personlige mails, jeg gerne måtte henvises til, blot jeg ikke nævnte navne.

Svar fra både mænd, der har været utro tidligere, mænd, der er utro lige nu, mænd der har kammerater, der er og har været utro, men også fra kvinder, hvis ex´er har været utro, hvis nuværende partner har været utro osv. osv. osv.

Der kom altså en bred vifte af forskellige svar, og samlet set modtog jeg på under et par timer mere end 100 besvarelser på spørgsmålet.

Hvorfor er mænd utro – Ifølge mine læsere på Facebook:

Polygami som årsag til utroskab“Fordi man er polygam (til flere kærester) og ikke tør sige det til sin partner”

“Mange tror, det er fordi de savner noget i deres eksisterende forhold, men så kunne de jo ‘bare’ afbryde forholdet, FØR de handlede. Så underliggende ligger der vel nogle tanker om at skyde genvej, forbi den ubehagelige erkendelse af, at man trænger til at give sit forhold et gennemgribende serviceeftersyn, tænker jeg”

“Der er noget fantastisk over at elske med den, man elsker,men der er også noget fantastisk over at give sig hen og ikke mindst udforskede en ny og fremmed krop”

“Jeg turde ikke fortælle min kæreste, at jeg ikke ville være kærester med hende mere. Så var jeg utro. Så gav det ligesom sig selv…..”

“Vi bilder os ofte selv ind, at naboens græs er grønnere end vores eget”

“Mangel på omsorg og sex”

“Hun er sur hele tiden, og jeg kan aldrig gøre det “godt nok”. Hun er aldrig tilfreds. Så kan det være ligemeget”

“Det kan vel også være kvinden, der uberettiget mistænker partneren for utroskab, hvis hun er jaloux anlagt. Dermed skubber hun ham længere væk fra sig selv og er dermed indirekte medskyldig i utroskaben”

“Mænd er ikke utro for at straffe os kvinder, men for at blive bekræfter”

“Man glemmer hinanden og romantikken, og de følelser som man startede ud med”

“Alt fra lav selvtillid, bekræftigelse til, at han bare er et svin”

“Fordi de ikke længere føler sig som MAND i deres forhold”

“Fordi man mangler noget derhjemme”

“Fordi de kan”

“Jeg er hende utro igen og igen, fordi jeg ikke kan lade være. Jeg ved, hun ville blive knust, hvis hun opdagede det. Men jeg kan ikke leve resten af mit liv med kun en sexpartner. Og hvad hun ikke ved, har hun ikke ondt af. Jeg gør ALT for at hun ikke skal opdage det. Og Utro fordi mine behov blev negligeret i årevissådan har vi levet i over 10 år nu. Jeg elsker hende og vil ikke leve uden hende, men jeg vil hellere ikke leve uden mine sidespring, og jeg kender mange mænd, der har det sådan”

“Vi er kun sammen, fordi vi har børn og hus. Hvis ikke vi havde børn sammen, var jeg gået for længst. Jeg ved hun også har set andre end mig, tror ikke hun ved, at jeg har en fast elskerinde”

“Jeg er forelsket i min affære. Og jeg elsker min kone. Vil ikke undvære nogle af dem”

“Hun vil ikke være med til den slags sex, som jeg ønsker. Så må jeg få det ude i byen”

“Jeg var hende utro, fordi hun aldrig havde lyst til sex, og fordi hun var ligeglad med mine behov, selvom jeg hoppede og sprang for hende, foreslog parterapi, sexolog, psykolog osv. Men der var lukket. Jeg ønskede ikke at forlade hende, men kunne ikke leve et liv uden sex andet end en gang om året. Det var ikke min mening at såre hende. Og jeg ville ønske, jeg ikke havde gjort det.”

Det fortæller undersøgelser os om utroskab

Som med alle andre områder, der påvirker os mennesker, er der selvfølgelig også forsket og gransket en HEL del i utroskab. En af de mere interessante undersøgelser, jeg stødte på er en spørgeundersøgelse, hvor man har spurgt amerikanske parterapeuter, psykoterapeuter og sexologiske rådgivere om deres erfaringer med både mænd og kvinders utroskab.

Her har man altså valgt at spørge de professionelle, der arbejder med par, hvor utroskab skal bearbejdes. Altså de par, hvor utroskaben er opdaget, og som opsøger hjælp.

Tusindvis af spørgeskemaer er blevet besvaret af mændSammenfattet fortæller svarene os, at når mænd er utro, handler det om at få bekræftelse og ikke “bare” om sex.

Nej, for 92% af mændene handlede det om den respekt og beundring, de fik fra deres elskerinde, og de var altså ikke utro for sexens skyld, som første prioritet.

Desuden viser undersøgelsen også, at både kvinder og mænd er mest tilbøjelig til at være utro med et menneske, de kender i forvejen. Dog er mænd procentvis mere sammen med fremmede, de ikke kender i forvejen, end utro kvinder.

Følelsesmæssig utilfredshed i parforholdet er faktisk nr. 1 årsag ifølge eksperternes erfaringer og seksuel utilfredshed er dermed skubbet ned på en 2. plads.

Umiddelbart kan det godt virke overraskende, men virkeligheden er jo blot, at både mænd og kvinders dybeste ønske jo ofte er, at de kan connecte følelsesmæssigt med deres partner. Følelsesmæssig distance er faktisk ikke til at holde ud i længden for nogen mennesker, men den gode nyhed er jo, at det kan forebygges i parforholdet ved at pleje og passe hinanden, kærligheden og sexlivet, så begge parter føler at de har værdi for hinanden og er vigtige i hinandens liv.

En anden undersøgelse om utroskab, hvor man spurgte mændene og altså ikke de professionelle, der arbejder med par, hvor utroskab skal heales, viser dog, at 56% af de utro mænd faktisk IKKE var utilfredse i deres parforhold, da de var utro, nej de var faktisk glade eller lykkelige.

Hvilket jo fuldstændig skyder myten ned om, at man kun er utro, hvis man er ulykkelig i sit parforhold. I denne undersøgelse har man altså spurgt en masse mænd i alle aldre, og ikke blot spurgt efter de professionelles erfaringer og statistikker.

Hvorfor er mænd utro – Ifølge mande-terapeuterne:

Hvorfor er mænd utro - Carl-Mar MøllerCarl-Mar Møller siger:
“Hun begynder at holde op med at rose og beundre ham, men stiller i stedet en masse krav om at være hjemme, lytte, være stabil og til sidst lever han i et åbent fængsel. Han begynder at føle, at han ikke er god nok og tager mere og mere afstand fra hende, og hun reagerer på det med at miste lysten til sex. 

Hun lader ham elske med sig, hvor hun ikke er med, men lader det ske for husfredens skyld. Han føler sig afvist, når hun ikke er med seksuelt og begynder at få fantasier om andre kvinder, der vil begære ham. Ved en tilfældighed taler han med en kvinde til en fest, som roser ham, beundrer ham og giver ham en følelse af at være god nok, og det tænder ham seksuelt.

Han begynder at tænke på hende, når han onanerer, og til sidst opsøger han hende, fordi han har brug for ros, beundring og på at være tæt på en kvinde, hvor han kan føle sig god nok….. Min holdning er, at når den ene er utro, så har begge to lige meget skyld.”
Uddrag af artikel – Læs det hele her <——-

 

Jakob Olrik siger:
Hvorfor er mænd utro - Jakob Olrik“Essensen af at være en mand, er at han oplever han er en succes. Både på jobbet, blandt vennerne og i parforholdet. Det skal hans kvinde i høj grad bidrage til. Hvis hun ikke gør det, men måske ligefrem bevæger sig i modsat retning, hvor kritik, brok og manglende sex langsomt tærer på hans selvværd, så begynder han at opleve sig selv som en fiasko. 

Og hvis han gør det, vil hans krybdyrhjerne automatisk slå til og gøre ham modtagelig for oplevelser, eventyr og sidespring, der kan give ham fornemmelsen af succes.

Ellers kan han ikke være en rigtig mand og et helt menneske. Han lister ned, løfter forsigtigt låget fra kagedåsen og tager en af de forbudte småkager.”
Uddrag af blogindlæg – Læs det hele her <——-

 

Martin Østergaard siger:Hvorfor er mænd utro - Martin Østergaard
“Hvis en mand i dag er utro, er det oftest, fordi han føler sig forsømt i sit forhold, enten når det gælder opmærksomhed eller på det seksuelle plan. 

Tit er en mand utro, fordi han ikke kan finde ud af at bede om det, han føler, han mangler i forholdet”
Uddrag af artikel – Læs det hele her <——-

 

MEN lad os lige få ÉN ting på det rene omkring utroskab!

Når man er utro – uanset hvilke grunde og årsager, der må være til utroskaben, så er ansvaret altid ens eget. At være utro er et valg, en beslutning man tager.

Man er ikke utro “ved et uheld”

Utroskab er ikke et uheld men et valgOg det kan aldrig , og jeg gentager ALDRIG blive den ikke-utro-parts skyld, at den utro har VALGT at være utro.

Det er rigtigt, at man SAGTENS kan være to mennesker om at lave og skabe et rigtig dårligt parforhold, og det er ganske rigtigt, at man kan have en partner, der kan være ganske ulidelig at bo sammen med, og som nægter at være med til at forbedre parforholdet på nogen som helst måde.

Men det er ikke en undskyldning for at være utro. Jeg har aldrig mødt et par med reglen: “Vi må gerne være utro, hvis vi er utilfredse”.

Summasumarum: Ansvaret for handlingen “utroskab” ligger ved den utro part. Man har altid et valg, også selvom det er et allerhelvedes svært valg. Men vi er voksne mennesker, vi bestemmer selv, hvad vi gør og siger. Og derfor har vi et valg.

Kan man så overhovedet undgå utroskab?

Ja, det kan du godt, men uanset hvordan vi vender og drejer sagen, så vil der altid være en vis procentdel af mennesker, der vil være utro, uanset hvor godt eller dårligt de har det i deres parforhold.

Der er ingen tvivl om, at man kan forebygge meget, og at man har et godt parforhold, føler sig værdifuld i parforholdet, har en rigtig god kommunikation og et tilfredsstillende sexliv betyder selvfølgelig, at nogle vil tænke sig om to gange, inden de er utro.

Men nej, man kan ikke 100% “sikre” sit parforhold imod utroskab, men man kan tilstræbe at have et parforhold, hvor man passer rigtig godt på sig selv, hinanden, kærligheden og sexlivet, og i øvrigt har en brandgod kommunikation, så man kan tale om tingene på en ordentlig måde, inden der begynder at være optakt til noget, der kan ende ud i utroskab. At passe og pleje parforholdet er bestemt et skridt i den rigtige retning.

Det er immervæk NOGET nemmere at arbejde med faktummet: “Puha, jeg kan mærke, at jeg er tiltrukket af hende fra afdelingen på den anden side af gangen, og jeg er faktisk bange for, hvad det kan ende med, hvis vi ikke snakker om det og tager hånd om det” end “Jeg har været dig utro”.

Hvorfor er mænd utro - Spørger Maj Wismann

Pas på jer!
Kh,
Maj

★ Læs artiklen: Hvornår er man utro? 

★ Læs artiklen: Tegn på utroskab

★ Læs artiklen: Hvorfor er kvinder utro?

★ Brug for hjælp til at komme videre efter utroskab – Få hjælp i min anonyme online workshop her

 

★ Er du mand og har du været utro tidligere? Eller er du måske utro lige nu? Har du lyst til at dele din historie, og fortælle hvorfor du er utro, så vi kan få belyst og nuanceret emnet endnu mere? Så må du rigtig fortælle herunder ganske anonymt. Måske kan netop dine erfaringer hjælpe andre. OBS. Dette er et ekstremt sårbart emne, så vær rigtig sød at være opmærksom på positive formuleringer, rummelighed og omsorg. På forhånd tak ❤

*Husk god tone, ALLE negativt ladet kommentarer slettes øjeblikkeligt – Jeg ønsker at skabe et positivt og støttende forum, hvor vi kan hjælpe hinanden, og derfor er der nultolerence overfor flabethed, nedladenhed, negative inputs, uhøfligheder og uforskammethed.

Gratis E-bog med fakta, tips og råd til sexlivet
majpopup

Få min Gratis E-bog "Når seksualiteten driller"

❤ Kan cølibat booste sexlysten?

❤ Hvad er seksuelt mindreværd, og hvad gør man ved det?

❤ Hvordan får man gnisten igen?

❤ Tilmeld dig mit nyhedbrev og få e-bogen gratis

.

You have Successfully Subscribed!